Sivut

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Toimiiko fengshui todella?

Sain kunnian toimia vierailevana luennoitsijana Suomen Fengshui ry:n kuukausitapaamisessa Helsingissä joulukuun alussa. Aiheeksi oli yhteisymmärryksessä valikoitunut "toimiiko fengshui todella", johon kaivattiin etenkin omakohtaisia kokemuksia. Hyvä niin, sillä muiden puolesta on vaikea vastata. Jouduinkin miettimään asiaa oikein toden teolla omaa elämääni ja kaikkia kotejani peilaten.

Kaikkia tietysti kiinnostaa ensin vastaus itse kysymykseen, johon sanoisin heti alkuunsa, että toimii tietysti. Etenkin huono fengshui, se se vasta toimiikin! 

Luentoa kirjoittaessani ja etenkin sen jälkimaininkien saattelemana pohdin kovasti, kuinka paljon elämäni on itse asiassa huonon fengshuin tulosta? Olin näet tullut siihen johtopäätökseen, että lapsuudenkotini oli suorastaan "kataströf" mitä fengshuihin tulee eikä nykyinen asunto paljoa jäljessä tule. Hyvin erilaisilta kanteilta vain. 

Lapsuudenkoti oli täynnä klassisia esimerkkejä huonosta sisustuksellisesta fengshuista palapeileineen, kerrossänkyineen ja sängyn yläpuolisine raskaine kaapistoineen, paloauton punaisine keittiöineen, täpötäysine vintteineen ja hankaline tilaratkaisuineen (meijerin ja kansakoulun virkaa toimittanut rakennus ei ehkä parhaiten taipunut asumiskäyttöön). Se, että ympäristöstä löytyi täydelliset neljä eläintä ei paljon lohduttanut, kun tämänkin asunnon pohjapiirroksesta puuttui kunnon palasia. En vain tiedä missä ilmansuunnassa ne olivat, mutta voin aavistella kyllä. Koska menneitä muistelevia uhataan tikulla silmään, jätän tämän pohdinnan sikseen. Elettyä ja taaksejäänyttä elämää.

Nykyinen asuntoni puolestaan osasi kätkeä ongelmallisen luonteensa huomattavasti paremmin puuttuvine baguanalueineen, jotka heijastuivat elämässäni suoraan puuttuvana energiana. Asunnon rakennusvuoden ja pääsisäänkäynnin mukaan laskettavat lentävät tähdet olivat nekin juuri väärissä ilmansuunnissa, eivätkä siten tarjonneet mitään tukea tai ylimääräistä bonusta elämään. Kun laskee yhteen 19 vuotta lapsuudenkodissa ja viimeiset 12 vuotta nykyisessä asunnossa, päästään jo huikeaan yhteislukuun 31 vuotta. Suurin osa elämästäni on siis mennyt turkasen huonon fengshuin puserruksissa. Ja nyt sen vasta tajuan!

Jos sinne väliin jokunen parempi esimerkki mahtuu, niin olen sellaisissa asunnoissa käynyt lähinnä vain kääntymässä. Mieltäni askarrutti myös BaZin, eli kiinalaisen astrologian osuus. Mikä on ollut asunnosta, sen ympäristöstä ja sisäisistä fengshui-olosuhteista johtuvaa ja mikä vaikutus puolestaan on ollut hyvillä tai huonoilla vuosienergioilla tai BaZi-karttani aikakausilla ja elämääni tukevilla/hankaloittavilla elementeillä? Kaikki kun on oikeastaan kimpassa - asunnon fengshui ja asukkaan astrologia. Pieni ihminen kuvittelee tallustelevansa täällä itsenäisenä omaa jälkeään auraten, mutta onkin oikeastaan universumin koekani.

Tutkimusretkeni oman elämäni fengshuihin jatkuu edelleen, sillä mikään ei ole niin varmaa kuin se, että fengshuin opiskelu ei ihan hevin lopu. Jos esimerkiksi Malesian fengshui-guru Joey Yapin kokoamassa The Chinese Metaphysics Compendium -teoksessa on yli 1000 sivua pelkkiä laskukaavoja hyvän fengshuin määrittelemiseen, astrologiakarttojen laatimiseen, kasvonpiirteiden lukemiseen (oma tieteensä sekin) ja hyvien päivien valintaan, niin voi kevyesti sanoa olevansa vasta aloittelija pitkällä opintiellä. Harmi kun tähän itse-ehtoiseen opiskeluun ei saa opintotukea... Tämä opinpolku saattaisi niellä minut kuin kaninkolo Liisa Ihmemaassa -sadussa. Mitäköhän tämä syntymämerkki poskessani oikein tarkoittaakaan? Kuinka montaa laatua ympäristön sha chi -myrkkynuolia onkaan olemassa? Kuinka monta tähteä kiinalaisesta astrologiasta oikein löytyy elämänpotentiaalimme määrittelyyn? Kuinka monta fengshuin vesimenetelmää on hallittava?

Totesinkin luennon myötä oikeastaan vielä akuutimmin sen, että nykyinen asuntoni ei tue suurta ja mahtavaa menestystä elämässä. Samaisen Joey Yapin Fengshui for Apartment Buyers -kirjan mukaan asuntoni on itse asiassa "must avoid" -sarjaa, jos lentäviä tähtiä tarkastellaan. Ai kun kiva. Moni kakku siis päältä kaunis, mutta silkkaa huonoa fengshuita sisältä. En anna tämän kuitenkaan lannistaa. Nyt toivonkin, että elämä johdattaa minut oikealla hetkellä oikean asunnon luo, jossa on parhaat mahdolliset fengshuit. Uskon, että sitten vasta tiedän millaista on todella toimiva fengshui, kun pääsen itse sellaisen piiriin. Taas lähtee universumille toivelistaa uudeksi vuodeksi. Sitä ennen tutkin mitä nykyiselle tilanteelle voi tehdä. Se on selvää, etten enää lätki punaista ja pinkkiä väriä sisustuksessa joka paikkaan, sillä mikään muu ei aktivoi huonoja tähtiä niin tehokkaasti kuin tulielementti, jota punainen edustaa. Värittömällä sisustuksella on siis oma etunsa, jota en aiemmin tajunnut.

Mutta. Mistä lukija siis voi tietää omalla kohdallaan toimiiko fengshui? Tässä pieni tarkistuslista, josta voi aloittaa. Huonon fengshuin hengessä, tietysti, niin pääset vähän kokemaan sitä mistä minäkin olen ammentanut. Kokeile jos uskallat!

Tee kerrankin kaikki perinteisten fengshui-oppien vastaisesti. Sitten vasta voit päätellä toimiiko fengshui vai ei, jos näiden muutosten myötä alkaakin kaikki mennä niinsanotusti päin prinkkalaa.


 • Muuta asuntoon, jossa on etuovi ja takaovi vastakkain tai iso maisemaikkuna suoraan ulko-ovea vastapäätä. Tuulta tunneliin ja energiat pihalle!
 • Muuta asuntoon, jossa on paljon puuttuvia osia. Huomaat, että elämästä alkaa puuttua jotain. 
 • Muuta taloon, josta puuttuu taustatuki (=kilpikonna) ja avoin edusta (=feeniks-lintu). Rohkea muuttaa päräyttää kukkulan laelle myrskytuulien riepoteltavaksi.
 • Muuta taloon, jonka edessä kasvaa puu tai jonka edessä on naapuritalon "seinä pystyssä". Vielä parempi jos naapuritalon kulma osoittelee sinua uhkaavasti, kun juot aamukahviasi.
 • Välttele kapteeninpaikkoja tahallasi, istu selkä oveen tai ikkunaan päin. Tunne kuinka asioita junaillaan sinun selkäsi takana.
 • Älä turhaan käytä rahaa remonttiin tai kiinteistön korjailuun. Se mikä kelpasi edelliselle asukkaalle kelpaa kyllä sinullekin.
 • Ota vastaan kaikki mitä ilmaiseksi saa, oli se perintöhuonekalu tai marketin kylkiäinen. Kyllä se vielä jonnekin kellariin tai vinttikomeroon mahtuu. Pula-aika on suomalaisella vielä geeneissä.
 • Tuki eteinen lipastoilla ja kenkäkasoilla. Kerää paljon tavaraa, jota varmaan joskus vielä tarvitset. Älä anna chi-energian tulla kutsumatta kotiin.
 • Jätä vessan ovi ja pöntön kansi aina auki - avoimien ovien päivät! Rahaa, terveyttä ja onnea tulee ja menee, se on luonnollista kiertokulkua.
 • Laita peilejä joka paikkaan, kuten sänkyä vastapäätä tai sängyn yläpuolelle, etuovea vastapäätä ja peilejä vielä keskenään vastakkain. Mielellään palapeilejä, savulasipeilejä tai sumeita antiikkisia peilejä. "Peilisalissa", liukuovikaapistojen heijastamassa valon loimussa, nukkuminen varmistaa, ettet jää sänkyyn loikoilemaan, vaan olet aina varuillaan kuin vahtikoira.
 • Kasaa sängyn alle kamaa menneisyydestä, luovu sängynpäädystä ja ahdista kumppani nurkkaan. Unohda makuuhuoneen symmetria. Tasa-arvo on yliarvostettua, täällä määrään minä.
 • Istu ja nuku viistokattojen alla. Vaihtoehtoisesti myös raskaat kattovalaisimet, kattoparrut tai raskaat hyllyt käyvät. Tunne tiivistyvä energia!
 • Istu, työskentele ja nuku epäsuotuisaan suuntaan. Voisit vaikka kävelläkin nurinpäin, se kuulemma kehittää aivoja.
 • Kun lamppu poksahtaa, älä vaivaudu vaihtamaan sitä uuteen. Säästyy sähköäkin. Ekologisuus on trendikästä.
 • Kun kello pysähtyy, säästyy ainaiselta ajan hermolla elämiseltä. Talvi- tai kesäaika, sama se. Luota vain sisäiseen kelloosi.
 • Älä koskaan tee inventaariota. Viides juustohöylä menee siinä missä kolmaskin. Kymmenen mustaa t-paitaa on aina parempi kuin vaan yksi. Näistä puhkikuluneista farkuista voisi vielä ommella jotain. Lapseni varmasti haluaa pitää tätä mekkoa kun kasvaa isoksi - tai kun minä kutistun pieneksi. Tämä 50-osainen tietosanakirjasarja on vielä validia kamaa.
 • Kerää kuivakukkia ja roikota niitä kaappien päällä vuosikymmeniä pölyttymässä. Niin se muuttuu rusinaksi ihmisenkin iho, kun ajanhammas patinoi.
 • Sisusta rajuilla väreillä. Keittiöön punaista tulienergiaa ja wc veden valtaan. Elämään tulee varmasti äksöniä, mutta en voi taata onko se oikeanlaista. Pitäisi ensin konsultoida niitä lentäviä tähtiä, nääs. Ja nekin pirulaiset vielä lentävät vuosittain eri paikkaan.
 • Muista kerätä tauluja, joissa on synkkäilmeisiä yksinäisiä ihmisiä. Ei tässä mitään parisuhdetta kaivata, joutuu vielä pesemään jonkun toisen kalsareita.


Ihana aloittaa uusi vuosi tyhjältä pöydältä! Tässähän voisi vaikka alkaa opiskella fengshuita.
Kuva: www.fengshuidana.com

TOIMII!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti