Sivut

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kiinalaisen uuden vuoden valmistelut, osa 2.

Edellinen kirjoitukseni keskittyi raivaamiseen ja siivoamiseen. Mikä sitten erottaa fengshuin ammattijärjestämisestä? Siinähän myös kaikki keskittyy tavaran karsintaan ja elämän helpottumiseen. Nyt kerronkin, miten kiinalaista uutta vuotta vietetään fengshuin kannalta sitten, kun kotona on vihdoin hiljaista ja pöly on siivouksen jäljiltä laskeutunut...

Kiinalaiset juhlivat uutta vuottansa peräti kaksi viikkoa. Bisnekset eivät tuona aikana oikein juokse, kun väki hummaa hulluna ympäriinsä. Oikeastaan kiinalaiset käyttäytyvät kuin suomalaiset juhannuksena: kaupungeista paetaan maalle perheen pariin ja pistetään bailut pystyyn. Kaupungeissa taas järjestetään suuria lohikäärmekulkueita ja ilma on sakeanaan kaikkea punaista.

Ruokapöytien tulee notkua ja jääkaappi täytetään tuoreella ruoalla. On tulevan vuoden yltäkylläisyyden merkki, että koti on täynnä hedelmävateja ja herkkuja. Uuden vuoden päivänä ei kuitenkaan syödä tai valmisteta ruokaa kotona, sillä veitsien käyttö tuo huonoa onnea, se voi leikata hyvän onnen pois. Parasta on mennä ravintolaan syömään tai nauttia sormiruokia, joita varten mitään ei tarvitse viipaloida.

Kotiin ostetaan vehreitä mukulakasveja, kuten krysanteemeja tai narsisseja, sekä paksu- ja pyöreälehtisiä viherkasveja, mielellään idän alueelle. Unohda anopinkielet! Niiden terävä sha-energia leikkaa ilmapiiriä. 

Mielestäni hauskin perinne on vierittää appelsiineja ovelta kotiin päin. Appelsiinit symboloivat oranssilla hehkullaan kultaa ja vaurautta. Näin on meilläkin tehty. Jos jostain syystä en ole ollut itse paikalla, olen valjastanut mieheni appelsiininpyörityspuuhiin. Ilmeisesti näin on myös tapahtunut, tai niin minulle on ainakin uskoteltu. Kysypä omalta mieheltäsi voisiko hän vieritellä aamulla appelsiineja ulko-ovelta eteisestä kohti kotia niin näet kuinka sitoutunut hän on kotinne fengshuihin!

Uusi vuosi tulee aloittaa lompakko täynnä rahaa. Aivan tuliterä lompakko olisi vielä parempi juttu (tänä vuonna lompakoiden fengshui-väriksi suositellaan sinistä tai mustaa). Jos sileitä seteleitä ei ole riittävästi, niin kerää kaikki matkoilta jääneet valuutat yhteen ja laita lompakkoon. Tämä symboloi paitsi rahaa niin myös matkoja. Tätä täytyykin ehdottomasti soveltaa!

Tilillä tulisi toki olla myös rahaa, eikä vain laskujen maksamista varten. Laita syrjään "omaa rahaa", eli maksa itsellesi ensin. Tätä suosittelevat myös fengshuista riippumattomat varainhoito-oppaat, kuten Varapuu.

Naiset tykkäävät seuraavasta: pukeudu juhlapäivänä (tai sitä seuraavina kahtena viikkona) uusiin vaatteisiin, käy kampaajalla, laita kynnet ja muutenkin tee itsestäsi uusi ja parempi versio. Vanhat lökärit eivät kutsu uutta hohdokasta energiaa elämääsi, vaikka tätä kirjoittaessa ne mukavilta tuntuvatkin. 

Pidä hauskaa! Käy elokuvissa, tapaa ystäviä, naura ja heitä huulta. Se missä mielentilassa aloitat uuden vuoden, johdattelee koko loppuvuoden tapahtumia. Uutiset ankeuksineen voi hyvin jättää väliin. Nyt on myös hyvä hetki kirjoittaa ylös toivomuksia. Muistikirjan sijaan ne voi joko ripustaa erityiseen toivomuspuuhun tai lähettää paperilyhtyjen tai ilmapallojen mukana taivaalle, mikä ihana traditio!  

Joko olet valmis? Näillä vinkeillä voit juhlia vuoden vaihtumista uudelleen, tosin ilman ilotulitusta. Iloista ja säkenöivää Tuli-Apinan vuotta!



Kuva: www.missyuan.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti