Sivut

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Maakoiran vuosi 2018

Olemme virallisesti siirtyneet Maakoiran vuoteen! Tai ainakin melkein. Fengshui-energiat ovat siis vaihtuneet tänään 4.2.2018, mutta itse kiinalainen uusi vuosi antaa odotuttaa itseään vielä hetkisen. Sitä juhlitaan uuden vuoden aattona, eli 15.2.2018, ja kiinalaiset vetävät kunnon juhlaöverit ottamalla uutta vuotta vastaan peräti kahden viikon ajan.

Tätä juhlahumua odotellessa voit lukea oman ennusteeni siitä mitä Maakoiran vuosi meille oikein lupaa.

Tämä kirjoitus onkin itse asiassa "tuplahaaste". Se liittyy sekä jokakuukautiseen fengshui-blogihaasteeseemme että Astro-Seppoon, jonka sivuille kirjoitin tämän ennusteen Maakoiran vuoden tunnelmista. Löydät kirjoittamani kiinalaiset eläinhoroskoopit täältä Astro.fi-sivuiltaSeppo Tanhuan sivuilta löytyvä kirjoitus Maakoiran vuodesta on hieman lyhennetty versio tästä blogikirjoituksestani.

Päästetään Koira siis irti!


Photo by Avi Richards on UnsplashYllätyksellisen ja voimiakin vaatineen Tulikukon vuoden jälkeen on aika rauhoittua, sillä kiivaan menon keskellä täytyy hetki hengähtää, laskea tassut maahan ja haistella kunnolla missä nyt oikein mennään. 
Maata viistävä kuono, joka seuraa saamaansa vainua ja lennokkaasti perässä heiluva häntä, sellainen on luottavainen ja utelias Koira valmiina tutustumaan toisiin. Maakoiran vuosi 2018 tuokin tullessaan tuota innokasta toimintaenergiaa, kun saamme inspiraation lähteä uusille poluille viiksikarvat väristen. Nyt mennään Koiran vaistolla!
Maakoira keskittyykin elämään tässä ja nyt. Maakoiran vuosi tuo meidät lähemmäs vakaita perusarvoja, perhekeskeisyyttä ja huolenpitoa läheisistä ja luonnosta. Yhteinen hyvä menee oman hännän heilutuksen edelle.
Maakoiran vuodessa yhdistyy kovan vuoren kaltainen Yang Maa ja Yang Koira, jonka luontainen elementti on myös Maa. Tupla-annos vahvaa maaelementtiä takaa sen, että nyt pysytellään tukevasti maan kamaralla ja jätetään ne kaikkein hulluimmat ideat toiseen ajankohtaan.
Maaelementti yhdistetään vakauteen, harkitsevuuteen ja luotettavuuteen. Edellisvuosien, Tuliapinan 2016 ja Tulikukon 2017, roihahdus on nyt sammunut ja tämän tulen tuhkalla ruokitaan maaperää, josta Maakoiran vuoden uusi energia ponnistaa. Nyt kynnetään tuttua ja turvallista. Luvassa on varmasti suurta kiinnostusta luomuviljelyyn ja peruselintarvikkeiden puhtauteen sekä muihin ”maallisiin” asioihin.
Pahin materialismi ja rahan himo väistyvät kuitenkin hetkeksi, sillä on aika pistää yhteiskunnan asioita järjestykseen. Siinä missä Kukko koreili ulkoisesti ja juhli paraateissa pitkin vuotta, Maakoira ei ehdi kiinnittää huomiota ulkoisiin seikkoihin ajaessaan palavasti aatetta paremmasta maailmasta. Moni pysähtyy myös miettimään omia arvojaan ja omaa suuntaansa. Kyseessä voi olla sisäisesti käänteentekevä, suuren henkisen kehityksen vuosi, joka heijastuu myös yleiseen ilmapiiriin.
Koira on tunnetusti tarkka reviiristään ja Yang Maan järkähtämätön vuorienergia korostaa reviiritaisteluita. Mitäpä muutakaan se voisi merkitä kuin nokkapokkaa maailman suurvaltojen välillä rajakiistoissa? Maailma seuraa jännittyneenä kuinka käy Trumpin ja Kim Jong-unin keskinäinen uhittelu siitä kummalla on isompi ydinvoimanappi työpöydällään tai jyrääkö Espanja Katalonian itsenäistymishaaveet lopulta väkivaltaisesti. Kumpikaan osapuoli ei ole halukas antamaan periksi neuvottelupöydässä, vaikka juuri Koiran vuonna tulokset voisivat olla menestyksellisiä Koiran lempeän ja oikeudenmukaisen perusluonteen vuoksi. Koiran vuonna politiikka saattaa olla paikoitellen täynnä rähinää ja uhittelua, mutta haukkuminen ja hampaiden näyttely eivät johda välttämättä täysimittaiseen konfliktiin.
Koiraa pidetään ihmisen parhaana ystävänä ja siksi esille nousevat vuoden teemoiksi rehellisyys, tasavertaisuus, avunanto ja luotettavuus. Epäitsekkäällä Koiralla on lämmin sydän ja höröllä kuunteleva korva. Koira on aina valmis auttamaan! Hyväntekeväisyys luo välittämisen ilmapiiriä koko yhteiskuntaan ja sitähän me tässä maailman turbulenssissa menossa juuri tarvitsemme. Olipa kyseessä sitten eksyneen löytäminen metsästä, opaskoirana tai masentuneen kaverina toimiminen, Koira suorittaa askareensa iloisena, velvollisuudentuntoisena ja väsymättä. Koiran vuodella onkin meille paljon opettamista näissä asioissa, jos olemme tottuneet suorittamaan arkea ilman ilon pilkahdusta tai kyseenalaistamatta kaiken toiminnan merkitystä. Ehkä jostain turhasta täytyy luopua, jotta jaksaa paremmin häntää heiluttaa?
Maakoiran vuoden energia juurruttaa meitä ja palaamme itselle tärkeimpiin asioihin, kuten turvallisuutta ja pysyvyyttä merkitsevän perheen pariin. Ja Koira jos mikä puolustaa laumaansa, joka on sille kaikki kaikessa. Perheettömät voivat kohdistaa oman huolenpitonsa ystäväpiirinsä lisäksi eläimiin, luontoon, yhteiskunta- tai ympäristökysymyksiin, sillä toimelias Koira ajaa kiivaasti heikompien asiaa eikä epäröi niin tehdessään vähän räksyttää. Koiran vuonna asiat voi sanoa niin kuin ne ovat, ilman sokerikuorrutteita raksujen päällä. Diplomatia saattaa siis joidenkin kohdalla muodostua ongelmaksi. Koira saattaa työntää päänsä muidenkin asioihin, mutta se tarkoittaa loppupeleissä aina vain kaikkien parasta.
Juuri jaloilleen noussut koiranpentu ei osaa vielä räksyttää pahansuovasti. Viattomasti ja sinisilmäisesti se haluaa tutustua kaikkiin ja olla kaikkien kaveri. Vähän varttuneempi maahurtta on kuitenkin jo epäileväisempi ja puolustaa kiihkolla omaa reviiriään. Se haistaa pelon ja väärät motiivit jo kaukaa ja puolustaa omaa laumaansa näiltä tunkeilijoilta. On syytä pitää tuntokarvat koholla ennen kuin lähtee ihan kaikkien narttujen tai uroskoirien matkaan - aina on niitä, jotka yrittävät hyötyä toisista ja lupailevat lämpimikseen kuuta taivaalta. Koiran vuonna epärehellisin aikein liikkeellä olevat auervaarat tai keinottelijat paljastetaan. Pidä varasi, ettet joudu nuolemaan haavojasi vuoden lopussa, jos Koiran vuoden energia on päässyt puraisemaan!
Maakoiran vuonna voi käydä niinkin, että joku saattaa kateellisena tavoitella mehevää luutasi ja seurauksena on omistushaluista hampaiden paljastelua ja ärinää. Jonkun on annettava ensin periksi, jotta turhat pikkuriidat eivät jää päälle. Yritä olla jalomielinen ja jakaa saalis muiden kanssa, oli se sitten jotain materiaalista hyvää tai vaikkapa yhdessä tehdyn projektin mainetta ja kunniaa.
Koira näkee asiat helposti turhan mustavalkoisina ja jakelee ihmiset jonosta oikealle ja vasemmalle joko ystäviin tai vihollisiin. On parempi kuitenkin luoda pitkään kestäviä ystävyyssuhteita kuin vihamiehiä. Lauman etu ja korkea moraali ovat Koiran ominaisuuksia. Toivotaan, että tämä mentaliteetti yltäisi myös kansakuntien päättäjien korvien väliin. Koiramäen kansa elää mieluummin porkkanoilla kuin luunapeilla, vapaana eikä lieassa ja sen työttömiä kyykyttävät poliitikot saavat vielä nähdä. Jos maailman meno jatkuu hulluna kuten tähän asti, joku saa ikävän näköiset koiran puremat pohkeeseensa. Ehkä asiat sitten alkavat muuttua parempaan suuntaan!
Suomi valitsee Maakoiran vuonna uuden presidentin taas seuraaviksi kuudeksi vuodeksi. Luotettavuus on hyvin tärkeässä asemassa uutta koirien kingiä valitessa. Maakoiran vuonna tuskin kukaan uusi ehdokas voi yllättää takavasemmalta, sillä nyt luotetaan perinteisiin arvoihin ja ehdokkaisiin, joilla on jo vakaita näyttöjä. Voi olla, että kokeneempi karvaturri Sauli vetoaa kansan syviin ääniin, mutta ei kannata aliarvioida Pekka-puudelin humaania charmia. Tuleeko kisasta varsinainen Sidoste-sukkakisa, jossa testataan ehdokkaiden kestävyyttä toiselle kierrokselle saakka?
[Jälkihuomautus: Ei sitten tullut, vaan Sauli meni Lennuineen kirkkaasti läpi yhdellä heittämällä. Ja taisin sekoittaa amerikan meiningin suomalaiseen, kun puhuin aiemmin, että presidenttikausi olisi neljä vuotta.]

Rakkauden ja ihmissuhteiden saralla Maakoiran vuosi 2018 lupailee pelkkää hyvää. Koska perhearvot koetaan tärkeiksi, avioliittojen ja vauvojen määrä kasvaa. Sinkuille Koiran vuoden optimismi ja uskollisuus on tervetullutta: nyt voi löytää vakituisen kumppanin, joka ei heti juokse toisten perään, vaan pysyy rinnalla. 
Mainiota Koiran vuotta! Pistetään luut tasapuolisesti jakoon ja ollaan Koiria toisillemme.

Photo by Gulyás Bianka on Unsplash

Maakoiran vuodesta kertovan fengshui-blogihaasteen toinen kirjoitus löytyy täältä:

Sari Weckström: Puutarhurin valmistautumista Koiran vuoteen
Tsekkaa oman eläinmerkkisi kuulumiset täältä:
Kiinalainen horoskooppi 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti