Sivut

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kukkia joka ilmansuunnassa

Joku teistä saattaa muistaa, että huhtikuun tienoilla rohkenin kokeilla minäkin fengshuin persikankukkataikaa ja lupasin raportoida tuloksista. Voin jo heti kättelyssä lässäyttää odotukset sanomalla että paljon hälyä turhasta. Mitään ei tapahtunut. Kilpakosijoita ei etsiytynyt ovelle eikä aihetta mustasukkaisuuteen muodostunut. Persikankukkataikaahan käytetään ennen kaikkea uuden rakkausintressin houkuttelemiseksi (saattaa tuoda myös mukanaan flirttiä ja höveleitä alennuksia), eli toiminee parhaiten sinkuilla ja niillä joiden menojalkaa kutittaa suhteessakin. 

"Persikankukkia" (tai kaunis kukkapuska marketistakin käy) ripotellaan itselle suotuisaan suuntaan kotona kunhan omat kiinalaisen astrologian mukaan määritettävät suunnat on ensin selvitetty. Jokaisella kiinalaisen astrologian eläimellä on oma persikankukkasuuntansa, jota aktivoimalla voi saada vipinää punttiin ja vispilänkauppoihin. Yhdellä eläimellä ja ilmansuunnalla ei välttämättä vielä pärjää, sillä eri eläimiä meillä voi olla peräti neljä, kun ottaa huomioon syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja vielä tunnin. Minulla oli kukkavaasit idässä tiikerin alueella ja lännessä lohikäärmeen persikankukka-alueella. Ihan vaan noinniinku testimielessä. Pelkkä teoreettinen varmistus siis, että toimiiko taika. Fengshui tai oma.

No, aikansa kukittuaan kauniit kukkakimput kuihtuivat ja minä lähdin reissuun ja unohdin koko jutun. Jos nyt oikein kiven alta kaivetaan jotain tuloksia, sellaisina voidaan pitää erään miehen venäjänkielen taitojen esittelyä, sillä "kaunis nainen" venäjäksi oli ensimmäinen - ja luultavasti tärkein - mitä hän osasi sanoa. Se oliko kauniilla naisella mitään minun kanssani tekemistä, on epäselvää. Sitten eräässä kahvilassa sain rahasta väärin takaisin (seitsemän euroa tulopuolella) ja katumarkkinoilla sain uutta lompakkoa ostaessa kahden euron alennuksen. Siinä kertakaikkiaan kaikki, ellei oteta huomioon hyvää tuuriani yhyttäessäni parhaat alennuskampanjat lento- ja junalippuja ostaessa. 20 vuoden takaisen ihastuksen ruinauspuhelu oli tuloillaan, mutta siihenpä ei ole tarvis vastata. Ihan kaikkeen en fengshui-tutkimuksen nimissä sentään ryhdy. 

Ymmärrän, että uskosi tähän fengshuin persikankukkataikaan taisi juuri saada pahan kolahduksen. Pyydän kuitenkin muistamaan, että se on sinkuille suunnattu juttu ja minun kohdallani universumi halusi muistuttaa, että kröhöm, ethän sinä ole sinkku, unohda koko juttu. Ei se toimi jos ei todella tahdo sen toimivan. Sisäinen resistenssi täytyy ottaa huomioon.

Tästä päästäänkin suoraan muihin fengshui-tehosteisiin ja niiden toimivuuteen. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että jos et todella syvenny muutoksen kutsumiseen ja usko siihen, että tehoste toimii, se ei taidakaan toimia. Jos vain ripottelet fengshui-korjauksia sinne tänne ajatellen - tai ajattelematta - että tää on fengshuita ja toimii siis automaattisesti kuin häkä, niin siirrät vastuun tehosteelle, joka kuitenkin on vain hengetöntä materiaa. Siksipä minun persikankukkataikani ei ollut kovinkaan taiallinen, kun en sen tuloksia ollut valmis ottamaan vastaan. Kuten energiapuhdistusguru Denise Linn sanoo, "you have to hold the intent". Pelkkä salvian polttaminen kotona ei ole vielä energiapuhdistusta, vaan siitä täytyy rakentaa rituaali, jossa toiveen manifestointi vaatii hengessä mukana elämistä, visualisointia ja vakaata päätöstä, että tämä toimii. Kun tein vähän aikaa sitten energiapuhdistuksen kotiini kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, sillä asunnon energiat tuntuivat vähän pysähtyneiltä ja mollivoittoisilta, niin keittiön hellan ajastin alkoikin yhtäkkiä toimia monen kuukauden lakon jälkeen. Jotain positiivista muutosta kyllä alkaa tapahtua, et vain välttämättä tiedä mitä...

Vaikka persikankukat eivät minulla toimineet, olen ihan varma, että jollain muulla ne voivat toimia. Riippuu siitä, miten itse värähtelet toiveesi kanssa. Välillä silkka epätoivo karkottaa toiveen toteutumisen ja vasta kun päästät toiveestasi irti (Saat sen mistä luovut! No nyt alan ymmärtää samannimisen kirjan sanomaa), sillä on mahdollisuus toteutua. Jos epätoivoisesti etsit suhdetta ja kumppania, sinut kierretään kaukaa ja vakiintunutta kaveriasi yritetään pokata sen sijaan, koska hänestä ei erity epätoivon esanssi. Pelkkää kemiaa siis. Ja kukistahan uutetaan kaikki parfyymit, joten kepeällä kukkaistuoksulla voi hyvinkin olla osaa viehätysvoimassa, näin persikankukkalogiikalla ajateltuna.  

Siirrytäänpä kukista ja mehiläisistä hetkeksi suoraan sammakoihin. Fengshui-konsultti Rauli Pitkäsen luona haastattelukeikalla näin upean sammakkotehosteen kolikko suussa rahapedillä. Mietin, että hetkinen, tätä siis oikeasti käytetään, eikä se ole pelkkä fengshui-legenda. Suhteeni sammakoihin on hieman ongelmallinen eikä samanlaista kolikkosammakkoa varmaan kotiini ihan heti tule, mutta en voi olla miettimättä, että jos minullakin olisi tuollainen fengshui-tehoste, olisivatko rahahuoleni mennyttä. Siis voiko se olla sammakosta kiinni ja kumpaan suuntaan se katsoo, kohti ovea vai ovesta poispäin? Montakohan sammakkoa Trumpilla muuten on fengshui-konsulttinsa jäljiltä? Vai riittääkö, että on itse (rupi)konna... Välillä fengshui tuntuu ihan kreisiltä, etenkin kun on näistä sammakoista ja muista eläinpatsaista kyse, ja välillä taas se on viileää logiikkaa kun puhutaan vaikkapa makuuhuoneen sisustuksesta tai siitä mihin ilmansuuntaan asunto avautuu ja minkäsorttista energiaa sieltä asuntoon tulvii.

On mielestäni tietynlaista huijausta sanoa, että fengshui ja sen tehosteet toimivat missä ja milloin ja kenelle vain, sillä yhdelle leipä tarkoittaa limppua ja toiselle rieskaa. Fengshuissa voi eksyä vähän kuin Liisa Ihmemaahan eikä löytää enää tietään takaisin arkijärjen pariin. Siksi annankin taas saman neuvon kuin varmaan jo aiemminkin: valitse se mitä teet, tee se kunnolla ja usko siihen. On parempi toteuttaa yksi fengshui-muutos ajatuksella ja antaa sen tulosten kypsyä kuin kaataa säkillinen tehosteita puolihuolimattomasti sisustuksen sekaan ja heilutella villisti kauhaa. Jos todella olisin halunnut löytää elämänkumppanin tai edes jotain sutinaa, olisi persikankukkataikani toiminut. Tottakai. Eikö niin?

PS: Jäin miettimään tuota kukkien ilmansuuntaa oman kiinalaisen astrologian eläimen mukaan. Nyt kun pihat ja puutarhat ovat täynnä kukkia joka ilmansuunnassa, niin eikös se tarkoita, että kaikki persikankukkailmansuunnat on nyt aktivoitu? Siksi siis lemmentaiat toimivat kesällä! Ja juhannuksena niitä kukkia tungetaan vielä tyynyn allekin, kukikkaista lakanoista puhumattakaan. Ei muuta kuin ulos siitä kukkia haistelemaan ja ihailemaan - saatat löytää sen heilasikin samalla.

Tämän kukkaistervehdyksen myötä toivotan kaikille lukijoille hilpeää heinäkuuta. Jos pystytte, laittakaa aivot heinäseipäälle ja keskittykää sen sijaan vaikka ihmettelemään valoisia kesäöitä. Jos löydät taivaalta 10 Trumpin näköistä pilveä, synnyt seuraavassa elämässäsi sikarikkaana. Guaranteed.


Sireeni vai syreeni? Tuoksu huumaa pään ja takaa pilkottaa kesäaittani, jossa tämäkin tarina on kirjoitettu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti