Sivut

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Itse-elementti vesi

Kiinalaisen astrologian opinnoissani olen päässyt siihen vaiheeseen, että vihdoin tiedän kuka ja mikä olen. Tähän tarvitaan vain tarkka syntymäaika ja noin tunnin verran astrologisten karttojen pyörittelyä, taivaallisten runkojen ja maallisten oksien analysointia. 

Jokaisella on syntymäajankohdan mukaan jokin itselle ominaisin elementti näistä viidestä luonnonelementistä: puu, tuli, maa, metalli, vesi. Elementeillä on luontainen kierto, puu ruokkii tulta, tulen tuhkasta syntyy kuohkeaa maata, maasta kaivetaan metallia, metallin pintaan tiivistyy vettä, vesi auttaa puuta kasvamaan. Samalla logiikalla tuli sammuttaa veden ja metalli katkaisee puun.

Jos katsotaan vain päällisin puolin minä vuonna on syntynyt, voidaan saada harhaanjohtavaa tietoa. Minäkin olen syntynyt tulilohikäärmeen vuonna, mutta itse-elementtini onkin vesi, ei tuli.

Oma elementti on pysyvä koko elämän ajan, se ei muutu. Siksi tuleekin tehdä sille lokoisat oltavat, jotta se jaksaa pyörittää elämääsi oikeaan suuntaan. Itse-elementtiä tukemaan valitaan auttava elementti. Auttavan elementin löytäminen saattaa joskus olla ongelmallista ja siihen tarvitaan henkilön haastattelua ja eri vaihtoehtojen kokeilua, kunnes löydetään se oikea apu.

Sekä minulla että miehelläni on vesi itse-elementtinä, mutta bazi-kartan erilaisuuden vuoksi oma auttava elementtini on tuli ja hänellä se on maa. Oma auttava elementtini olisi voinut olla myös vesi (astrologinen karttatyyppi olisi silloin ollut heikko vesi), mutta tutkittuani omia reaktioitani, päädyin siihen, että karttatyyppini on vahva vesi, joka tarvitsee avuksi tulta liiallista vettä haihduttamaan. Palelen helposti, jalkani ovat aina kylmät, haaveilen yli 30-asteen helteistä ja valitsen automaattisesti punaisen takin talveksi. Nautin kynttilöistä, saunan ja takan lämmöstä enkä voi sietää ajatusta avantouinnista. Haastattelemalla itse itseäni löysin kahdesta vaihtoehdosta oikean. Sitä paitsi eteiseni on vaaleanpunainen ja olohuoneesta löytyy vahvan fuksianpunainen seinä ja tekstiileitä. Siniset villasukat tuntuu ajatuksena oudolta, tottakai niissa on punaista! Ja elämäni kuumin 42-asteinen päivä Nizzassa sai minusta irti vain märän läntin ja nokoset rantakivillä, siinä missä joku olisi sadatellut sietämätöntä kuumuutta.

Makuuhuoneeni on silti ollut hyvin vetinen, se on ollut jo 10 vuotta vaaleansiniturkoosi kauttaaltaan. Ehkä siellä olen kuullut itse-elementtini kuiskivan rauhoitusta arjen hyörinälle, useinhan makuuhuoneeseen suositellaan rauhoittavia ja viileitä sävyjä. Nyt haluan muuttaa tilanteen ja tuoda makuuhuoneeseen lisää maaelementtejä, sillä mieheni auttava elementti on nimenomaan maa ja makuuhuone sijaitsee lounaassa, maaelementin ja parisuhteen alueella. Suunnitteilla on siis ottaa beiget maalisudit esiin ja laittaa vedelle ahtaammat oltavat. Punainen väri makuuhuoneessa voi voimakkaassa määrin häiritä unta, mutta tekee gutaa parisuhdeactionille. 

Unelmieni makuuhuoneessa on itse suunnittelemani tapetit, joissa savupiiput tupruttavat ilmoille voimakasta pinkkiä. Nyt pohdin kuitenkin kuinka kauan tässä kodissa vielä asustan ja olisiko Designers Guildin tapeteilla kuitenkin jonkinlainen houkutus uusia ostajia ajatellen? Kun joskus vielä pääsen uuden asunnon omistajaksi, osaan heti valita oikeat värit ja materiaalit jokaiseen nurkkaan niin, että meillä molemmilla on siellä itse-elementille riittävää tukea. Kaikki on ollut makuuhuoneessa sinistä, lakanat, päiväpeitot, verhot, tapetti, matot. Nyt sinisen ylivaltaa on taltutetty valkoisella ja seuraavaksi pari seinää saa hiekkaisen sävyn pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti