Sivut

torstai 14. tammikuuta 2016

Mikä ihmeen Mercury retrograde?

Elämme vaikeita aikoja. Nimittäin astrologisessa mielessä. Mercury retrograde, jota suomeksi tituleerataan Merkuriuksen perääntymisenä (tosin englanninkielinen nimi tuntuu itselleni mieluisammalta), on taas täällä. Se pamahti horisonttiin 5. tammikuuta ja voimme hyvästellä sen taas muutamaksi kuukaudeksi 25.1. Sen välisenä aikana täytyy olla varovainen ja ottaa huomioon muutama seikka.

Merkurius ei oikeasti peräänny minnekään, vaan sen vauhti hidastuu ja se ottaa pienet kolmen viikon torkut. Kun muut planeetat jatkavat normaalia vauhtia ja ohittavat Merkuriuksen, näyttää siltä, kuin Merkurius peruuttaisi taaksepäin. Mercury retrograden "pahimmat" päivät ovat aivan alussa ja lopussa, eli tässä kuussa 5. päivän tienoilla ja 25. päivän aikoihin. Pysy kotona jos voit! 

Kaikki mikä liittyy kommunikointiin voi olla tässä kuussa vaikeaa. Puhuminen ja kuunteleminen, lukeminen ja kirjoittaminen, neuvottelut, opiskelu ja tutkiminen. Viestisi ei ehkä koskaan menekään perille ja odotat turhaan vastausta. Voi olla, että jokin asia vain yksinkertaisesti ymmärretään väärin eivätkä osapuolet tajua puhuvansa eri asioista. Sopimuksia ei kannata nyt tehdä, sillä niistä voi koitua myöhemmin harmia. Sopimuksen ehdot eivät olekaan suotuisat myöhemmässä valossa tai tilanteet muuttuvat. Talo- tai vuokrapapereita ei kannata allekirjoittaa kuten ei myöskään uutta työsopimusta. Asunnossa voi olla jokin aiemmin huomaamaton ongelma, hometta tai ikävät naapurit, ja uusi työpaikka voikin olla jotain muuta kuin oli haaveissa. Työkaverit vaihtuvat, työtehtävät muuttuvat tai - työnantajan kannalta - palkattu työntekijä ei olekaan paras kandidaatti. Mitään tärkeää projektia ei kannata lanseerata, eikä uusia nettisivuja julkaista. Alkuvuodesta firmat usein julkistavat into piukassa uusia tuotteita, mainoskampanjoita ja suuntaviivoja tulevalle vuodelle, mutta tänä vuonna tammikuu on sille epäotollista aikaa.

Liikenne menee yleensä sekaisin Merkuriuksen tempausten aikana. Lentoja saatetaan perua tai ne viivästyvät, saatat melkein ajaa kolarin, jäädä bussin alle tai autoon tulee vika, joka on kallis korjata. Tilaamasi paketti saattaa jäädä jumiin jonnekin. Hyvä käytännön elävä esimerkki liikenneongelmista: mieheni oli matkustamassa juuri 5. tammikuuta Italiasta Suomeen. Koska hän oli jo ostanut liput, en halunnut huolestuttaa häntä omilla varoituksillani. Hänen äidilläänkin oli sellainen tunne, että kaikki ei tule menemään hyvin, sillä mieleen muistui vanha italialainen sananlasku Merkuriuksen aiheuttamista ikävyyksistä. Mitä sitten lopulta tapahtuu? Mies pääsee lentokentälle ja KAIKKI lennot on siltä päivältä peruttu. Seuraa bussimatka toiselle lentokentälle ja lentohyppelyä kolmella eri lennolla ympäri Keski-Eurooppaa, kunnes matka päättyy viimein onnellisesti Suomen kamaralle. Keskustelu aamiaispöydässä oli kieltämättä mielenkiintoinen - en voinut sanoa "mitä minä sanoin", mutta Merkuriuksen aiheuttamat liikenneongelmat otetaan nyt kyllä erittäin todesta meidän perheessä.  

Perääntyvän Merkuriuksen aikana suunnitelmien teko tulevaisuutta varten kohtaa haasteita. Joko et saa vastauksia haluamiltasi ihmisiltä tai päätöksiä ei ota syntyäkseen. Tietenkin jos asia on laitettu vireille jo hyvissä ajoin ennen Mercurya, mahdollisuudet ovat paremmat. Sanotaankin, että Mercury retrograde on pohdinnan ja kertauksen aikaa. Voit tehdä lisäsäätöjä aloittamaasi projektiin, kerrata asioita ja miettiä niitä uudesta näkökulmasta, varmistella ja tehdä temput uudelleen. Voit jopa aloittaa uudessa työpaikassa, jos sillä on vahvoja kytköksiä aiempaan työhösi, työpaikkaasi tai työyhteisöön jollain tavalla. Muussa tapauksessa on parempi odottaa.

Elektroniikan ostaminen on pannassa Mercuryn aikana. Joko laite ei toimi, särkyy kotvasen kuluttua, se varastetaan tai olisitkin saanut sen huomattavasti halvemmalla jostain muualta. Kävin juuri eilen viemässä takaisin Ekotorille cd-soittimen, jonka ostin sieltä ex tempore edellisen Mercuryn aikana, tajuamatta erhettäni. Cd-soitin toimi tasan yhden illan. Saatat ehkä miettiä, että onko Ekotori ylipäätään paras paikka ostaa stereoita - ja samaa mietin kyllä minäkin. Mutta kun halvalla sai...

Uusien elektronisten vempeleiden ostamisen lisäksi myös kotona olevat koneet saattavat ottaa kierroksia. Tietokone simahtaa, tv käyttäytyy oudosti, pyykinpesukone menee huoltoon. Näihin on vaikea varautua etukäteen. Ehkä kannattaa vain pitää huolta, että laitteista on pyyhitty pölyt, töpselit ovat tukevasti seinässä ja mahdolliset takuukirjat varmassa tallessa. Muista ottaa tietokoneen sisällöstä varmuuskopiot! Uusien ohjelmistojen asentamista ei suositella. Auton pienet häikät kannattaa korjata ennen Mercurya, etenkin jos suunnittelee pitkää ajomatkaa. Ja lentäessä kannattaa pitää kaikista dokumenteista huolta, tarkistaa lähtöajat sekä merkitä matkalaukut huolella, jos ne vaikka tekevät ekstra-kunniakierroksen eri lentokentillä. Lomailu ja matkustaminen on muuten kyllä hyvää ajanvietettä Mercuryn aikoihin, etenkin jos matkustat jonnekin, jossa olet jo aiemmin käynyt. Tähänkin pätee se entiseen palaaminen ja jo tehtyjen asioiden uusiminen. 

Lisäksi kaiken sortin paperit ja pikkutavarat uhkaavat hävitä ja ihmissuhteet saattavat olla kovilla. Kaikkien hermot ovat kireällä ja suusta saattaa hypätä sammakoita, joita myöhemmin katuu. On lohdullista tietää, että tämä on vain väliaikaista. Tosin seuraavan kerran Mercury aiheuttaa ongelmia taas huhti-toukokuussa. Joka vuodessa on 3-4 perääntyvän Merkuriuksen kautta. Olisi erinomaisen mielenkiintoista tehdä tutkimusta vaikkapa omasta elämästään, että mitä lyhyt- ja pitkäkestoisia ongelmia Mercuryn aikana tehdyt valinnat ovat tuottaneet. En taida kuitenkaan jaksaa, se vaatisi niin paljon menneiden kaivamista. Parasta keskittyä tähän päivään ja periodiin ja estää tulevat katastrofit nyt. Merkurius on itse asiassa juuri nyt omassa läntisessä horoskooppimerkissäni, eli Vesimiehessä. Kaikille Vesimiehille tämä tammikuu tulee olemaan vielä muitakin horoskooppimerkkejä haastavampi. Iso annos kärsivällisyyttä ja meditaatiomielialaa on siis tarpeen. Henkäise hetki ja mieti mitä voisit tuplatsekata ongelmien välttämiseksi. Itse otin juuri tänään passista kopion ja siirsin tärkeimmät tiedostot myös ulkoiselle kovalevylle. 

Jos haluamme löytää Mercurysta jotain hyviäkin puolia, niin tämä on erinomaista aikaa valmistautua tulevaan vuodenvaihteeseen, nimittäin kiinalaisen vuoden vaihtumiseen Tuli-Apinan vuodeksi. Tänä vuonna vaihdos tapahtuu 8. helmikuuta. Siihen mennessä Merkurius on palannut raiteilleen ja luvassa on aktiivinen, hyvän onnen helmikuu.
Sitä ennen ota rennosti, varaudu ongelmiin, mutta kohtaa ne huumorilla ja ennen kaikkea - käy kodin kaikki kaapit läpi. Nyt on sen aika!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti