Sivut

lauantai 27. tammikuuta 2018

Mitä fengshui-konsultti tekee?

Fengshui Sampo ry esittäytyy Minä Olen -messuilla helmikuun alussa, tarkemmin Finlandia-talossa Helsingissä 10.-11.2.2018. Näillä messuilla on kaikkea mielenkiintoista ja energiapitoista ohjelmaa, joten minäkin olen tänä vuonna Minä Olen -messuilla. Yhdistyksen tavoitteena on tietysti kasvattaa jäsenmääräänsä, levittää sanaa fengshuin ihmeellisyydestä ja olla osana henkistä hypeä Maakoiran vuonna 2018.

Minua pyydettiin kirjoittamaan joku asiallinen kirjoitus fengshui-konsultin työstä, joten pyrin nyt ottamaan puolueettoman asenteen ja tekemään katsauksen siihen, mitä ne fengshui-konsultit oikein duunaavat. Raotamme siis tätä mystistä verhoa nyt hieman.

Fengshui-konsultti tekee yhteydenoton saatuaan tietysti ensiksi hintatarjouksen. Ei siis ole mitenkään mahdollista, että jälkeenpäin lähetetty lasku olisi suurempi kuin on sovittu. Mitään minuutti tai tuntitaksaa ei ole, vaan yleensä mennään kokonaissummalla, johon konsultti joutuu tekemään niin paljon töitä kuin on tarpeen. Toiset konsultit ovat vieläpä niin höveliäitä, että käyvät ensin paikan päällä turisemassa ja vilkaisemassa nurkkia ennen kuin tekevät hintatarjouksensa. Siinä on tietysti se hyvä puoli, että konsulttikin pääsee asiakkaan sielunelämästä ja kodin kaaosasteesta jo etukäteen selville. Ja asiakas näkee kenen käsiin on kotinsa fengshuin laskemassa.

Jos asiakas asuu pitkän matkan päässä, yleensä lähdetään liikkeelle kirjallisella hintatarjouksella johon asiakas tarttuu tai on tarttumatta. Fengshuissa on Suomessa niin pienet piirit, että hinnat ovat alalla aika samassa linjassa Rovaniemeltä Helsinkiin. Harva myy ammattitaitoaan ale-hintaan. Kokonaiskustannus riippuu neliöiden määrästä ja perheen koosta. Yksi ihminen yksiössä tai kaksiossa pääsee tietysti halvemmalla kuin kuusihenkinen isoa taloa asuttava perhe. Kun tutkimisen ja analysoinnin määrä kasvaa, kasvaa työmäärä ja hinta sitä mukaa.

Jos asiakkaalla on vain muutama kysymys omasta fengshuista, tyyliin onko tämä nyt hyvä näin, niin konsultti voi käydä paikan päällä neuvomassa tuntiveloituksella. Uskoakseni useimmat asiakkaat kuitenkin haluavat koko hela hoidon. Tällöin puhutaan kokonaispaketista, johon sisältyy tutustuminen kohteeseen ja sen ympäristöön paikan päällä, ilmansuuntamittaukset fengshui-kompassilla, pohjapiirroksen analysointi ja kirjallinen raportti löydöksistä ja niiden korjaussuositukset. 

Konsultista riippuen pakettiin voi myös sisältyä esimerkiksi etänä suoritettava energiapuhdistus, jolloin tutkitaan heilurilla tai varvulla onko kohteessa niinsanottuja mustia virtoja, eli maasäteilyä, negatiivista energiaa, hornia, energiapyörteitä, sähkömagneettista säteilyä jne. ja poistetaan tai neutraloidaan se mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi maasäteilyllä on todettu olevan vahva vaikutus ihmisen terveyteen ja mm. masennuksen ja syövän esiintymiseen. Melkein aina silloin löytyy maasäteilyä sängyn kohdalta, jolloin sille ollaan alttiita pitkiä aikoja, jopa vuosia. Maasäteilyn poisto koskee asunnon kulloisiakin asukkaita ja uusien ihmisten muuttaessa tilalle, on maasäteilyn poistokin tehtävä uudelleen.

Asukkaan sijainnista riippuen loppuraportti toimitetaan asiakkaalle henkilökohtaisesti perille ja selitetään suositeltavat muutokset, tai se lähetetään (s-)postitse. Konsultti on tietysti asiakkaan tukena niin kauan kuin tarvitsee tulkkaamassa suosituksia käytäntöön. Ei ole siis mahdollista, että konsultti häviää kuin siliän tien työnsä jälkeen ja jättää sinut ihmettelemään raporttia yksin! Usein asiakas tarvitsee aikaa sulatella tietoa ja palaa kysymystensä kanssa jonkin ajan päästä.

Kotisi nähtyään ja siihen tutustuttuaan konsultti pystyy antamaan järkiratkaisuja, jotka on helppo toteuttaa. Tämä voi tarkoittaa maalaamista, tapetoimista, huonekalujen siirtämistä tai poistamista, nukkumista eri huoneessa, eri suuntaisesti, kenties työpöydän siirtämistä eri paikkaan. Harvoin fengshui-konsultti lähettää sinua huonekalukauppoihin ostamaan kokonaan uutta kalustoa - ellet sitten sitä erityisesti itse halua. Kodin väritykset voivat sen sijaan mennä uusiksi, ainakin osittain vaikkapa tekstiileissä. Se toteutatko fengshui-konsultin antamat ehdotukset todella, jää asiakkaana sinun omalle vastuullesi.

Analysoinnissaan fengshui-konsultti voi käyttää lukuisia menetelmiä. Käytännössä kaikissa on lähtökohtana ilmansuunta-analyysi, sillä se kertoo asunnosta kaikkein eniten. Sen mukaan asettuu bagua ja luoshu kodin pohjapiirrokseen, eli elämänaluesektorit ja aikaan sidotut vaikutukset tilaan. Kun on selvillä asunnon istuma ja katsoma, eli miten se ympäristössään istuu ja mihin päin avautuu, voidaan kodille laskea mm. lentävät tähdet, jotka kertovat asunnon energioista paljon. Tällä menetelmällä saadaan mm. tietää, onko kodin sisäänkäynti suotuisa vai epäsuotuisa, onko perheen ihmissuhteissa riitaisuutta ja miltä varallisuus- tai terveystilanne näyttää. Se myös kertoo mikä asunnon alue sopii parhaiten makuuhuoneeksi, mitä aluetta kannattaa aktivoida ja mitä taas ei. Mitä pidemmällä konsultti on omissa opinnoissaan, sen enemmän tietoa hän voi kodista kaivaa esiin.

Fengshui-konsultti kiinnittää erityistä huomiota siihen missä makuuhuone, keittiö ja pääsisäänkäynti sijaitsevat. Ne ovat kodin fengshuin kannalta olennaisimmat alueet. Konsultti tutkii miten elämänvoima eli chi-energia pääsee kiertämään asunnossa ja miten paljon sitä ylipäätään pääsee asuntoon sisään. Klassiseen fengshuihin perehtynyt konsultti tutkii kodin ympäristön maastonmuotoja ja sitä, että aktivoivatko ne vuoritähtiä ja vesitähtiä asunnossa. Tästä voi seurata asukkaalle kaikenlaista hyvää tai huonoa. Jos jokin kodin alue on fyysisesti tai energeettisesti tukossa, selvitellään näkyykö se asukkaan elämässä. Koti ja asukkaan vointi siis heijastelevat toisiaan ja antavat konsultille paljon arvokasta tietoa.

Fengshui-konsultti pyytää ennen konsultaatiota asiakkaan oman syntymäajan sekä mahdollisten perheenjäsenten syntymäajat, mielellään minuutilleen ja paikkakuntaa myöten. Jaa miksikö? Konsultti tutkii asukkaiden elämäntilannetta astrologisen kartan kautta. Hän voi käyttää japanilaista 9 Ki -astrologiaa tai kiinalaista Neljän Pilarin -astrologiaa. Syntymävuoden perusteella lasketaan myös Ming Gua -numero, ns. kohtalonnumero, joka määrittää kunkin henkilön omat suotuisat ja epäsuotuisat ilmansuunnat. 

Selvittämällä asiakkaan ja hänen perheenjäsentensä itse-elementin syntymäpäivän mukaan konsultti voi ehdottaa asiakkaalle sopivia värejä, materiaaleja ja muotoja. Hän voi myös tutkia astrologian keinoin, mistä mahdolliset ongelmat juontavat juurensa ja milloin helpotusta on näkyvissä. Tämä vaatii tietysti taitoa tulkata karttaa. 

Fengshui-konsultointiin kuuluu astrologisen kartan lyhyempi tutkimus. Erikseen fengshui-konsultilta voi tilata laajemman kiinalaiseen astrologiaan pohjautuvan tulkinnan, mikäli tämä kuuluu hänen palveluihinsa. Eri fengshui-konsulteilla on omat mielenkiinnon kohteensa, joihin he panostavat ja joiden mukaan konsultointi voi saada erilaisia painotuksia.

Konsultaation myötä asiakas oppii tietämään omat suotuisat suuntansa niin itselleen kuin perheenjäsenilleen. Niiden mukaan konsultti antaa suosituksia siitä mihin päin kannattaisi istua tai nukkua tai missä ilmansuunnassa tehdä töitä. Jokaisella on 4 hyvää ilmansuuntaa ja 4 vähemmän suotuisaa ja kokeileminen näiden välillä voi tuottaa ahaa-elämyksiä esimerkiksi työpöydän ääressä.

Suomessa fengshui-konsultit eivät kehota sinua hankkimaan suurta määrää kiinalaisia fengshui-tehosteita, jotka kirkuvat punaisen ja kullan eri sävyissä - ellet sitten itse ole niistä erityisen innostunut. Voi jopa olla, että fengshui-konsultoitu koti ei näytä lainkaan "fengshuimaiselta", jos miellät sellaiseksi aasialaishenkisen sisustuksen. Voit vallan mainiosti pitää oman sisustustyylisi! Konsultti sen sijaan voi kehottaa sinua siirtämään joitakin huonekaluja, jos ne estävät chi-energian virtausta tai jos vuosienergian mukaan pitäisikin istua eri suuntaan. Konsultti myös neuvoo sinua löytämään kapteeninpaikat, eli fengshuin mittareilla parhaat oleskelupaikat kotonasi.

Mitään pähkähulluja ideoita sinulle ei anneta, kuten että siirrä etuovea, jos asut kerrostalossa. Sellaista suositellaan vain niille, joilla on massia, oma lupa siirrellä seiniä ja erittäin vakava terveydellinen tai taloudellinen syy siirtoon. Donald Trumpin Trump Toweriin taidettiin ehdottaa pääsisäänkäynnin siirtämistä eri suuntaan ja silläkös Donald teki tiliä! Jokaisen menestyneen liikemiehen takana on fengshui-konsultti - ainakin Kiinassa ja muuallakin maailmassa. Suomessa ikävä kyllä ei. Mutta jos sellaiseksi mielit, niin otapa yhteyttä fengshui-konsulttiin ja katsomme mitä voimme tehdä!

Jäikö vielä jotain olennaista kertomatta? Todennäköisesti paljonkin, mutta sait jo hyvän yleiskuvan. Jos asunnossasi on jotain joka tökkii, etkä saa sitä pelkällä konmarittamisella tai sisustamisella ratkaistua, ota ihmeessä yhteyttä fengshui-konsulttiin! Hän tekee kaikkensa ratkaistakseen ongelmasi, oli se sitten energeettinen, terveydellinen, taloudellinen, ihmissuhteisiin liittyvä tai yleisempi, koko elämään, sen suuntaan ja hyvinvointiin liittyvä. Et ehkä saa uusimpien trendien mukaista sisustussuunnitelmaa, mutta saat paljon tietoa siitä, millaisen kodin olet itsellesi valinnut ja millä tavoin se elämääsi tukee tai on tukematta.

Fengshui-konsultin velvollisuutena on noudattaa fengshui-konsulttien eettisiä ohjeita. Itselläni siihen kuuluu ideologiana "tyrkyttämättömyys", eli asiakas hakeutuu vapaasta tahdostaan minun luokseni, minä en pakota ketään sitoutumaan konsultointiin. Fengshui-konsultti ei lupaa sinulle kuuta taivaalta, mutta voi olla oiva apuri, kun päätät itse lähteä sitä tavoittelemaan.

Täältä näet Fengshui Sampo ry:n konsulttilistan, jolle minäkin kuulun:

Fengshui Sampo: konsulttilista

Minä Olen -messuilla meidät löytää osastolta 224, joka yhteenlaskettuna on numerologiassa ikuisuutta, onnea ja vaurautta symboloiva numero 8. Jaamme halukkaille fengshui-vinkkejä ja osastollamme voi lisäksi varata oman ajan astrologiseen lyhyttulkintaan, hintaan 15 euroa. Nähdään messuilla! 
Jos kaipaat selvyyttä oman kotisi energioihin, tule kurssille, jota pidän yhdessä Sari Weckströmin kanssa. Pienryhmä ja kaksi opettajaa takaa sen, että saat yksityisopastusta ja eväät oman kodin fengshui-muutoksiin!

Lisätietoja: kurssin kuvaus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti