Sivut

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Mainetta ja menestystä eteläseinällä

Etelä on fengshuissa lämpöä, tulta, intohimoa, poltetta, innostusta ja punaista väriä, ikään kuin elämän liekki. Etelään osuvalle alueelle kotona suositellaan yleensä jotain uratehostetta, joka tuo mainetta ja kunniaa ja sitä kautta ehkä mammonaakin. Etelään ilmansuuntana liitetään ammatillinen hyvä maine, arvostus, menestyksekäs ura, tavoitteisiin pääseminen, asioiden loppuunsaattaminen ja kunnia. Kuulostaa mahtipontiselta, vähän amerikkameiningiltä. Jos olemme suomalaisittain vaatimattomia, että enhän minä, niin silti olisi hyvä säilyttää "kasvot" eli olla nimeltään ja maineeltaan plussan puolella. Ja miten mainiota olisikaan aina saada aloitetut asiat päätökseen, ettei keskeneräisiä projekteja pyörisi nurkissa ja mielessä. Vähän poweria peppuun ja intomielistä inspiraatiota ihan konkretian tasolle asti. Kyllä, etelän tuli täytyy nyt saada roihuamaan.

Kotonani eteläsektori osuu ulko-ovelle, eteiseen henkari- ja siivouskaappialueelle sekä sitten makuuhuoneen toiseen nurkkaan. Etelän alue aktivoituu joka kerran kun ulko-ovesta käydään sisään tai ulos, kotiini siis virtaa pääasiassa etelän feminiinistä energiaa (yhdeksän ki:n mukaan). Maailman maine on saavuttamatta ja uran huikea nousukiito vielä vähän kuoppainen. Tarttis varmaan tehrä jottai... Katse siis etelän mainealueelle! Menestystä mulle heti ja nyt.

Ensin vaihtui järjestys ja työpöydän suunta. Siirsin jo viime syksynä työpöydän niin, että ylipäätään istun omaan suotuisaan suuntaani, eli itään päin, työpisteen ääressä. Aiemmin katselin länteen kaunista metsämaisemaa ja oravien ja jänisten loikkakilpailuja, mutta valitettavasti länsi kuuluu epäsuotuisiin ilmansuuntiini. Lisäksi fengshuin kannalta istuin suojattomasti selkä avoinna huoneen ovea kohti. Omassa kotona nyt kukaan ei pääse yllättämään enkä tuntenut mitään turvatonta asemaa, mutta ainahan asiat voivat olla paremmin. Sitä paitsi halusin testata miten käy. Työpöytä siis siirtyi etelän alueelle huoneen toiseen nurkkaan ja nyt näen kun ovesta tullaan sisälle. Toisaalta nyt katsetta vastassa on vihreän maiseman sijaan seinä ja selän taakse jää ikkuna, eikä suinkaan kapteeninpaikka. Kun pienissä piireissä pyöritään, niin ideaaliratkaisua on joskus vaikea löytää. Ylipäätään koko työpistettä ei saisi makuuhuoneessa olla, mutta se taas on toinen, kompromissin kokoinen, tarina.

Se, mitä pöydän siirtämisen jälkeen tapahtui, oli kuitenkin lystikästä. Sain heti yhteydenoton asiakkaalta muutaman minuutin kuluttua siitä kun siirsin pöydän etelän alueelle! Olisiko henkilö ollut minuun yhteydessä joka tapauksessa, vaikka pöytä olisi jäänyt siirtämättä, jäänee ikuisesti mysteeriksi. Sovitaanko vaikka, että nimenomaan pöydän siirto sai asiakkaan kääntymään puoleeni. Joo! Se kuulostaa paremmalta.

Seuraavaksi latasin eteläseinän ohjeiden mukaan täyteen diplomeita ja todistuksia, eli ne mitä kotoa jemmasta löytyi. En kelpuuttanut 80-luvulla koululaisena saamaani sanomalehtityöskentelyn kurssitodistusta (minulla ei ollut aavistustakaan, että olin sellaiselle osallistunut. Selkeästi unohtumaton kurssi). Ylioppilastodistus, maisterinpaperit ja tekstiiliartesaanin todistus tuntuivat liian peruskauralta, joten rajasin nekin pois. Jäljelle jäivät enää eksoottisemmat reiki ja fengshui. Reiki-kurssien todistukset siis kollaasiksi yksiin raameihin ja toiseen fengshui-konsulttitodistus. Lisäksi pöydällä pyöri käyntikorttejani.

Pidin tätä asetelmaa yllä noin 4 kk ja totesin, että ammatillista mainetta koskevat asiat eivät juurikaan ole edistyneet, ainakaan siinä määrin kuin olisin halunnut. Sain kyllä fengshui-kurssin Turun työväenopistoon ensi syksyksi buukattua ja maaliskuussa olin erityisen luovalla tuulella kuosisuunnittelun saralla, mutta toisaalta kaavailemani fengshui-viikonloppukurssi ei toteutunut. Ehkä aika ei ollut sille kypsä, mutta päätin joka tapauksessa pistää asioihin vauhtia ja eteläseinän uusiksi. Jospa todistusten sijaan ladataankin se täyteen suunnittelemiani kuosiuutuuksia ja katsotaan alkaako sitten tapahtua? Vaihdoin myös entisen hieman repsottavan työtuolin "uuteen". 

Tästä näette lopputuloksen:
Etelänsektorilla on nyt sitten luvan kanssa pinkkiä. Voin vedota siihen, että jotain tulta makuuhuoneeseen on saatava. Yleensä työpöytä ei näitä siisteysasteita tavoita, mutta ainakin tällä kertaa aloitin puhtaalta pöydältä. Karsin rekvisiitan minimiin: onnenkissa, rakkauden symbolit pionit ja vaurauden symbolina kultaisia esineitä.


Suunnittelin tämän Vuori-julisteen nimenomaan fengshui-tehosteeksi etelän alueelle. Siinä on etelän punaiset (eli pinkit) värit ja kartiomaiset, ylöspäin osoittavat muodot. Juliste on ensimmäinen viiden elementin fengshui-tehosteet -julistesarjastani, muut ovat vielä työn alla raksuttamassa. Ajattelin, että ehkä joku muukin saattaisi kaivata enemmän yksinkertaista graafista designia itämaisten tehostehärpäkkeiden tilalle, jotka yleensä fengshuihin liitetään. Tämä juliste käy etelän eli Tulen lisäksi myös maaelementin alueille, kuten koilliseen, jota symboloi viisauden Vuori. 


Kun makuuhuoneeseen astutaan sisään, en halua, että heti ensimmäiseksi silmään pistää työnurkkaus. Se onkin pionipuskan piilossa (jep, aitoa muovia sieltä Tiimarista).

Kuluvan kesäkuun ajan etelässä olisi kuitenkin parempi vältellä tulen yliannostusta ja suosia etenkin metallielementtiä (muuten lentävien tähtien sairauksia viljelevä 2-maaenergia on liian voimakasta). Siispä otin Vuori-julisteen pois ja toin tilalle viileämpiä kuosisävyjä. Kukatkin tuon takaisin vasta heinäkuun energioiden puolella, sillä isot punaiset kukinnot ovat niin selkeästi tulen symboleita. Pientä viilausta siis kuukausienergioiden mukaan.

Poiketaan fengshuista hieman kuosisuunnittelun puolelle. Kovalevyn uumenissa olevat kuosit kartsalle, tuumasin kesäkuun alussa ja aloitin facebookin (https://www.facebook.com/Kuosittelija-759496830844339/)ja instagramin (https://www.instagram.com/virpikar/puolella June Pattern Parade -kuosikatselmuksen. Koska olen kuosisuunnittelijan urallani vasta lähtökuopissa kavio kaapien, niin jotain julkisuutta omille ideoille on saatava. Kuoseja saisi kernaasti olla esillä muuallakin kuin omalla eteläseinälläni. Joka päivä uusi kuosi julki juhannukseen asti. Uusien perunoiden kyytipojaksi siis kuosimaistiainen tai pari.


Nyt eteläseinäni on siis valmis ottamaan vastaan mainetta ja menestystä. Työpöydän parisuhdenurkassa lukee muistutuksena I love you, eli vaikka välillä ei näkyisi työrintamalla edistystä, niin jokin ihan muu on silti elämässä tärkeintä. Ja itselleen pitää olla armollinen. Tykkäys ja peukutus välillä omaankin napaan.

Kiitos kun kävit työhuoneessani! Let's make it work!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti