Sivut

lauantai 9. joulukuuta 2017

Punainen väri fengshuissa

Kiinalaisten onnenväri punainen liittyy meillä olennaisesti jouluun. Siksi joulukuun fengshui-blogihaasteen aiheeksi valitsimme yksimielisesti punaisen värin.

Viiden elementin teorian mukaan (ja ihan käytännössäkin) punainen väri edustaa tulta ja etelän lämpöä. Ei ole sattumaa, että me tunnemme punaisen värin kutsun juuri pimeimpään aikaan talvella, talvipäivän seisauksen aikoihin. Punainen väri tulen symbolina antaa meille juuri sitä mitä talvella puuttuu, auringon ja tulen värähtelevää energiaa, valoa ja lämpöä. Se on vieläkin tärkeämpää, mitä kauemmaksi pohjoiseen menemme, etäämmäs etelän luontaisesta lämmöstä.

Eri väreillä on omat ominaispiirteensä ja merkityksensä ja minä ainakin valitsen punaisen talvitakin, sillä se lämmittää enemmän. Aivot kokevat punaisen lämmittävänä. Tätä pitäisi testata ja vertailla sinisellä talvitakilla, tai mustalla. Sellainen aika monella suomalaisella jo onkin. Jostain syystä meille myydään tätä mustaa väriä koko talvikauden ajan. Ja onhan se hoikentava väri, en minä sitä kiellä. Kun pukeudut mustaan, niin sulaudut pimeyteen täydellisesti. Hoikistut suorastaan näkymättömiin!

Punainen väri saattaa olla ujolle suomalaiselle vaikea väri, sillä se vetää katseet puoleensa ja pysäyttää liikenteen. Onko kukaan laulanut naisesta mustissaan? Lady in Red on sen sijaan nainen joka huomataan. Tämän olen huomannut itsekin, jos pukeudun punaiseen päästä varpaisiin. Tulee vähän uhmakas olo, kun tietää, että kaikki epäilemättä katsovat. Silloin täytyy olla parempi päivä ja oma energia niin voimakas (ja tukka hyvin), että kestää katseet. Punainen antaa niin voimakkaan näkösignaalin, että päätä ei voi olla kääntämättä. Siksi se stop-merkkiin ja liikennevaloihin on valittu. Vaaleanpunaisella ei olisi samaa vaikutusta.

Punainen väri on fengshuissa voimakas aktivaattori, jolla saadaan ihmeitä aikaan. Kiinalaisilla on omat tärkeät säännöt ja perinteet: kun laitat tärkeät sopimukset punaiseen kansioon, lahjarahat punaiseen kirjekuoreen ja mukaan vielä kiinalaisia kolikoita punaisella nyörillä niputettuna, nämä asiat saavat kuvaannollisesti tulta alleen. Myös fengshui-kompassi on perinteisesti istutettu punaiseen kehykseen. Kun koittaa kiinalainen uusivuosi, koko maa hehkuu punaisena, kulkueista ilotulituksiin ja ihmisten vaatteisiin. Punainen on onnen, menestyksen ja rakkauden väri ja morsiamet Kiinassa ovat pukeutuneet punaiseen. Onpa maan lippukin punainen. Miljardi kiinalaista ei voi olla väärässä!

Koska punainen on niin täynnä ponnekasta potenssia ja aktivoivaa energiaa, sen annostelussa saa kuitenkin mieluummin vähän kitsastella kuin liioitella kun puhutaan sisustuksesta. Punainen keittiö, nimenomaan keittiönkaappeineen, on hyvä esimerkki siitä, että joskus mauste saattaa viedä koko keitokselta maun, jos sitä käyttää liikaa. Liika punainen kuumentaa tunteita, saattaa aiheuttaa riitoja ja eripuraa sekä luoda nopeatempoista hötkyilyenergiaa. Senpä vuoksi sitä käytetään usein ravintoloissa, että sinne ei aivan asumaan jäätäisi, vaan siirryttäisiin kassan kautta ulos.

Fengshuissa pelataan paljon myös vuosi- ja kuukausienergioilla, jolloin punaista väriä joko suositellaan tai kehotetaan välttämään jollakin kodin alueella. Siksi on turvallisempaa neuvoa, että punainen väri valitaan muualle kuin kiintokalusteisiin tai seinään. Sillä kun fengshui-muutokset vaativat jonkun alueen täydellistä putsaamista tulen energiasta, olet pulassa, jos olet valinnut punaista pitkin seiniä ja kalusteita. Helpommalla pääset, kun punainen näyttäytyy kotonasi vain huovissa, tyynynpäällisissä, tauluissa ja pienesineissä, eli asioissa, jotka voit pistää välillä pois, kun punainen väri ei tunnu ajankohtaiselta tai kun sitä täytyy siirtää vaikkapa toiseen huoneeseen tai viilentää kokonaan näkyvistä. Sillä punainen ei aktivoi pelkästään hyviä asioita. Ehei, se pistää pökkyä pesään myös negatiivisille energioille!

Meillä joulupukki pukeutuu kauden trendiväriin punaiseen vuodesta toiseen ja joulukodin sisustus ilman punaista väriä tuntuu jotenkin vajavaiselta, vähän kylmähköltä. Kyllä se punainen pilkahtaa ainakin villasukissa, jos ei muualla! Moni luottaa punaiseen myös jouluverhoissa, pöytäliinoissa ja muissa kodin tekstiileissä. Myös punaiset joulukukat kuten joulutähti tuo fengshuin tulienergiaa kotiin. Ajattele minkä energiabuustin kotisi saakaan jouluna! Kaikki se punainen ikään kuin valmistaa meitä uuteen vuoteen, antaa vielä viimeisen energiapistoksen, että jaksamme loppuun asti ennen kuin uuden vuoden mukanaan tuomat tuoreet energiat antavat meille uutta puhtia.

Punainen tuo lämmön paitsi tunnelmaan niin myös ihmisten mieliin. Se ikään kuin sulattaa sydämet, ainakin kerran vuodessa. Punainen on myös se intohimon väri, joka saa rakkauden roihahtamaan (testaa vaikka punaisilla lakanoilla - klassinen fengshui-vinkki rakkauselämän päivittämiseen). Siksi punaista väriä käytetään ylenpalttisesti myös Valentinen päivänä, joka meillä on vähän vesitetty haaleammaksi ystävänpäiväksi. Onnekas se nainen, joka saa silloin täyden kimpun tulipunaisia ruusuja (no kyllä mä ne ruskeat konvehditkin syön).

Toivotan sinulle oikein punaista ja energistä alkavaa joulukuuta! Aktivoikoon punainen väri kaikki joululahjatoiveesi ja uuden vuoden unelmat. Älä unohda, että punainen on myös maineen ja kukoistuksen väri, jonka voimin saamme hommat hoidettua loppuun asti. Voisi sanoa, että punainen väri antaa unelmille siivet. Niin, onhan se energiajuoma Red Bullkin punaista.

Fengshui-varoitus: älä kuitenkaan innostu liikaa ja sisusta kotia pelkällä punaisella, etenkään makuuhuonetta tai keittiötä. Makuuhuoneessa liika tuli saattaa häiritä unta (ehtiikö sitä nukkuakaan jos rakkauselämä piristyy huippuunsa?) ja keittiössä kokkaukset palaa, kun tulta on ylenpalttisesti. Kunhan vaan ajattelin mainita. En toki halua, että kenellekään käy kehnosti. Eli varovasti nyt sen tulen kanssa!


Punaista monessa muodossa. "Lady in red" jo lapsena, tai ainakin punaiset silmät ja pusero (huomatkaa punaiset keittiönkaapit).

Chilillä saa kummasti lämpöä kehoon ja veren nousemaan kasvoille! 


Sydämellisesti tervetuloa kahville. Kerro kaikki mitä rakkauselämääsi kuuluu!


Huoltamon pöytäväri kehottaa hörppäämään kahvit nopeasti ja jatkamaan matkaa.
Punainen fengshui-blogihaaste jatkuu täällä:
sarinpuutarhat.blogspot.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti