Sivut

torstai 30. kesäkuuta 2016

Marsin paluu / Tyhjä kesäkalenteri

Hallelujaa, energia- ja motivointiplaneetta Mars on palannut kuvioihin! Vai pitäisikö sanoa kuoseihin, joita syntyy nyt vilkkaasti. Joka tapauksessa, parin viime kuukauden letargia ja jaksamattomuus alkaa olla selätetty. Se olikin kylmää kyytiä, jollaista en osannut odottaa. Kolmen tunnin päiväunia ja sairastamista yhdestä vaivasta toiseen, ei kiitos enää. Olisiko tällä kesällä minulle jotain muutakin tarjolla? Kevätkilot vai sanoisinko taantumukselliset "retrograde-kilot" on tukevasti kerätty vyötärölle ja nyt vasta alkaa tuntua, että voisi ottaa askeleen jos toisenkin lenkkeilyn suuntaan. Ja päivittäisistä maitokahviövereistä (jotta ihminen pysyisi edes hieman hereillä tässä planeettasumussa) olen nyt vieroituskuurilla. Heinäkuu alkaa siis lupaavissa merkeissä! Mökillä saunotaan sapetukset pois ja nukutaan ihanasti luonnonhelmassa piha-aitassa haapojen havistessa vieressä. Kyllä elämä on ihmisen parasta aikaa, sittenkin.

Astro-Sepon ja Arto Virtasen videokesäennusteen mukaan (löytyy täältä: https://www.astro.fi/posti/video/mYihgV_2Y0s) Vesimiehen elämässä ei tapahdu nyt mitään, sillä astrologinen taivaan kartta on tyhjä, kuten ehkä takkikin. Ei liiku planeetat, tähdet eikä projektit. On oikein lupa lomailla. Elokuussa Mars-planeettakin alkaa olla jo kunnolla hereillä ja silloin on äksöniä luvassa minullekin. Saa nähdä miten lujaa täytyy silloin pitää huivista kiinni. Astro-herrojen viesti oli selkeä: älä tee mitään mitä et halua, sillä se ei kerta kaikkiaan onnistu. Vain intohimolla tehdyt asiat kantavat hedelmää. Tämän olen oikeastaan ottanut koko vuoden teemaksi. Tai no, miksei samantien koko elämän teemaksi.

Viime kuukaudet on kieltämättä tullut mietittyä ennen kaikkea astrologisia asioita, ihmiselämän kohtaloita ja sitä mikä kaikki on ennalta määrättyä. Olen alkanut yhä enemmän uskoa siihen, että meillä todellakin on astrologisesti oivallisia kausia, jolloin kaikki etenee kuin myötätuulessa purjehtien ja voittajana maaliin saapuen ja sitten niitä pimeitä kolkkoja tunneleita, joiden toisesta päästä ei paista valo kuukausiin, tai jopa vuosiin. Esimerkkinä Vaaka-polot, joilla on ollut 11 vuoden kovan onnen jakso. Mutta hyvä tietää, että syyskuussa jo helpottaa. Asun meinaan tuollaisen Vaa'an kanssa ja sallisin asioiden jo etenevän parempaan suuntaan. 

Omat energiat vaihtelevat suuresti eri aikajaksoina vaikka elämän peruselinolot ja -tavat pysyvät samoina. Jonkin muun asian on siis oltava kaiken takana. Olen kääntynyt fengshuin kanssa käsikynkässä kulkevan astrologisen energian puoleen vastausta tähän aaltoliikkeeseen etsien. Sillä jos oman kodin fengshui ei ratkaisekaan koko elämää ja sen kivikkoja, lienee syytä katsoa mitä se oma syntymäkartta oikein kertookaan.

Olen selaillut lähteestä toiseen ja syöttänyt syntymäaikaani ties mihin mittareihin totuuden toivossa. Erityisesti tykkäsin uuden tuttavuuden Cafe Astrologyn sivuista ja runsaasta ilmaismateriaalista: cafeastrology.com. Olen lukenut niin geneerisiä Vesimieheen liittyviä luonnehdintoja kuin tarkkaan kellonaikaan perustuvia tulkintoja, nousevaa ja kuumerkkiä, itämaista ja länsimaista kaavaa. Marsin puute taisi iskeä minuun rankemmin kuin moniin muihin, sillä Mars on syntymäkartassani juuri Vesimiehessä.

Mitä sitten sain länsimaisesta tulkinnasta selville? (Kiinalaisesta BaZi-astrologiasta kirjoitan erikseen oman postauksen.) Pelkän syntymäajan perusteella astrologit tuntuivat näkevän hyvinkin syvälle kätkettyihin luonteenpiirteisiin. Sieltä oikeastaan näkyi kaikki selitykset siihen miksi olen sellainen kuin olen. Kiehtovaa, että sen kaiken voi nähdä pelkistä planeettojen asennoista syntymähetkellä! Syntymäkarttani kertoo vaikkapa, että viihdyn hyvin itseäni vanhemmassa seurassa, en ole kiinnostunut perheen perustamisesta tai avioitumisesta (ilmaisu "pallo jalassa" on varmaan keksitty Vesimiehiä varten), haluaisin kovasti päteä ja kerätä nokkeluuspisteitä, raha näyttelee elämässäni vain sivuroolia, eli sitä tulee ja etenkin menee. Itsenäisyys ja asioiden tekeminen omalla tavalla on minulle tärkeintä, eli itseilmaisu ja luovuus on pakko nostaa framille, jos haluaa elää itsensä näköistä elämää. 

Olin yllättynyt tästä: vaikka haluan pitää oman pääni ja rikkoa muiden keksimiä sääntöjä ja rajoituksia, etsin silti aina turvallisinta reittiä elämässä ja suhtaudun riskinottoon vastentahtoisesti. Siksi siis yrittäjyys kuulostaa minusta samalta kuin benji-hyppy tuntemattomaan - ilman turvaköyttä. Ei tahdo riittää uskallusta, kun mietin päätyväni sillan alle asumaan. Voimia ei tässä elämässä hirveästi riitä ylimääräiseen, olenhan kuulemma edellisissä elämissäni pitänyt huolta muista oman hyvinvoinnin kustannuksella. Nyt pitäisi kuulemma tuijotella vaan sinne omaan napaan ja katsoa mitä jännää sieltä löytyy. Lähipiiri voi todistaa, että tätä on kyllä tullut harjoiteltua...

Horoskooppitulkinnan mukaan romanttisella saralla minulla tulee aina olemaan onnea eikä seuraa tarvitse etsiä, vaan se hakeutuu luokseni. Totta. Erään tulkinnan mukaan minulla on myös taipumusta etäsuhteisiin, sillä kaipaan suurta vapautta ihmissuhteissa. Kaksi pitkää etäsuhdetta todistanee astrologit oikeaan? Ensin savolaistyttö lähti miehen perässä Suomen Turkuun, sitten Italiaan asti. Ilmankos ei naapurinpojat koskaan kiinnostaneet - etenkään kun niillä oli kriminaalisia taipumuksia... En vaan arvannut saavani näin suoraa selitystä miesasioihini minua täysin tuntemattomilta tulkitsijoilta!

Tästä kaikesta voisi loppupeleissä päätellä, että syntymähetkellä luonne on jo muokattu, valmiit reagointitavat annettu ja elämänkulku vain todistaa ne todeksi. Voimme toki lieventää huonoja puoliamme, oppia niistä pois ja kehittää tilalle parempia toimintamalleja, mutta ei kukaan täysin muuksi muutu. Leima on ikäänkuin otsassa jo eikä vastasyntyneen tabula rasa enää kuulosta pätevältä teorialta. Jos sallitte karkean esimerkin (jonka todenmukaisuudesta en mene takuuseen), niin Donald Trumpin opettajakin sanoi kuolinvuoteellaan, että poika oli paskiainen jo 10-vuotiaana eikä ole muuksi muuttunut. Touché! Ja ehkä vielä toupee!

Pieni itsetutkiskelu ei ole koskaan pahitteeksi, etenkin jos joutuu planeettojen murjomaksi ja pakolliseen vuodelepoon neljän seinän sisälle. Nyt on kuitenkin se astrologisesti tyhjä kesäkalenteri apposen avoinna ja aion täyttää sen perisuomalaisella mökkeilyllä. Kuten horoskooppikin tiesi, parasta ajanvietettä mitä Vesimies tietää on loikoilu riippumatossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti