Sivut

torstai 11. elokuuta 2016

Yhdeksän Tähden astrologiaa

Yhdeksän Ki'n astrologia on ehkä helpointa ja hauskinta mitä idän suunnalta on koskaan tullut. Se on myös vanhinta tunnettua astrologiaa. Siinä kullekin ihmiselle lasketaan syntymäajan perusteella kolminumeroinen sarja, vuosinumero eli aikuisnumero, kuukausinumero eli lapsinumero ja ensivaikutelmanumero eli tendenssinumero. Nämä yhdeksän tähteä tai numeroa, joilla on yhteys Otavan tähdistöön, kertovat muun muassa sen miten reagoit asioihin lapsena ja myöhemmin aikuisena ja miten muut sinut näkevät. 

Aikuisnumerolle annetaan 60 prosentin painoarvo, lapsinumerolle 35 prosenttia ja ensivaikutelmalle enää 5 prosenttia. Se, miten lapsinumerosta siirrytään aikuisnumeroon on yksilöllistä. Jos olit vastuuta kantava pikkuvanha besserwisser jo lapsena, todennäköisesti siirryit aikuisnumeron piiriin jo varhain. Normaalisti muutos olisi siinä täysi-ikäisyyden kieppeillä, 18 vuoden ikäisenä. Jos taas olet välttynyt vastuulta ja elät muiden kautta suojattua elämää pitkälle aikuisuuteen asti, saattaa lapsinumero jäädä päälle. Myös traumaattiset olosuhteet ja stressi vaikuttavat siirtymiseen, etenkin niin, että stressin puskiessa päälle reagointitapamme siirtyy suoraan lapsuuteen. Alammekin käyttäytyä lapsinumeromme mukaisesti. Loogista tämäkin, sillä riidellessä kukaan ei kovin aikuismaisesti käyttäydy.

Lisäksi Yhdeksän Ki'n avulla voidaan analysoida koko elämän eri ikäkausien aallonharjat ja suvannot, vuorovaikutustaidot ja kemiat muiden kanssa sekä vuosienergiat, kuten mihin suuntaan tänä vuonna kannattaa ja ei kannata matkustaa tai muuttaa. Mainioita suomenkielisiä oppaita Yhdeksän Ki'n pariin tarjoavat Kirsi Lohtaja ja Jukka-Pekka Lilja.

Itselläni tuo numerosarja on 528, joten sangen maallisissa meiningeissä mennään. Kaikki nuo numerot kun edustavat maaenergiaa. Jos mietit, onko tällä fengshuin kanssa mitään tekemistä, niin onpa hyvinkin. Numerot kun perustuvat maagiseen taikaneliöön tai kahdeksaan trigrammiin, jotka ovat fengshuin ytimessä. Myös viisi elementtiä, fengshuin perusrakennuspalikat, ovat tässäkin mukana. Niinpä viitonen edustaa kodin baguassa keskustaa, kakkonen lounaan äidin ja ihmissuhteiden sektoria ja kahdeksikon vuorimaisemat löytyvät koillisesta henkisen kasvun ja koulutuksen alueelta. Samat "fengshui-tähdet" siis seikkailevat sekä kodin kartalla että Yhdeksän Tähden astrologiassa. Tämä helpottaa omaksumista, kun samat asiat toistuvat. Yhdeksän Tähden astrologia onkin siis suloinen soppa fengshuita, chi-energiaa, numerologiaa, psykologiaa ja horoskooppia.

Olen kokenut, että Yhdeksässä Ki'ssä todella on jotain perää, etenkin vuosiennustusten suhteen. Joka vuosi tähdet lentävät ja baguaruudukon keskustaan asettuu sen vuoden energiaa hallitseva tähti, tänä vuonna maatähti kakkonen. Se, mihin ruutuun sinua hallitseva aikuisnumeron tähti asettuu, määrittelee sen, millainen vuosi sinulle on tulossa. Viime vuonna 2015 minun vitosmaatähteni sijaitsi lännessä. Vuosienergiaksi luvattiin siis iloa, saavutuksia ja sadonkorjuuta, asioiden saamista päätökseen. Kuinka ollakaan, sain kaksi koulutusta loppuun, erään toisen tärkeän pitkällisen projektin päätökseen ja pieniä saavutuksiakin matkan varrelle kertyi, kuten vaikkapa tämän blogin perustaminen noin vuosi sitten ja pari tärkeää lehtijuttua. Ja taisin elämästä nauttiakin aina välillä, kyllä. Se mitä minun elämässäni tapahtui napsahti kyllä aivan yksi yhteen Yhdeksän Ki'n vuosiennusteen kanssa.

Kun aikuisnumero asettuu baguaruudukossa takaisin omalle kohdalleen, kuten viitonen keskustaan, olet omassa energiassasi, mutta kyseessä on myös suurten muutosten aika. Vuonna 2013 maaviitonen oli omalla paikallaan keskustassa ja silloin olin sulkenut yhden ammatillisen oven ja aukaisemassa toista opiskelujen kautta. Kyseinen vuosi oli siis todellinen vedenjakaja, ei helppo, mutta harvoin isot muutokset sellaisia ovatkaan.

Tänä vuonna viitostähteni on lennähtänyt koilliseen, aivan kuten siellä kotonakin, jos muistatte varoitteluni keltaisesta vaarasta eli Yellow Bone Breaker -viitostähdestä (virallinen nimi siis Keltainen Maa Tähti tai Five Yellow Star). Kun oma aikuisnumerosi osuu kahdeksikon alueelle koilliseen, on luvassa muutosten ja mullistusten vuosi. No, kuten astrologit ovat varoitelleet, tai oikeastaan vasta jälkikäteen paljastaneet, niin vuonna 2016 lanta osui tuulettimeen vuoden alkupuoliskolla, toukokuun ollessa lantakasan huipentuma. Kaikki se hyvä, mitä tälle vuodelle on lupailtu, onkin tulossa vasta vuoden jälkipuoliskolla. Sinne siis minunkin seuraavat muutokseni ja mullistukseni varmaan on kasattu odottamaan. Ehkä yksi iso muutos on fengshui-opiskelijasta fengshui-opettajaksi siirtyminen työväenopiston kurssini myötä. Ja ounastelen myös vakavampaa paneutumista (eiku oikeesti, nyt sitä mullistusta kehiin!) kuosisuunnitteluun, uusien kilpailujen ja tekniikan opettelun kautta. Muutama mukava onnistuminen ja ylläri ei olisi pahitteeksi.

Kun numerosi puolestaan osuu ysiin, ruudukon isoimpaan lukuun, on suurin kukoistus luvassa. Kaikki aiempi aherrus kantaa hedelmää, kukat aukeavat juuri sinulle ja antavat lumoavaa tuoksuaan. Kaikki menee nappiin ja selviydyt maaliin voittajana hurraahuutojen kannattelemana. Ou jees, tätä on luvassa vuonna 2017. Sinullekin, jos aikuisnumerosi Yhdeksässä Ki'ssä sattuu olemaan viitonen.

Mitä tapahtuu kukkaloiston jälkeen? Sitten sukelletaan. Kierros alkaa taas alusta ykkösestä, jota kutsutaan talveksi, kuolemaksi, hautuvaksi siemeneksi, hiljaiselon ajaksi. Silloin kypsytellään ideoita tai ehkä ei vielä edes tiedetä mitä tehtäisiin. On pakkolevon aika. Saattaa masentaa, että mikään ei suju eikä ota tulta alleen. Mutta jos saisit tietää etukäteen, että tällainen kausi on tulossa, eikö se silloin lohduttaisi ja helpottaisi? Tietäisit, että syy ei ole sinun vaan maailman rytmit nyt vaan menevät tällä tavalla, että aina välillä mennään synkemmän kautta ja vauhti hiljenee.

Yhdeksän Ki'n mukaan jokaisella meistä on siis elämä 9 vuoden sykleissä. Välillä ei oikein tapahdu mitään ja uhkaa epätoivo iskeä, kunnes suuren ja nopean kasvun kausi numerolla kolme (fengshuissa itä, aamu, uusi sarastus) aloittaa etenemisen. Kaikki me siis ennemmin tai myöhemmin kukoistamme, mutta yhtälailla kuin dualistisessa maailmassa täytyy olla köyhiä, jotta voi olla rikkaita ja täytyy olla epäonnea, jotta voi olla onnea, niin myös tässä pohjamudat täytyy tarpoa, jotta pääsisi taas korkealle kurkottamaan.

Nyt palat varmaan jo halusta saada tietää oman numeroyhdistelmäsi.
Täältä voit ainakin käydä katsomassa syntymävuotesi perusteella aikuisnumerosi (http://www.energiakeskus.com/energiasivut/horoskoopit/9-star-ki.php), mutta varmimman tuloksen saat tietysti opettelemalla laskukaavan kirjoista, kuten Jukka-Pekka Liljan Yhdeksän Tähden Astrologia tai Kirsi Lohtajan 9 Ki -Astrologia eli Yhdeksän Tähden Astrologia. Ei ole niin vaikeaa kuin miltä kuulostaa, muutamassa minuutissa on numerot selvillä ja sitten voikin alkaa perehtyä itsetuntemuksen kehittämiseen ja tsekkailla miten vuosiluonnehdinnat ovat omalla kohdalla toteutuneet. No okei, muutama minuutti ei ehkä ihan riitä, kun ryhdyt tulkitsemaan, että mitäs ne numerot oikein paljastavatkaan. Yleensä kun jostakin innostuu, se tahtoo viedä koko käden.

Vuosienergioista vielä sen verran, että baguaruudukossa sinua vastapäätä sijaitsevat numerot - siis henkilöt, joilla on aikuisnumerona kyseinen luku - ovat sinulle erityisen tärkeitä kyseisenä vuonna. Joko voit ihastua tuohon ihmiseen, alkaa tehdä hänen kanssaan yhteistyötä tai sinulle tulee kahnausta ja riitoja tällaisen tyypin kanssa. Aina pitäisi siis skannata ihmiset joiden kanssa asioi ja selvitellä hienovaraisesti näiden syntymäaikaa. Että alkaako kipinät leimahdella kivasti vai kamalasti.

Antoisia hetkiä tähtiin tuijotellen!


Kuva: https://cdn.wallpapersbuzz.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti