Mitä fengshui on?

Fengshui on kiinalaisten keksintöä. Päinvastoin kuin monet nykyiset Made in China -turhakkeet, fengshui on todistanut olevansa aitoa asiaa jo tuhansien vuosien ajan. 

Alunperin sillä määriteltiin oivallisia talojen ja hautojen paikkoja tutkimalla maastonmuotoja ja otollisia ilmansuuntia. Välillä fengshui on ollut Kiinassa salatieteen asemassa, sillä sen harjoittajat yksinkertaisesti "tiesivät liikaa". Nyky-Kiinassa fengshui on osa kaikkea elämää: sen antamien tietojen avulla rakennetaan pankkien pääkonttoreita ja pilvenpiirtäjiä, etsitään oikeaa naimakumppania ja ajoitetaan matkoja suotuisiin ajankohtiin. Siinä missä läntisessä maailmassa fengshuita on pitkään pidetty huuhaa-hömppänä, itämaissa fengshui katsotaan tieteeksi, jota voi myös opiskella yliopistossa. Tuhansien vuosien perimätietoa ei kukaan voi noin vain sisäistää, vaan alalla on vahvana viisaammilta oppiminen: mestari jakaa tietoa tarkoin valituille oppilailleen. Fengshuin viisauksien oppiminen kestää siis koko eliniän. 


Minulle fengshui on ennen kaikkea energiaa, niin meissä itsessämme virtaavaa elämänenergiaa kuin fysiikan lakien mukaista kappaleiden värähtelyä eli liike-energiaa. Kun "fengshuit eivät ole kohdillaan," energia ei pääse liikkumaan, siinä on jokin tukos. Tämä tukos on yleensä sekä henkinen että fyysinen. Kun koti ja sen olosuhteet eivät tue ihmistä, tämä ei pääse eteenpäin elämässä. Silloin juututaan vanhoihin tavaroihin, vanhoihin näkemyksiin ja tapoihin. Oikeastaan kuljetaan laput silmillä elämässä.

Fengshui käsittää monia eri osa-alueita: viiden elementin kierto pohjaa luontoon ja sen lainalaisuuksiin; kiinalainen BaZi-astrologia määrittää syntymäajan perusteella jokaiselle omat luontaiset taipumukset ja elementit; space clearing eli tilapuhdistus keskittyy energian vapaaseen virtaamiseen kotona tavaroiden hallinnan kautta, ja energiapuhdistus karkottaa kotiin kertyneet negatiiviset energiat ja maasäteilyn.

Kaikilla näillä keinoilla on yksi yhteinen tarkoitus: auttaa chi-elämänenergiaa virtaamaan niin ihmisessä itsessään kuin hänen ympäristössäänkin ja tukea hänen elämänsä polkua kohti onnea ja menestystä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti