Sivut

sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Uudistumisen aika

Se alkoi viattomasta flirttailusta nettisivuston kautta. Otin rohkeasti yhteyttä ja sain vastauksen paluupostissa. Kohta olin jo aivan hullaantunut ja paluuta ei ollut. Oli aika vaihtaa kumppania makuuhuoneessa.

Tarjokkaita oli itse asiassa aika paljonkin ja aloitin äveriäimmästä, kokeilin pari kehnomman tason ehdokasta ja päädyin siihen lumoavimpaan, joka sai sydämeni pamppailemaan hieman kiivaammin. Ja nyt voin ihailla sitä täydessä toiminnassa sängystäni käsin, kun en vain saa silmiäni irti!

Ehkä arvasitkin jo, että vaihturi oli tällä kertaa makuuhuoneen tapetti, eikä elävä ihminen. Silti tätä muutosta kypsyteltiin vuosikausia, useampaan otteeseen. Liekö asialla ollut fengshuin vuosinumero 9, joka kehottaa vihdoin tarttumaan toimeen puolitiehen jääneisiin hankkeisiin vaiko kevään ja puuelementin asioita aikaansaava energia, mutta niinpä päästin vihdoin vanhasta irti ja aloitin uuden kanssa. Hei hei vanha tapetti, olit kyllä oikein kiva ja herttainen, mutta sinisen aika on nyt ohi. Halusin jotain elävämpää, jotain yangimpaa, jotain säväyttävämpää. Ennen kaikkea jotain muuta kuin entistä. Uudistuminen on silloin tällöin tarpeen, ettemme jää junnaamaan paikoillemme, vanhentuneeseen lookiin ja jämähtäneeseen energiaan, eli niinsanottuun aikakapseliin.

Uudistuminen vaatii ehkä sitä kypsyttelyä oman aikansa, mutta sitten täytyy jo päättää mihin suuntaan mennään. Tapettirintamalla ensimmäinen haaveeni oli lähes 900 euroa PER RULLA maksava Cole & Sonin Grand Versailles, jota voitte ihailla tästä myyntikuvasta:

Minä kokeilin onneani ja tilasin ilmaisen koepalan Designerwallpapers-sivustolta ja ihmeellistä kyllä, sellainen todella lähetettiin, vaikkei minulla ollut mitään aikomustakaan tämän hintaluokan tapettia tilata. Mutta eivätpähän siellä Englannissa tietysti tätä tienneet. Kiitos anteliaisuudesta, nyt tämä kallisarvoinen paperinpala (peräti A3-kokoinen) on kehystettynä seinälläni. Siinä on muuten neljä eläintä! Eivät ihan samat kuin ne fengshuin neljä eläintä (kilpikonna, tiikeri, lohikäärme ja feeniks-lintu), vaan elefantti, leijona ja pari ilkeän näköistä villikoiraa, vai lienevätkö susia. Olen silti näihinkin neljään eläimeen tyytyväinen.


Mallitapetin pala päätyi kehyksiin seinälle.

En ollut ajatellut päätyväni jälleen Designers Guildin tapettiin, vaan himosin mielessäni kunnon vihreää viidakkoa seinälle, mutta kun näin koepalat seinällä, valinta oli oikeastaan ihan selvä. Tämä se on. Siinä vaiheessa ei oikein auttanut miehen mielipide tapetin kenties liiallisesta feminiinisyydestä, vaan alkoi sen kaikista halvimman nettikaupan etsiminen. Ja säästöä kyllä syntyi pienellä vertailukierroksella. Lopulta maksoin alennusten jälkeen omista rullistani n. 60 euroa kappale, mikä alkoi olla jo ihan kohtuuhinta, ainakin jos vertaa tuohon 900 euron rullaan... Edullinen suorastaan!

Nyt makuuhuoneessani on sitten enemmän (hillittyä) potkua, edelleen hyvin feminiininen ja englantilaisromanttinen tyyli, mutta tapetin sisältämistä värisävyistä voi valita vaikka mitä aksenttivärejä, jos haluaa vaihtaa verhoa, tekstiiliä, tyynyä tai mattoa. Se, että vuoden päästä 5-maatähti sattuu osumaan makuuhuoneen alueelle ja tapetissa on nyt sitten punaista väriä mukana, on sellainen asia, jolle nostan kädet pystyyn. En jaksa välittää. Olen tähänkin asti säilynyt hengissä kaikista mahdollisista vuosienergioista, vaikken niistä olisi tietänyt yhtään mitään, joten selviän kyllä ensi vuodestakin. Onhan tapetissa kukkaista puuenergiaa, joka kontrolloi maata ja peittoaa sen kaksi-nolla. Siinä!

Annoin myös piutpaut eräälle fengshui-säännölle, jonka mukaan makuuhuoneeseen ei saisi laittaa kukkia, kasveja eikä näin ollen myöskään kukkaornamentteja, oletettavasti siksi, että niissä on liikaa kasvuisaa yang-energiaa, joka vie huomion lepäämiseltä. Säännöthän on tehty rikottaviksi. Ja kollegani fengshui-konsultti Sari Weckström, joka on myös hortonomi, sanoi, että kyllä makuuhuoneessa kukkia tai kasveja olla saa. Joten jos sisäinen hinkuni käskee kasvattaa puuelementin määrää, kuten nyt, niin menen sen vaiston mukaan.

Aikaisempi tapetti oli sininen ja edusti siten fengshuissa Vettä. Varsinkin makuuhuoneessa liika vetisyys vetää ihan saamattomaksi. Jos lounaan alueen makuuhuoneessa on pelkkää Vettä ja Maata, niin sitä voisi kuvaannollisesti sanoa märäksi savimaaksi, joka upottaa. Eihän siinä muuta jaksa kuin olla repo rankana pitkin pituuttaan! 

Koska teen töitä kotona eri huoneissa vähän auringonvalon mukaan, myös makuuhuoneen työnurkassa, kaipasin ennen kaikkea virikkeitä antavaa tapettia. Jospa maalattu kukkakuvio seinällä siivittäisi omaakin luovuutta. Etelän alueelle osuessaan se vielä korostaa vihreän ja pinkin sävyillä etelän Tulta, mainetta, menestystä ja sosiaalisuutta, mikä sopii kyllä hyvin minulle. Saa se edistää miehenkin ammatillisia pyrkimyksiä.

Koska aiemmin esittelemäni työpisteen suunnanmuutos palasi takaisin alkuperäiseen asemaansa (Työpöydän siirto - uhka vai mahdollisuus), niin kaipasin myös näköyhteyttä ulos. Selkä ikkunaan päin ei ole kiva työskennellä, vaikka kuinka on suotuisin Ming Gua -suunta, kun ei edes näe millainen keli siellä on. Saattaa äkillinen ja kaivattu auringon pilkahdus mennä ohi. Sijoitinkin työpöydän kohdalle peilin, josta voin katsella välillä ulos. Se on hieman sivussa, ettei samalla tarvitse tuijotella omaa naamaa. Kuka sitä voisi työskennellä, kun joku tuijottaa samalla peilistä takaisin?

Peili ja kukkatapettia makuuhuoneeseen? Kyllä! Eli taas tuli vähän fengshuin sääntöjä rikottua, mutta hyvällä omallatunnolla. Ja on kaunista katsella, se on pääasia. Ainakin tapetista löytyy kaikki fengshuin viiden elementin värit ja siinä missä tapetin "vilkkaus" ja "kasvuvoima" ovat yangia, niin pienet kukkakuviot taas luetaan yiniksi. Tasapainon puolella siis pysytään.

Näihin kuvallisiin tunnelmiin päätän raporttini makuuhuoneen uudistuksesta. Nyt voinkin heittää hetkeksi pitkälleni ja ihailla taas kovan työn tuloksia. Ei se aina niin kivaa, helppoa tai sisäsiistiä ole, tuo remontoiminen, mutta jos kunnolla jaksaa tehdä ja valitsee oikeat materiaalit, niin mielihyvä on melkoinen. Ja hyvin nukuttaa vaikka kuinka seinällä kukkii!


Siinä se nyt on, makuuhuoneen uutuuslook. Lisää vain tapetti. Tavoitteena on, että myös romantiikka kukkii!

PS: Se toinen syy, miksi kukkia ei suositella fengshuissa makuuhuoneeseen, on tämä: kun on liian herkkää ja romanttista, sanotaan, että miehen libido kärsii. Muistan, että näin kävi ainakin Villi Pohjola tv-sarjassa, jossa naisen vaaleanpunainen makuuhuone makeover sai miehessä aikaan välittömän viriiliysongelman. Siksi sisustuksella voikin olla merkittäviä vaikutuksia! Näitä vaikutuksia voisi kutsua vaikkapa hyväksi ja huonoksi fengshuiksi. Vain kokeilemalla itse se selviää. Eli kerta kiellon päälle, vai mitä olette mieltä tästä miehen maskuliinisuutta uhkaavasta tuloksesta?


Joku voi miettiä mitä mies mahtaa sanoa tästä kukkien sisäänmarssista makuuhuoneeseen? Onneksi mieheni uskoo siihen, että kun nainen on tyytyväinen, kaikki ovat tyytyväisiä.


Sänkyä vastapäinen seinä on tarkoituksella täysin kukaton, jotta herätessä ei silmissä vilise niittykukkien kirjo.

Ja fengshuin mukaanhan makuuhuoneeseen ei sitten peiliä, joka peilaa sänkyä. No tämä pieni peili ei sitä tee, ellei nouse sängystä ylös. Näköyhteyden ulos se silti tarjoaa työpöydän ääreltä.

Kyseessä on valintojen vuosi, kuten yöpöydällä kesken oleva kirjakin kertoo. No ainakin tapettivalintojen vuosi!


Kun iso uudistusurakka on ohi, ja ihan ite tein, niin kyllä kelpaa olla samaa mieltä uudistuksesta tämän synttärikortin kanssa: You rock!


Tämä kirjoitus kuuluu kahden fengshui-bloggaajan yhteiseen fengshui-blogihaasteeseen, ja huhtikuun aiheenamme oli siis uudistuminen. Sari Weckströmin kirjoituksen samasta aiheesta löydät täältä: Sarin puutarhat -blogi: Kevät ja uudistuminen.

Toukokuussa jatkamme taas uudella fengshuita liippaavalla haasteella, joten pysy kuulolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti