Sivut

maanantai 14. joulukuuta 2015

Astrologiaa ja arpomista

Fengshui tuntuu lupaavan aika paljon, eikö totta? Sen avulla pistetään parisuhde, terveys ja raha-asiat uusiksi, samalla kun järjestetään koti uuteen uskoon. Kyseessä on vähän niin kuin Graalin malja, jota kaikki tavoittelevat, mutta josta vain harvat lopulta juovat.

Koin eräänlaisen heräämisen, kun luin Aasian fengshui-guru Joey Yapin sivuja. Siinä hän kysyi, että jos kerta fengshuin avulla laitetaan elämä uusiksi, niin miksi kaikki fengshui-konsultit eivät sitten ole miljönäärejä. Miksi rahaa ei ala virrata ovista ja ikkunoista kaikille niille, jotka osaavat tehdä fengshui-temput? Erinomainen kysymys, jota sietää tutkia. Vastaus löytyy nimittäin astrologiasta.

Se millä hetkellä olemme syntyneet ja minne, on valtava vaikutus. Osa elämästämme on jo tähtiin kirjoitettu. Voimme toki tehdä parhaamme niissä rajoissa, jotka meille on annettu, mutta kaikista meistä ei voi tulla donaldtrumpeja tai idols-voittajia. Ja olisihan se sietämätöntäkin, jos me kaikki olisimme tavallisten tallaajien sijaan voittajia, tupee ojossa. Voi sitä egopullistelun määrää rappukäytävässä!

Tulemme aina vertaamaan itseämme niihin, joilla menee paremmin ja niihin, joilla menee huonommin. Vaikka vertailu ahdistaa, jokaisen kannattaisi keskittyä vain omiin kortteihinsa ja katsoa mitä niillä saisi tässä elämässä aikaan.

Millaiset kortit sinulle sitten on syntymässä jaettu ja miten sen saisi selville? Olen viime aikoina perehtynyt koko ajan enemmän sekä länsimaiseen että itämaiseen astrologiaan ja on hämmästyttävää mitä pelkän syntymäpäivän, kellonajan ja paikkakunnan avulla voi saada selville. Sellaisiakin asioita, joita olen kantanut mukanani kauan, mutta joille ei ole löytynyt selitystä - ennen kuin saatuani selville oman itse-elementtini ja peruspilarini. Vertaan esimerkiksi itseäni aina muihin enkä tahdo kestää sitä että jään palkintopallille soittelemaan toista viulua. Minussa olevan kilpailijan on aina voitettava - edes moraalisesti, kuralammikkoon kaatumisen jälkeen. Välillä on vaikea neuvotella itsensä kanssa, että voitaisiinko nyt vaan tällä kertaa mennä alta riman. Elämä ei ole ottelu toisia vastaan.

Palataksemme itse aiheeseen, BaZi-astrologia on vanhaa kiinalaista perua ja siinä lasketaan jokaiselle omat peruspilarit, jotka siis paljastavat meidän perusolemuksemme, ajattelutapamme ja käytösmallimme muiden kanssa. Peruspilareista katsotaan kunkin oma itse-elementti sekä karttaa tasapainottava auttava elementti. Tätä neljän peruspilarin antamaa tietoa voidaan täydentää vielä mm. 12 palatsilla ja 10 vuoden onnenpilareilla, jotka kertovat tarkempaa tietoa siitä, millaisessa aikajaksossa nyt elämme, mitä olemme käyneet läpi ja mitä mahdollisesti on tulossa. Toisinsanoen meneekö kaikki leikiten ja aikakauden energiat ovat tukenasi vai pitääkö vääntää leuat irvessä kovaa kohtaloa ylämäkeen. 

Kun astrologinen karttasi kertoo, että nyt on huonompi jakso, niin silloin ei tärppää lotossa, unelmakumppani saattaa osoittautua sammakoksi ja ihana asunto muuttua homeloukuksi. Silloin fengshuilla on hyvä korjata mitä korjattavissa on, mutta ei tässä sentään hyviä haltijoita taikasauvan kanssa olla. Asialliset hommat hoidetaan ja niihin otetaan avuksi astrologian antama tärkeä tieto.

Oman itsetuntemuksen kannalta on hyvä tietää omat kompastuskivet ja vahvuudet, jotta niitä voisi päästä hyödyntämään. Tiedäthän kehityskeskusteluiden SWOT-analyysit, joissa pitäisi arvioida omia uhkia ja mahdollisuuksia vahvuuksien ja heikkouksien pohjalta? Kuinka niihin ikinä voi vastata, jos ei kunnolla edes tunne itseään? Olen yrittänyt ja siinä vasta oli kova pähkinä purtavaksi.

Astrologian avulla tietää helpommin millaiseen rooliin solahtaa työelämässä tai parisuhteessa. Sieltä löytyvät ne selitykset omista kipupisteistä ja se millä luonteenpiirteillä päihität muut (jaahas, kilpailuhenki nousee taas...). Iltalehtien päivän horoskoopeilla ei kovin pitkälle pääse, vaan olisi hyvä tietää vaikkapa mitä uusi Apinan vuosi 2016 on juuri sinulle tuomassa tullessaan. Minulle luvataan töitä, rahaa ja tilaisuuksia pitkän kuivan ja kivisen kauden jälkeen. Otan ilolla vastaan sen mitä tähtiin on kirjoitettu!



Itse-elementtejä on yhteensä 10, jokaisesta viidestä elementistä yin ja yang-versio.




2 kommenttia:

  1. Missä pääsisi tutustumaan omaan BaZi-horoskooppiin? (suomenkielellä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei - anteeksi en huomannut viestiäsi aiemmin! BaZi-horoskooppi vaatii aika paljon perehtymistä, joten sitä voi kyllä opiskella itsenäisesti esimerkiksi Anja Banksin Kiinalaisen astrologian salat -kirjan avulla, mutta helpommalla pääsee, kun tilaa astrologisen kartoituksen fengshui-konsultilta.

      Poista