Sivut

maanantai 19. helmikuuta 2018

Ei fengshuita ilman kurssia

Jos jotain olen fengshuista oppinut vuosien varrella, niin sen, että ilman opettajaa ei oikein pääse kunnolla eteenpäin. Aloitamme fengshuihin tutustumisen yleensä kirjojen kautta, jotkut nykyään ehkä blogin lukemisen kautta. Siinä syttyy se lamppu päässä, että olisiko tämä se mun juttu, saanko tästä eväitä omaan elämääni. Ja koska kyseessä on oikeastaan hyvän elämänvirtauksen ohjeistus, niin kyllähän siitä evästystä saa koko repun täydeltä. (Joskus tarvitaan jopa rinkkaa. Sen voi suoraan sanoa, että pieni käsilaukku ei riitä, fengshui on sen verran isoa, tilaa vievää asiaa.)

Oma kokemukseni oli, että vaikka luin yhden fengshui-kirjan ja sitten kaikki mitä kirjastosta löytyi, en silti oikein hiffannut asiaa kunnolla omin neuvoin. Fengshuin todellinen merkitys juuri minun asunnolleni ja elinolosuhteilleni vähän kuin pakeni vaikka sitä kuinka tavoittelin. Lopulta päätinkin osallistua kurssille. Halusin, että joku kertoo ja minä kuuntelen ja että kun kysyn, joku osaa vastata. Koska Turusta en löytänyt silloin mitään fengshuihin viittaavaa, oli tutkittava Helsingin suurempaa kurssivalikoimaa.

Sillä tiellä olen vieläkin, sillä ensimmäinen fengshui-kurssi, jolle osallistuin, sattui olemaan konsulttikoulutuskurssi. En näköjään osannut aloittaa fengshui-polkuani yhtään vähemmästä! Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse tähdätä fengshui-uralle, sillä moni meistä pohjimmiltaan haluaa vain apua nykyiseen kotiinsa ja elämäntilanteeseensa ja tiedon siitä mitä fengshuin nimissä kannattaa tehdä tai mihin ei kannata ryhtyä. Silloin lyhyempi kurssi, kuten yhden tai kahden viikonlopun kurssi, tekee tehtävänsä mainiosti.

Osallistuin juuri itsekin viikonloppukurssille, jossa opettajana toimi kansainvälinen fengshui-arkkitehti Howard Choy. Kirjoitan tästä kokemuksesta raporttia hieman myöhemmin. Myös hän painotti sitä näkökulmaa, että jokaiselta opettajalta oppii jotain. Kaikilla fengshui-opettajilla on oma näkemyksensä ja kokemuksensa, josta he ammentavat ja opetustyyleissäkin on eroa. Siksi ei voi sanoa, että yksi opettaja ja yksi kurssi avaisi sinulle kaikki fengshuin ovet, tekniikat ja menetelmät, vaan ne täydentävät kokonaiskuvaa, jota alat itse muodostaa. Jokainen meistä opiskelee oman elämänsä fengshuita, sillä onhan jokainen kotikin erilainen.

Itse opetan fengshuin peruskurssia Helsingissä Sari Weckströmin kanssa ja se, että kurssilla on kaksi opettajaa, luo mielenkiintoista dialogia. Meillä on omat mielenkiinnon kohteemme, hortonomiksi opiskelleella Sarilla puutarha ja kasvit ja minulla mm. kiinalainen astrologia, joka vetää puoleensa kuin magneetti. Yhdessä pystymme tarjoamaan enemmän. Emme välttämättä ole aina ihan prikulleen samaa mieltä, mikä heijastaa hyvin fengshuin laajaa kirjoa!

Jos sinäkin olet tullut siihen johtopäätökseen, että joku kurssi olisi paikallaan, että pääsee fengshuista oikein käytännössä jyvälle, niin tervetuloa minun ja Sarin kurssille jo heti maaliskuun alussa, 3.-4.3.2018. Otamme yhdessä fengshui-filosofiaa haltuun, eli opettelemme siihen liittyviä olennaisia perusasioita ja tutkimme jokaisen kurssilaisen omaa kotia pohjapiirroksen ja kuvien kautta. Viemme siis teorian vahvasti käytäntöön. Teinpä vielä videonkin, jossa kerron kurssin sisällöstä vähän tarkemmin, voit katsoa sen täältä:

Facebookin tapahtumasivu ja kurssivideo

Jos kevään aurinko siis houkuttelee sinuakin uudistamaan elämääsi ja kotiasi, niin osallistu kurssillemme. Laitamme fengshui-silmälasit sinunkin nenällesi!

Vielä ehdit ilmoittautua ottamalla yhteyttä Sariin: puutarhastudio@kolumbus.fi

Nähdään pian fengshuin merkeissä!


Tästä kuvasta löytyy kurssittajia ja fengshuin syvää rintaääntä kokemuksen kautta. Keskeltä bongaat legendaarisen Anja Banksin, joka toi ensimmäisten joukossa fengshuita Suomeen, oikealla on oma opettajani Kirsi Niemelä vieressään Sari Weckström, jonka kanssa vedän kursseja Helsingissä. Minut löydät tietysti äärimmäisenä vasemmalta. Yhdessä me olemme osa Fengshui Sampoa. Kuva on otettu Minä Olen -messuilla helmikuun 2018 alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti