Sivut

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Idän uhka

Kesäkuussa saamme väistellä terveydelle epäterveellistä Keltaista viitosmaatähteä (ns. Five Yellow Earth Star) idän suunnalla. Tämä lentävä tähti on asettunut vuoden 2016 ajaksi koilliseen, mutta joka kuukausi käy jossakin kodin alueella vierailulla, tekemässä jäynää. Nyt jäynäjipot on sijoitettu kesäkuuksi itään. Luvassa voi olla muun muassa terveysongelmaa tai saatat teloa itseäsi ikävästi (viitostähden toinen nimi on "luidenmurskaaja", bone breaker). Idän sektoriin kuuluva vanhin poika voi olla lujilla ja kehonosista erityisesti jalat, keuhkot ja korvat. Ongelmallisinta on jos Five Yellow sijaitsee makuuhuoneessa tai ulko-oven alueella. Silloin imet sen energiaa itseesi nukkuessa ja aktivoit vitostähteä aina ovesta kulkiessasi.

Meillä kotona idän alue on enimmäkseen keittiössä. Hyvä homma, että kaasuliettä tai takkaa, leivinuunia tms. siellä ei ole, sillä sääntö on hyvin yksinkertainen: älä ärsytä vitosmaatähteä tulella. Olenkin laitellut punaisia esineitä keittiön kaappeihin piiloon ja ottanut lisää metallikamaa esille. Keittiössämme on jo valmiiksi paljon maata heikentävää metallienergiaa, sillä vetimet, keittiötasot ja kattovalaisin ovat kaikki metallia. Valkoiset kiiltokalusteet menevät myös metallin puolelle. Tulta aktivoivaa puutakin on riittämiin, joten ollaan kiikun kaakun tasapainossa. Mutta toisaalta, puuhan kontrolloi maata... Välillä viiden elementin kiertojen kanssa saa tosissaan rapsutella päätä. Mutta yksinkertaistettuna turkulaisittain, että kesäkuussa idässä metalli juu, tuli juu ei.

Paras vaihtoehto olisi itse asiassa vältellä idän aluetta koko kuukauden ajan, ja keittiön ollessa kyseessä, syödä ulkona tai vedellä vaan jotain viileää suoraan jääkaapista. No, keittiö kun on se kodin ravitsemuskeskus, niin siellä tulee vietettyä paljon aikaa pitkin päivää. Uuni on lämmennyt, mikro piipannut, liesi suhahdellut ja suu käynyt, sekä kämmenlaitteita näprätty, tätä normaalielämää. (Sivuhuomautus: ufot pitäisivät meitä ihan ufoina, jos näkisivät kuinka koko elämämme pyörii kännykän ympärillä.) 

Kesäkuun energiat iskivät virallisesti päälle 6.6., mutta muutos voi kuukausienergioissa yleensä tapahtua jo muutamaa päivää ennen. Tähän mennessä meillä on tapahtunut seuraavaa: sairastuin flunssaan ja erityisesti kurkun ja keuhkojen alueen vaivoihin 3.6. Mies alkoi valittaa jalkakipua 8.6. ja tänään 10.6. teloin oikean peukaloni yrittäessäni ratkaista cd-soittimen jumitusta vähän rajummin ottein (cd-soitin muuten sijaitsee olohuoneen itäalueella). Tieto lisää tuskaa, mutta mielenkiintoisia aina nämä "sattumat" kun niitä rupeaa analysoimaan. Välillä on ihan paranoidi olo, että hetkinen, ovatko punasipulit liian punaisia, haittaako tuo punainen kynä keittiön pöydällä ja entäs ruskeat Teema-lautaset, ovatko liikaa maaelementtiä? Kaikkea ei vaan voi kontrolloida.

Tässä alla olevassa keittiökuvassa muuten näette tuulitunnelini pään. Kun ulko-ovesta astuu sisään ja siirtää katsetta eteiskäytävää pitkin, niin keittiö on vuorossa seuraavaksi. Jo ihan alusta asti, kun tänne muutin enkä tiennyt fengshuista mitään, halusin suojata keittiön yksityisyyttä ja ripustaa bambuverhot blokkaamaan suoraa näkyvyyttä ulos. Viime kesänä kokeilin vaihteeksi pelkkää valkoista verhokappaa ja vein bambut kellariin. Lopulta en enää kestänyt, vaan laitoin verhot takaisin, sillä olin koko kesän taloudellisessa pattitilanteessa. Tuulitunneli juoksutti rahat heti ovelta ulos - tai oikeammin se esti niitä edes tulemasta sisään. En silti ole ajatellut pistää koko ikkunaa umpeen vaikka se strategisesti väärässä kohti sijaitseekin, sillä fengshui saa luvan avustaa elämääni, ei estää minua elämästä sitä. Jos fyysistä näköestettä tai hidastetta ei sisäänkäynnin ja vastassa olevan ikkunan väliin saa, niin kokeiltavaksi jää oikeastaan enää tuulikellot ja kristallit.

Kun teet omat fengshui-testailut kotonasi, tulokset voivat olla toisenlaisia, sillä kaikkeen vaikuttavat loppujen lopuksi omat suotuisat ja epäsuotuisat elementit ja ilmansuunnat, oikea ajoitus sekä oma elämänpolku. "Mä tällä polulla oon kai viimeiseen asti..." 

Astrologian opastamasta ajoituksesta ja elämänpolusta kirjoittelen myöhemmin lisää, sillä aihe kiehtoo minua aina vaan enemmän, mutta sitä ennen, olkaa varovaisia siellä idässä.


Kesäaamuina varhain keittiössä paistaa aurinko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti