Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Näin asuu tyhjyyden sankari Marie Kondo

Ammattijärjestäjien uusi pyhimysidoli Marie Kondo on tehnyt elämässään sen mistä niin moni muu vielä haaveilee: tyhjentänyt kotinsa kaikesta turhasta ja rikastunut siinä samassa. Vaikka hän ei varsinaisesti fengshuin nimiin vannokaan, niin edustakoon hän malliesimerkkiä siitä, mitä parhaimmillaan voi tapahtua, kun luopuu siitä kaikesta vanhasta ja turhasta. Uusia ideoita (kuten: kirjoitanpa maailmankuulun bestsellerin) pääsee syntymään ja kotona on helppo hengittää.

Törmäsin netissä kuviin hänen kodistaan ja ajattelin teidän iloksenne julkaista tässä niistä muutaman kommentaarien kera. Itse artikkeli löytyy täältä: 
http://www.apartmenttherapy.com/marie-kondos-joy-sparking-tokyo-home-229957

Minua eniten puhutellut kuva on Marien kirjahyllystä. Näyttää varmaan ihan samalta kuin teilläkin? Ai ei vai. Tiedän jo nyt, etten ikinä pääse tähän itse, sillä säilytettäviä papereita, kirjoja, cd- ja LP-levyjä on yksinkertaisesti himppusen enemmän. Mutta voin lepuuttaa silmiäni välillä tässä hyllyjen ylväässä tyhjyydessä. Sillä kaunistahan tällainen minimalismi on. Hmm, miksi hänellä muuten vielä on kirjahylly? Se varmaan lähtee seuraavana kiertoon.


Yleisilme on minun makuuni, sillä japanilaista sisustusta enemmän tämä muistuttaa englantilaista charmia. Tuntuu kuin oltaisiin ihan jossain muualla kuin miljoonakaupunki Tokiossa. Oma kaunis ja tietysti millilleen hyvinhoidettu puutarhakin tuolta välkkyy. 


Marie on mieltynyt valkoisiin sävyihin niin kotonaan kuin vaatetuksessaankin. Kaikki on höyhenenkepeää, pientä ja keijukaismaista. Marieta ei varmaan koskaan masenna mikään, kun elämä on näin mallillaan. Ja aina löytyy jotain päällepantavaa, kun yksikään vaatekappale ei unohdu komeron syvyyksiin. Puhumattakaan siitä, että housunvyötärö kiristäisi.


Tämä allaoleva kuvahan on suorastaan kuin Serton mainoksesta. Puhdasta, tahratonta ja valkoisen viatonta. Kaunis kesäpäivä ja sitä ei ainakaan tarvitse käyttää siivoamiseen tai tahranpoistoon.

Makuuhuone on vähän kalsea. Ei taulun taulua eikä sitä fengshuin suosittelemaa sängynpäätyä. Niillä tekisi jo paljon ja saisi vähän elämääkin makuuhuoneeseen. Tarina ei taida kertoa, onko Mariella miestä. Lapsia ei tässä huushollissa kyllä ole, muuten Mariella ei olisi aikaa miettiä joka viikko 20 tunnin verran mitä esineitä täytyy vielä heivata kirppikselle. Sanoisin kyllä, että se homma on jo aika lailla hoidettu finaaliin. No, ainahan voi fiilistellä ja pyyhkiä pölyjä. Mattoja ei ainakaan tarvitse tampata.

Kylpyhuoneessa on se menestyvien ihmisten suuri peili ja kivoja kaaria. Tästä syväpuhtaudesta ja valon määrästä olen ihan oikeasti vähän kade, neliöistä puhumattakaan (suihku ja pytty ovat huoneen toisella puolella). Sanoisin, että tämä on fengshuin mukainen kylpyhuone.

Sitten keittiöön. Ai kun näyttää kivalta. Kun sana seesteinen keksittiin, sillä varmaan tarkoitettiin juuri Marie Kondon keittiötä.

Viimeisenä tämä "herkku": vain yksi veitsi! Olin ajatellut ottaa kuvan omasta välinelaatikostani ja laittaa sen tähän vertailun vuoksi näytille, mutta en viitsi pilata tämän postauksen harmoniaa. Riittää varmaan, kun käyt omilla keittiölaatikoillasi kurkkaamassa.


Ihanaa unelmointia! Rima nousi taas kymmenen pykälää omien tavaroiden karsimisessa. Sillä on eri asia lukea kirja, jossa sanotaan, että luovu tavaroista, kuin katsoa kuvia asunnosta, jossa se kaikki on jo tehty.

KonMari-kirja siivosi todennäköisesti myös aikamoiset kaupalliset voitot - tuntuu, että kaikki tuttavanikin ovat sen ostaneet, ja tämä on vasta pienessä Suomessa. Kohta kirjaan on vielä tulossa jatko-osa, joka tuskin jää kauppojen hyllyille pyörimään sekään. Voi vitsi, Marien kannattaisi kyllä tehdä jonkun siivousainefirman kanssa megadiili - "siivoa DeepKondolla ja kotisi kiittää". Minäkin haluaisin tehdä tällaisen "putsauksen"! Täytyy vaan keksiä joku loistoidea... Taidan siivota vähän lisää, jos se vaikka alkaisi kirkastua mielessä.

Iloa ja puhtia kevätsiivoukseen!


PS: Tämä artikkeli oli ilmeisesti aprillipilaa. Ehkäpä Marie on sittenkin inhimillisempi kuin mitä nämä kuvat antavat ymmärtää!


(Disclaimer: I do not have any rights to these photos. They come from http://www.apartmenttherapy.com/marie-kondos-joy-sparking-tokyo-home-229957)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti