Sivut

maanantai 22. tammikuuta 2018

Elämänohjeita

Olen vuosien varrella saanut ohjeita elämään yhden jos toisenkin. Jotkut ovat suoraan minulle henkilökohtaisesti annettuja, osa on saatu kirjojen välityksellä. Ajattelin jakaa teille niitä, jotka ovat jääneet mieleen, auttaneet tai ... no, hyviksi todettu, mutta jääneet vaille toteutusta.

Ehkä viime vuosien mieleenpainuvimmat elämänohjeet tulevat Gary R. Renardin kirjoista. Ne, jotka näitä kirjoja ovat selailleet, tietävät, että Gary puhuu enkelien kanssa. Enkelit aina silloin tällöin ilmestyvät hänen olohuoneeseensa ja he rupattelevat mukavia muutaman hetken ja ohjaavat Garya henkisellä polullaan etiäpäin. Siinäpä vasta personal trainereita!

Enkelit antoivat Garylle listan siitä, miten ihmisen kannattaisi elää, jotta tämä maanpäällinen vaellus sujuisi mahdollisimman hyvin. Kirjoitin nämä ohjeet muistiin, hetkinen kun haen muistikirjan esille.

Ohje numero yksi: Kävele. Ohhoh, olisitko odottanut tällaista neuvoa ensimmäisenä enkeleiltä? Mutta koska olemme maallisia ihmisiä, ohjeetkin ovat käytännönläheisiä, kaikkien toteutettavissa olevia. Kävely siis tekee hyvää, sillä siinä saa ahterin irti penkistä, raitista happea ulkoilmasta, oma värähtelytaso nousee ja terveys kohenee. Siis kävelyä, 30-60 minuuttia päivässä. Tähän vannoo John Travoltakin.

Ohje numero kaksi: Hengitä syvään. Hengityksemme on usein pintapuolista eikä keuhkokapasiteettia käytetä koko voimalla. Virkistä siis itseäsi vaihtamalla vanha happi uuteen! Käsittääkseni näin teenkin, mutta muistutus on ihan paikallaan.

Ohje numero kolme: Venyttele. Tämä on varmaan kaikille selvä ilman lisäselityksiä, eläimetkin venyttelevät vähän väliä. Pirulauta kun ei vaan saa aikaiseksi! Onneksi aloitin joogaharrastuksen taas monen vuoden, eli yli kahden vuosikymmenen jälkeen. Olen olemassa, siis venyttelen.

Ohje numero neljä: Juo paljon vettä. Kävin just hörppäämässä. Lisäisin tähän simppeliin ohjeeseen vielä kiinalaisen lääketieteen näkemyksen siitä, että ihmisen ei pitäisi juoda alvariinsa kylmää vettä. On ihan hullua, että näin kylmässä maassa kuin Suomi tarjotaan aina jäävettä joka paikassa. Johan siinä hampaatkin kalisee ja suolinukka jäätyy. Itse asiassa kuuma vesi olisi paljon terveellisempää. Itse juon huoneenlämpöistä vettä. 

Tavallista kraanavettäkin voi lisäbuustata monella tavalla: magneettialustalla tai -puikolla, energisoivilla kivillä tai välittämällä veteen bioenergiaa henkisellä pyynnöllä tai vaikka reikienergian kautta. Omassa vesikannussani on Somsolasta ostettu juomavesikivisetti, jonka pitäisi lisätä iloa. Mahdoton sanoa, onko toiminut, sillä minulla ei ole sisäistä eikä ulkoistakaan ilomittaria, mutta kivet ovat joka tapauksessa työssään nyt jo useampaa vuotta. Esko Jalkasen opein joskus välitän lisää bioenergiaa vesilasilliseen, mutta jos on kova jano, niin eihän sitä kiireessä tule tehtyä.

Ohje numero viisi: Paastoa kerran kuussa. Onneksi voin sanoa olevani juuri tällä hetkellä paastolla tai sen kaltaisella putsauskuurilla. Fengshuin mukaan vanhat tavarat ulos ja uudet sisään ennen vuoden vaihdetta! Viime kerrasta onkin jo vierähtänyt monta vuotta, joten en pääse mitenkään tuohon kerran kuussa -tahtiin. Yksi päivä syömättä - ei ruokaa tai alkoholia. Nyt on se päivä.

Ohje numero kuusi: Syö hunajaa. Tämä ei ole kaltaiselleni teenjuojalle ongelma eikä mikään. Vedän hunajaa päivittäin. Enkelitkin tietävät, että hunaja auttaa univaivoihin ja närästykseen. Kumpiakaan minulla ei ole. Jes, teen jotain oikein!

Ohje numero seitsemän: Juo nonimehua. No ni! Eipä uskoisi, että taivaallinen käsky kertoo käyttää jotain luontaistuotetta toisen kustannuksella, mutta näin siinä paperissa seisoo. Itse asiassa olen myös juonut tuota noni-mehua, mutta vain yhden pullollisen. Ongelmana ei ollut maku, jota monet vertaavat ihmisen ruskeaan tavaraan, vaan hinta. Aina se hiton hinta. Lupaan, että kun rikastun, juon nonimehua päivittäin. Deal?

Ohje numero kahdeksan: Juo mehuja. Koskapa tämä mainitaan vielä erikseen noni-mehun jälkeen, täytyy noissa mehuissa olla jotain maagista. Sinänsä hassua, että menee yleisten ravintosuositusten kanssa ristiin: kuinka monta kertaa olenkaan lukenut, että hedelmät pitäisi syödä, ei juoda? Nyt pistetään usko kehiin: uskotko enkeleitä vai ravintoasiantuntijoita? Itse olen sekakäyttäjä, tykkään hedelmistä missä muodossa tahansa, niin mehuna kuin viipaleina. Ja onhan se totta, että kotona tehty mehu on kuin lääkettä. Juopa vaikka flunssaan äidin tekemää mustaviinimarjamehua, niin saat paitsi vitamiineja niin myös sisäisen halauksen. Sanoisin, että siinä on bioenergiat kohdallaan!

Ohje numero yhdeksän: Oleskele auringossa 20 minuuttia päivittäin ja syö d-vitamiinia. Eikö ole jännää, että enkelit eivät käske meitä rukoilemaan ja pelastamaan katulapsia, vaan suuntaamaan bikinit päällä aurinkoon? Vitsi miten hyviä ohjeita! Valitettavasti vuodessa on näillä leveysasteilla niin vähän sellaisia päiviä, että voisi altistaa kehonsa auringonsäteille, joten on pakko tankata d-vitamiinia purkista. Joskus käyn Italiassa asti täydentämässä d-vitamiinivarastojani, mikä tekee kyllä gutaa. D-vitamiinin sanotaan olevan ihmiselle yksi olennaisimmista aineista, sillä estäähän se masennustakin tehokkaasti. Iso D siis osaksi jokapäiväistä elämää, ettei pimeä kausi saa meitä liian pimeäksi. Marraskuussa meinasin jo lipsahtaa pimeyden puolelle, mutta sitten saapui lähetys Amerikoista täynnä tehovitamiineja. Tilaan omani iHerbistä, taas kustannussyistä.

Ohje numero kymmenen: Naura. Hymyileminenkin on jo puoli voittoa, mutta kunnon röhönaurut rentouttavat ja nuorentavat sekä muutenkin parantavat kehoa pidemmän päälle. Ainakin olen monta kertaa lukenut syöpäpotilaista, jotka ovat parantaneet itse itsensä keskittymällä nauramiseen kuin kokopäivätyöhön. Jos ei naurata, kokeile vaikka naurujoogaa. Kävin sellaisessa kerran, mutta minua ei kyllä naurattanut, vaan lähinnä ärsytti se, kun muita nauratti minua enemmän. Tai katso komedioita - se saattaa tehota paremmin. Facebookin eläinvideotkin käyvät, kunhan pidät kunnolla hauskaa. Jotkut ovat sanoneet, että bloginikin on välillä ihan naurettava!

Ohje numero yksitoista: Etsi eliniän pidennystä vitamiinilisillä. C-vitamiini on ainakin tarpeen. Lisäisin tähän basilikapuristetipat ja Lapin koivun tuhkatipat. Niitä edesmennyt Esko Jalkanen suosittelee ja on ollut mukana kehittämässä. Jääkaapissani on paraillaan basilikatippoja ja oma henkilökohtainen annostukseni on 1 tippa päivässä 3 kk:n ajan. Tämä on varvulla kysytty. Näillä molemmilla tipoilla voi korvata ison pinon muita luontaistuotteita ja tulee paljon halvemmaksi. Tuo kolmen kuukauden kuuri minulle sekä miehelleni maksaa kokonaista 24 euroa. Tähän minullakin on varaa!

Ohje numero kaksitoista: Hapeta kehosi. Tämä on niin vaikea ohje, että en ole edes ajatellut kokeilla. Pitäisi hommata jostain 35-%:sta vetyperoksidia ja nauttia sitä niin että keho kohenee ja emäkset liukenevat. Mistä tuommoista ainetta edes saa? Jos menen apteekkiin ja pyydän vetyperoksidia, niin mitähän ne vastaavat? "Ei ilman reseptiä"? Jos kuitenkin kiinnostuit ja sinulla on keinot hankkia aineita, niin tässä kirjassa kerrotaan lisää: Madison Cavanaugh, The One Minute Cure. En ole lukenut.


Siinäpä ne Gary Renardin ylöskirjaamat enkelien viralliset elämänohjeet. Löytyisikö muistin perukoilta vielä jotain maallisempia ohjeita, mietitäänpäs.

Veriryhmädieetti: minulle on sanottu niin monta kertaa, niin monen eri asiantuntijan taholta, että maito ja vehnä eivät sovi. Niin vyöhyketerapeutti, kiinalaisen lääketieteen mukainen kehoanalyysi, biodynaamiseen ravintoon perehtynyt pranoterapeutti, virallinen ravitsemusneuvoja, astrologi ja kukahan muu vielä on tästä maininnut. Ei maitoa tai maitotaloustuotteita, ei vehnää tai gluteenia. Perhana. Jos voisin, eläisin pelkillä maitotalous- ja vehnätuotteilla. Aina välillä teen pienen ryhtiliikkeen, mutta eihän se pidemmän päälle auta. Kuulun askeettiseen, kivikaudelle jääneeseen 0-veriryhmään, jolle ei käy raffinoidut ruoka-aineet. Suosituksessa ei ole juuri mitään muuta syömistä kuin kasviksia ja lihaa. Nyt pitäisi asua jossain Brasiliassa, että tuo sopisi kukkarolle. Sillä ei niitä pihvejä nyt kyllä joka päivä ostella. Eihän se ole nykypäivänä eettistäkään.

Jos kiinnostuit, niin tästä löytyy kirjallisuuttakin. Peter J. D'Adamon ja Catherine Whitneyn kirja Syö oikein oman tyyppisi mukaan. Luettu siis on, mutta noudattaminen - sen kanssa tökkii. Etenkin kun ruokapöydän toisessa päässä istuu välimerellinen B-veriryhmätyyppi, jolle sopii maito ja vehnä oikein mainiosti!

Kiitollisuus, anteeksianto, meditointi: Näitä suosittelee Wayne Dyer, The Secret -kirjan takana oleva Rhonda Byrne ja moni muu. Jospa ei enää etsisikään syyllisiä omaan oloonsa muista, vaan itsestään. Tämä on varmasti meille kaikille elämänmittainen tehtävä, mutta sen voi aloittaa milloin vain eikä maksa mitään! Nämä ilmaisohjeet ovat ihan parhaita. Olen niistä siis kiitollinen ja annan anteeksi itselleni vaikka sen maitokahvin ryystämisen. Meditointia harjoitan tänä keväänä peräti kurssin kautta. Homma on siis alustavasti hallussa.

Fengshui-ohjeita en tähän kirjoitukseen sisällytä, koska muuten vien liikaa kallista aikaanne. Taidanpa kirjoittaa uuden tuttavuuteni Esko Jalkasen ohjeistakin ihan erillisen postauksen. Päätän siis raporttini elämänohjeista tähän. Nyt ainakin tiedät mistä aloittaa. Juo siis lasi vettä tai mehua, hengitä syvään ja venyttele sekä naura päälle. Sillä tavalla olet jo oikealla tiellä!

Tässä yhdistyy jo monta elämänohjetta. Aurinkoa ja d-vitamiinia ulkoilmassa, käden venytys kuvaa kohti ja veden nauttiminen. Muista nauraa, juo sokeriruokovetesi ilman jäitä ja paastoa silloin tällöin niin pääset vielä bikinikuntoonkin! Kiitollista hommaa.

Photo by Philipp Kämmerer on Unsplash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti