lauantai 4. marraskuuta 2017

Metallin pitkä aikakausi

Olen äärettömän kiinnostunut fengshuin yhdestä osa-alueesta, lentävistä tähdistä. Tähtiä lentelee ovista ja ikkunoista, vuoden energioiden, talon rakennusajankohdan sekä meneillään olevien fengshui-aikakausien mukaan. Tuntuu, että perus-fengshuin säännöt pistetään kokonaan uusiksi, kun otetaan nämä lennokit mukaan laskuihin.

Osallistuin Kirsi Niemelän jatkokurssille tänä syksynä päästäkseni kunnolla lentävien tähtien tahtiin mukaan. Fengshuissa pelkästään kirjoja lukemalla ei kaikki tieto välttämättä avaudu kunnolla, vaan helpottaa kun kurssilla selitetään asiat juurta jaksain ja voi kysellä sielunsa kyllyydestä. 

Minäkin esitin tarkentavia kysymyksiä Kirsille eri menetelmien eroista, kun ei yksi setti lentäviä tähtiä vielä riitä, niitä kun onkin moneen eri lähtöön. Tiesin ennestään, että San Yuan keskittyy talon rakennusajankohtaan ja arpoo onnekkaat lottonumerot sen mukaan, mutta nyt otettiin haltuun uutta tekniikkaa, nimittäin Yen Hom -menetelmän mukaiset lentävät tähdet. San Yuaniin verrattuna Yen Homissa ei mietitä milloin talo on rakennettu, vaan siinä eletään koko ajan tätä päivää.

Yen Homin mukaan elämme nyt 9. aikakautta (kun San Yuanissa vietetään vielä 8. ajanjaksoa). Uusi Yen Hom -aikakausi alkoi vuoden 2017 alussa, kiinalaisen uuden vuoden tienoilla. Tätä 9. aikakautta kestää nyt sitten seuraavat 27 vuotta. Just det. Hienoa, että jotain muutosta on ilmassa, sillä se antaa toivoa paremmasta. Mutta mitä se käytännössä oikein merkitsee? 

Jos olet kärsimätön, kerron sen sulle heti. Sisustustrendi harmaa sopii kuin piste ii:n päälle, sillä tällä aikakaudella metallielementti käy melkein kaikkialle korjaukseksi. Jippii! Juuri kun maailman sisustustrendit osoittavat värien paluuta, ruskeaa, ruostetta, tummansinistä, sammalenvihreää ja murrettua roosaa, niin fengshui kääntääkin niille selkänsä ja sanoo, että eikun harmaata väriä vaan joka seinään. Tai peräti valkoista. Metallin muotoja pyöreitä kaaria ja itse metallia joka muodossa. Terästä, kuparia, kultaa... Ok, no ehkä pärjään tällä setillä. Kullitetaan vaan joka paikka. Juuri näin upean kullanväriseksi maalatun tehosteseinän, sopisikohan sellainen meillekin.

Miten olenkaan osannut ennakoida metallikauden saapumisen kun ryhdyin metallisoimaan ja hillitsemään kotiani jo pari vuotta sitten? Nyt tuntuu, että punaista tulielementtiä ei saa minnekään kotona lykättyä, kun se aina luo ongelmia ja aktivoi pahismaatähtiä, viitosta ja kakkosta. Punainen värihän on fengshuin yksi voimakkaimmista aktivaattoreista ja väärässä paikassa tekee kotona tuhojaan. Lisää siihen vielä vuosienergiat, joiden mukaan punainen väri ja tuli on tabu aina jossakin kodin kolkassa, niin kohta tässä ei uskalla kynttilöitäkään enää polttaa. 

Lentävät tähdet -analyysi tehdään jokaiseen kotiin erikseen fengshui-konsultoinnin yhteydessä. Silloin vasta saadaan selville, missä onnentähdet majailevat ja missä lymyilevät sairautta ja ikävyyksiä aiheuttavat ei-toivotut tähtivieraat. Tulkinta vaatii taitoa, mutta kummasti alkaa helpottaa, kun syyt vaikkapa sairausongelmille selviävät. Nyt tiedän kotini perusenergiat seuraavaksi 27 vuodeksi. Jokainen vuosi tuo omat mausteensa mukaan peliin, mutta se vain tekee fengshuin entistä mielenkiintoisemmaksi. Ei lopu fengshuin tutkiskelu ihan heti! 

Moni asia sai selvyyttä, kun katsoin asuntoni lentäviä tähtiä edellisellä aikakaudella, eli Yen Homin 8. ajanjaksolla (vuodet 1996-2016). Kotonani oli silloin huomattavasti huonommat tähtiyhdistelmät, mm. olohuoneen lempinurkkauksessani luoteessa oli tähtiyhdistelmä 5-2, joka on yksi pahimmista. Siinä kaksi pahistähteä yllyttää toisiaan oikein urakalla: Hei vitonen! Otetaanko matsi? Jos mä aiheutan kroonista kipua, niin mitäs sä teet? Viitonen: no mä kehitän puolestani jotain tosi katastrofaalista, kjäh kjäh, odotas vaan...

Koska en tajunnut, että kotini oli vallannut pahistähtien joukkue (toinen 2-5 pari löytyi keittiöstä, ooh la laa! Problems ahead!), niin tietysti sisustin mieliväreilläni. Eli oranssit verhot, keltainen nojatuoli ja fuksian värinen seinä sekä kynttilöitä talvikausina paljon. Eli aktivoin pahistähtiä oikein kunnolla tuli- ja maaenergialla. - Mitäs läksit, jehu. Sitä saa mitä tilaa. Jos sä niinku rupeet kaivamaan verta nenästä, niin kyllä täältä pesee!

Nyt kotoani ei löydy enää yhtään ainutta pinkkiä seinää, ei edes hennon roosaa. Mutta eipä löydy enää 2-5 / 5-2-tähtiyhdistelmiäkään. Se aikakausi on nyt NIIN ohi! Nyt sisustan niin kuin oikeat aikuiset, harmaalla ja valkoisella, jota piristän hieman mustalla ja kullalla. Onpa rajua. Jos joku minut värikkäänä sisustajana tuntenut kysyisi mistä tällainen outo värittömyys johtuu, niin joutuisin vaan nostamaan kädet ylös: minut muilutettiin. Fengshui ja lentävät tähdet paljasti, että on parempi olla vetämättä väriövereitä ja olla ärsyttämättä sairaustähtiä.

Olen fengshuin peruskursseillani kehottanut ihmisiä miettimään, että onko pelkkä valkoinen tai valko-musta-harmaa-sisustus nyt oikein fengshuin mukainen, sillä kaikki viisi elementtiä eivät ole läsnä tai ainakaan tasapainoa ei löydy, sillä jotkin elementit ovat yliedustettuina. Nyt joudun pyörtämään puheitani. Joo, kuule laita vaan tuo seinä harmaaksi, et sää mittää noilla väreillä tee. Hyvä se on tolleen värittömänä. Onneksi metallitrendi on nyt sisustuksessa ja muodissa vahva. Ja onneksi minulla on nyt lupa todellakin ostaa kaikki mikä kimaltaa kullanhohtoisena. License to go gold. Yes!

Katsotaanpa muuten mitä fengshui-kalenterini (Rinchart & Bauer, Feng Shui Diary & Almanac 2017, Year of the Fire Rooster) sanoo marraskuun 2017 fengshui-korjauksista:


  • Etelä: "...suppress conflicting energies with decorative elements made of Metal."
  • Lounas: "Put Metal here..."
  • Keskusta: "Avoid health problems by installing decorative metallic items in this area."
  • Länsi: "Use Metal element..."
  • Koillinen: "Remedy with Metal."
  • Pohjoinen: "Place Metal here to reduce the risk."
  • Luode: Put Metal here to keep unfavourable energy under control."

Kuten tästä voi päätellä, melkein minkä fengshuin lentäviin tähtiin liittyvän energiaongelman voi nyt siis korjata metallilla. Ja tällaista on luvassa lisää.

Metallin lisäksi puuelementti on sellainen, jota olen ryhtynyt tarkoituksella lisäämään, sillä kotonani on lievä maa-akseli, eli liikaa raskasta maataviistävää energiaa. Ilmankos on aina välillä vetämätön olo ja sänky on se paras paikka. Ajattelin nyt torpata maan vetovoiman puun pontevalla kasvuenergialla. Jospa se pistäisi minuunkin kunnon annoksen potkua. Olenkin viimeisen kuukauden aikana ostanut kotiini 11 uutta viherkasvia ja yhden pistänyt puoliksi. Jos se ei jossain ala näkyä, niin jo on kumma! Tuikkasin lisää puuta ympäristööni vielä vihreiden täsmätekstiilien muodossa, jotka on asetettu juuri oikeille ilmansuuntasektoreille.

Jokainen koti on omanlaisensa kokonaisuus, mutta eri fengshui-aikakausina samat tähtiyhdistelmät löytyvät kaikista kodeista. Jos pahimmat ja törttöilevimmät tähtivieraat löytyvät vessasta, jossa ne voi huuhdella pytystä alas ja ulko-ovella sen lisäksi koputtelee se kaikkein himotuin, kadehdituin ja hohdokkain tähtipari, sinulla on käynyt todellinen tuuri. Sellaista asuntoa älä päästä käsistäsi.

Fengshui-kartoitus omaan kotiin on aina rahallinen sijoitus, joka saattaa arveluttaa. Onko siitä jotain oikeaa hyötyä? Mitä mieskin sanoo? Meneekö koko sisustus uusiksi? Mutta jos minä olisin tajunnut sellaisen teettää tähän asuntoon muuttaessani 13 vuotta sitten, moni ikävä asia ja sairastuminen olisi saattanut jäädä väliin, kun olisin osannut laittaa kampoihin noille kotini sairaus- ja uhittelutähdille. Eli kodin fengshui-kartoitus todella kannattaa. Elämä on ihmeitä täynnä ja fengshui on yksi niistä! 

Keittiössä kimaltaa. Nämä kultaiset astiat tuottavat minulle suurta mielihyvää, vaikka en niitä juuri koskaan käytäkään. Valaisin taas paitsi valaisee, myös muistuttaa vaurausenergiasta - säästinhän sen ostaessani pitkän pennin!

Makuuhuoneen etelänurkassa sijaitseva työpisteeni sai uuden metallisemman lookin, eli paljon valkoista ja kultaa. Kolmiotapetti on omaa tuotantoani, jota voi ostaa Kuvatapetti.fi-verkkokaupasta ja skaalata isommaksi oman maun mukaan. Täplätapetti on Sandbergin mallipala ja vihko on matkamuisto Venetsian Biennaalista. Kultainen buddha tuntuu ylelliseltä ja nostaa mietteet materiasta henkisemmälle tasolle.

Sisäänkäynti sai uutta puhtia, kun ostin markettimatkalla uuden alennusmaton, josta löytyy metallin värit valkoinen ja harmaa. Kauppakassit laskettuani upea peikonlehti näytti niin kivalta eteisessä, että se sai jäädä siihen. Metalliruukku oli juuri sitä mitä lisäksi tarvittiin ja jotta eteisen ovissa ei mene sekaisin - niitä on peräti kuusi kappaletta - tärkeimpiin toimintoihin, eli uloskäyntiin ja vessaan, lisättiin kyltit (tai siis minä lisäsin. Mies ei vielä tiedä mitään "puuterihuoneesta").

Huomaatko muuten, miten yritän ohjata tuulitunneliani olohuoneeseen? Matto kohti olkkaria, sinne valopisteitä katsetta kääntämään, ja keittiön reitille "esteitä". Jospa se chi nyt viivähtäisi tovin pidempään!
Onhan tämä vähän väritöntä sisustamista, mutta näillä metallin valkoisilla ja harmailla mennään. Ensi vuonna, 2018, nuo punaiset tyynytkin pitää riisua pois, kun ikävämpi lentävä tähti tulee tuohon nojatuoliin notkumaan.
 
Lännen alueelle kotonani pitää lisätä metallin ohella myös vettä, joten siinäpä on oivallinen paikka tuolle suihkulähteelle sekä kuoseilleni, joissa sataa vettä. 

Ja kyllä kultamaljakkoon voi myös istuttaa kasvin. Eipähän tarvitse olla koko ajan leikkokukkia ostamassa.

Kullalla silattu vähän joka paikkaa. Onpa hyvä, että se on nyt muodissa, niin olen taas ajan hermolla! Kultainen lukulamppu tuli ostettua jo 90-luvulla Piispanristin Prismasta. Äidiltä saadut kynttilänjalat odottavat tyhjinä, kun ei tuossa etelän alueella nyt voi oikein tulta pitää, ties vaikka koituu vielä kuolemaksi - niin on arveluttavaa tuo vuotuisen 5-tähden energia. Minun luurankoni kuitenkin näyttää sille nenää ja tanssii kuin viimeistä päivää!

Jos ei hotsita istua työpöydän ääressä, niin on ainakin kauniit näkymät sängystä. Kirpputorilta eurolla löytynyt kultainen kynäteline jotenkin vaati lähteä mukaan. Kirjoitusenergiaa tehostamassa hohtava puolijalokivi.

Ja metallia voi olla jopa jalkarasvassa. Tosin toivottavasti ei kuitenkaan sisällössä, vaan pelkästään pakkauksessa. Mojitot voi nauttia myös jalkaterien kautta! Hyvä vinkki tipattomaan tammikuuhun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti