perjantai 5. tammikuuta 2018

Virtaa parisuhteeseen

Fengshuin avulla etsitään yleensä apua joko rahaan, rakkauteen tai terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Tänään ajattelin käsitellä tuota keskimmäistä, eli rakkauselämää ja sen käynnistämistä uuteen potenssiin. 

Koska lukijoista suurin osa taitaa olla kaltaisiani vajaat keski-ikäisiä naisia, on kumppani todennäköisesti löytynyt jo rinnalle ja sitä on ehkä ehditty vaihtaakin jossain välissä, kerran tai pari. Pahoin pelkään, että nyt sinkkuystävämme joutuvat pettymään ja palaamaan toisen kerran paikalle, sillä aiheena on ennemminkin vakiintuneen parisuhteen piristäminen kuin kokonaan uuden yksilön houkuttaminen satimeen. Sillä eikös siitä kannata puhua, mistä on jotain omakohtaista kokemusta?

Aion käydä läpi ne pitkän suhteen romantiikan latistajat ja omat vinkkini tilanteeseen. Fengshuilla ei välttämättä ole joka kohtaan mitään sanottavaa, mutta minulla voi ollakin.

1. Väsymys

En tiedä sinusta, mutta oma näppituntumani on, että väsymys estää petipuuhat ja romantiikan kaikkein tehokkaimmin. Kun unta ei saa riittävästi ja päivä menee vajarienergioilla, illan hiipiessä makuukamariin on vain yksi ajatus mielessä: pää tyynyyn ja nukkumaan. Onpa minulle käynyt niinkin, että sänkykumppani on nukahtanut kesken touhun, kun nukkumatti kävi kippaamassa koko hiekkalaatikon silmistä sisään. Toisella kertaa taas kiihkeä suutelusessio lopahti, kun alkoi kuulua vienoista tuhahtelua. Joku voisi vetää tästä johtopäätöksen, etten oikein ole kiinnostavaa sänkyseuraa vaan haukotan miehet suoraan höyhensaarille. Itsetuntoni sanoo, että syynä en ole minä, vaan sinä ja sinun voittamaton uupumuksesi. No, nukutaan sitten.

Pikkulasten vanhempien elämästä en voi omakohtaisesti sanoa mitään, mutta olen tässä nyt erinäisiä vuosia asunut yötöitä tekevän miehen kanssa ja väsymysaste on varmasti samaa luokkaa, sillä päivisin koiranunta nukkuva ei koskaan virkisty samalla lailla kuin pimeässä talon hiljaisuudessa koko yön nukkuva. Ja vaikeaahan se kehojen yhteisen kielen virittely ylipäänsä on, kun toinen on töissä, eli jossain ihan muualla kuin kanssasi sängyssä. Siinä tahtoo omakin unirytmi mennä sekaisin.

Vinkkini numero yksi onkin, että nuku ensin väsymys pois ja mieti sitten vasta, että pitäisikö tässä olla jotain fyysistä rakkauselämääkin. Olen täysin tietoinen siitä, että vauvaperheessä, varsinkin jos koliikki iskee, tähän väsymyksen selättämiseen voi mennä vuosia. Osanottoni.

2. Sotku

Kokemukseni näin naisena on, että meitä naispuolisia ihmisiä ärsyttää tavattomasti sekasotku kotona. Joskus on ihan pakko siivota ensin, että voi henkäistä helpotuksesta ja ajatella muita asioita sen jälkeen. Siis kyllä, joskus voi siivous mennä seksin edelle. Johtuu varmaan naisten kotigeeneistä ja että pesän täytyy olla puhdas, jotta elämä jatkuu ja poikaset eivät tukehdu paskaan. Syytetään siis evoluutiota ja sen sellaista.

Miehelle neuvoni on yksinkertainen: jos et halua kilpailla naisen siivousvietin kanssa (ja siivouksen jälkeenhän nainen on ihan rätti eikä jaksa enää mitään), niin hommaapa kotisiivouspalvelu paikalle. Keräät naisen silmissä maksimipisteet ja mikä parasta, häneltä vapautuu aikaa sinulle, mahdollisesti peräti makuuhuoneen puolella. Ai niin joo, vaatteethan täytyy vielä viikata kaappiin ja siivota vähän ennen kuin siivooja tulee. Mies, otapa vaikka torkut sillä välin kun naisesi taas touhuaa. Kun koti kiiltelee, sinutkin huomioidaan.

3. Ylensyönti

Ei kannata vetää romanttisella illallisella massua ja päätä täyteen, sillä täydellä vatsalla ei pysty muuta kuin voivottelemaan. Oletko muka koskaan kyennyt sänkytoimiin jouluaattona ja sitä seuraavina päivinä hankitun ruokaähkyn jälkeen? Niin epäilinkin. Eli sen takia niissä hienoissa ravintoloissa on ne pienet annokset kauniisti aseteltuna lautaselle - on tarkoitus ihailla keittiömestarin luomuksia kaikilla aisteilla ja ennen kaikkea jättää vatsa puolityhjäksi. Sillä lailla Amor jaksaa kohottaa nuoltaan vielä kotiin päästyä eikä suuntaa heti lääkekaapille etsimään Samarinia. 

4. Huolet

Tähän kategoriaan sisältyy kaiken sortin huolenaiheet, joilla otsaa rypistetään pysyvään sibeliukseen. Onko varaa maksaa laskut, meinaako se auto taas hajota, miksi selkä kremppaa taas, kiusataanko lasta koulussa. Jokaisella on ne omat ongelmansa. Nepä hyppäävät mukaan sänkyyn ja pahimmoilleen jyskyttävät takaraivossa myös kesken aktin. Ajatuksia kun on niin vaikea pysäyttää niille sijoilleen.

Mikä avuksi huoliin, jotka tunkevat joka ihohuokosesta sisään ja vetävät formulaa aivokuoressa? Itse asiassa täytyy kehittää jotain tekemistä muille aisteille. Koska kumppani yleensä valitaan hajuaistin perusteella (eikä niiden nättien silmien), kannattaa keskittyä nuuhkimaan kumppanin kaulaa ja ominaistuoksua sekä antaa myös tunneaistille tekemistä kokovartalokosketuksella. Siinä alkaa stressi sulaa ja tulee hetkellinen hyvänolontunne. Parempi siis ottaa käyttöön tämä luonnollinen huoltenhuijauskeino. Hali, syli ja suukko. Ohimennen pienelläkin annostuksella auttaa. 

5. Ärtymys

Olen todennut, että tasa-arvo ei automaattisesti poista ärtymystä. Joskus suomalaiset naiset ovat ihan pirun kiukkuisia, vaikka meillä on asiat parhaiten maailmassa. Tässä onkin tekemistä, mutta ehkä eniten oman pään sisällä.

Kyllä, ärsyttäähän se, kun mies ei opi lajittelemaan pyykkejään oikein, tyhjentämään taskujaan tai ylipäätään viemään likaisia vaatteita pyykkikoriin. Kyllä, onhan se raivostuttavaa, että kun mies on kokannut, koko keittiö on kuin atomipommin jäljiltä. Ja onhan se aika ikävää, että keskustelutaito on nykyperheistä kadonnut, kun kaikki vaan räpläävät puhelinta ja ovat niin sosiaalisia joidenkin toisten kanssa.

Oman ärsyttävyyden kohdalla on yleensä iso sokea piste. En minäkään ole mielestäni yhtään ärsyttävä. Mutta olen kuullut kerrottavan, että joskus vitsini ja letkautukseni eivät olekaan yhtään huvittavia, että joskus sympatian osoitukseni kuulostaakin peräti kettuilulta ja että kotiasuni lökäpöksyineen ei olekaan yhtään seksikäs, vaan jättää aika lailla toivomisen varaa. Ai jaa! Kotisovun vaalimiseksi en aio nyt kysyä, että oliko vielä jotain muuta.

Sinä olet ärsyttävä, minä olen ärsyttävä. Nyt on otettava maailmoja halaileva zen-asenne ja noustava tämän yläpuolelle. Mitä siitä, että keittiö on kamalassa kunnossa, jos sinulla kerta on ainakin joskus kokkaava mies. Mitä siitä, että sukat ovat likakorissa väärin päin (niiden tulisi olla oikein päin, jotta pöly ja hiekka ei jää sinne sumppuun kellumaan vaan poistuu pesussa), jos sinulla on mies, joka ymmärtää, että naisen kaikki aika ja raha menee itsensä kehittämiseen. Ja mitäpä siitä, että kuljen kotona usein tukka pystyssä meikittä ja trikoohousut jalassa, jos sisäinen kauneuteni vuosi vuoden jälkeen häikäisee sinut (nyt on kyllä kovia argumentteja).

Arjen ärtymyksen voi siis selättää, mutta helppoa se ei ole väsyneenä tai huolien vaivaamana. Eli ensin yllämainitut kohdat kuntoon, jotta ärtymyksen kesytys on pienempi vaiva. Halutessaan sen voi kutistaa lähes olemattomiin valitsemalla kiitollisen asenteen. Hellä pusu tässäkin välissä on lääke moneen vaivaan.

Nyt kun saimme nuo parisuhteen pahat latistajat pois päiväjärjestyksestä, niin mitenkäs sitä virtaa saisi sinne fyysiseen kanssakäymiseen? Fengshui suosittelee punaisia lakanoita rakkauselämää piristämään, sillä punainen väri on aktivaattoreista tehokkain. Energy Therapy -sivusto facebookissa sen sijaan suosittaa alasti nukkumisen etuja. Sen lisäksi, että kehon lämmönsäätely toimii paremmin, mikä vaikuttaa kehon hormonitasoihin positiivisesti, iho myös hengittää vapaammin. Iho ihoa vasten toimii unta syventävästi, stressiä alentavasti ja buustaa mukavasti seksiviettiä.

Täältä löydät koko artikkelin:

Energytherapy: sleeping naked


No, joulun aikaan testasin ensin punaisia lakanoita yhdistettynä pyjamaan. Ei vaikutusta (se ylensyönnin aiheuttama ähky iski väliin). Sitten valkoisia ja sinisiä lakanoita pyjamalla ja ilman. Voin paljastaa, että lakanoiden värillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta, mutta pyjamalla ja etenkin sen poisottamisella kyllä oli osaa arvassa. Kun sängyssä on yhtäkkiä alaston nainen, niin jo alkaa tapahtua. Muista, että miehellä on putkinäkö, joka ei huomaa pölypalleroita, vaan ainoastaan sinut luonnon asussasi.

Paras vinkkini parisuhteeseen on kuitenkin tämä, jota olen testannut vuosikaudet ja toimivaksi todennut: saunailta ja puhtaat lakanat sänkyyn. Mikä siinä onkin, että heti kun on puhdasta saatu aikaan, täytyy alkaa sotkemaan. Ja tämä toimii niin pyjamalla kuin ilmankin eikä lakanoiden värillä ole väliä.

Antoisaa puuhastelua parisuhteesi parissa taas vuodeksi eteenpäin!Aina ei sytytä. Mistä sinun parisuhteesi saisi lisävirtaa?

Kuva: Michael PrewettUnsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti