Sivut

tiistai 26. helmikuuta 2019

Melkein siivottu

Kiinalainen vuosi vaihtui, vuoden eläin vaihtui ja samalla kodin fengshui-energiat ovat taas muutoksessa. Tämä muutos on ollut pikkuhiljaa tuloillaan jo tuolta joulukuun tienoilta asti, ja nyt olemme sen kunnolla haltuun ottaneet. Vielä ei ole totaalisen myöhäistä, vaikket kiinalaisen uudenvuoden energiasiivousta olisikaan ehtinyt tekemään. 

Sanon näin lähinnä itselleni, sillä tänä vuonna en vieritellyt appelsiineja asunnon oviaukosta sisään, en puunannut paikkoja, pessyt uunia ja jääkaappia ja mitä kaikkea sitä pitäisikään kiinalaisen uudenvuoden aikaan tehdä. Edes bambutikut eivät löytäneet luokseni, kun eivät missään kaupassa kävelleet suoraan vastaan. Hoidin homman siis hyvin minimalistisesti. Melkeinpä en ollenkaan. Sanotaanko vaikka, että ajatuksen tasolla olin kyllä mukana...

En tiedä mikä muutos minussa on tapahtunut, mutta en jaksa enää välittää pikkuasioista. Jokainen tehköön sen minkä jaksaa, ja jos ei satu jaksamaan, niin maailma ei todellakaan siihen kaadu. 

Moni varmasti kokee painetta elää täydellisesti erilaisten ohjekirjojen ja sääntönivaskojen mukaan. Pitää konmarittaa, pitää olla fengshuit kunnossa. Arkea pyörittäessä sitä saa itselleen kehitettyä hurjan angstin pelkästään kaikesta tekemättömästä. Siis ihan tyhjästä, sellaisesta jota ei edes ole.

Lienee syytä hengittää syvään, useamman kerran.

Mikä on tärkeää? Sekö että sohvatyynyjesi väritys on synkassa fengshui-ilmansuuntien kanssa? Sekö, että panikoit onko kaikki fengshuin mukaan oikein

Rauhoitu.

Tärkein sääntö kotonasi on se, että sinulla on hyvä olla. Jos tekee mieli maalata koko kämppä pinkiksi, tee se (minä ainakin muinoin tein ja se oli hauskaa). Jos jokin fengshui-neuvo kuulostaa sinun mielestäsi huuhaalta, älä kuuntele. Kuuntele ennemmin itseäsi. Sinä tiedät mitä elämääsi ja kotiisi päästät. Ei kukaan voi sinun elämääsi elää tai sanoa, että nytpä menee kyllä väärin. Jos haluat ja olet avoin, voit ottaa vinkkejä vastaan. Mutta älä kuvittele, että elämäsi muuttuu siltä istumalta joksikin ihan muuksi. 

Olet edelleen se sama ihminen, kotisi on edelleen se sama. Fengshui ei ole taikaisku, jolla kaiken muutat. Sinä itse olet se maagikko, joka muutoksen teet.

Fengshui on pitkä tie, ja itse tunnen koko ajan tietäväni vähemmän, mitä pidemmälle menen. Olen nähnyt miten hupsuja asioita ihmiset voivat tehdä, kun tutustuvat fengshuihin, ja uskokaa pois, niin olen tehnyt itsekin. Olen mm. liimaillut trigrammin kuvia pitkin huonekaluja ensimmäisen fengshui-oppaan luettuani. Miksi? Käskettiinkö siinä niin tekemään? Ei, ei käsketty. Kuvittelin vain, että sillä olisi jotain maagista merkitystä. Voin kertoa, että ei kyllä ollut. Ne olivat vain paperinpalasia teippailtuna ympäri kämppää.

Uusi fengshui-minimalismini alkaa osoittaa kypsymisen merkkejä. Että kuuntelen ensin, pitkään, mitä minä kaipaan. Siirrän sen näkyväksi kotonani - välillä se on pelkästään näkymätöntä. Jos jokin asia kaipaa muutosta, voin sen tehdä. Mutta en ainakaan säntää kauppaan ostamaan jotain uutta tavaraa, jonka avulla muutoksen voin tehdä. Enkä välttämättä kippaa vanhoja kamojakaan enää pois, jos ne käyttökelpoisia ja tilansa löytäviä ovat. 

Kuljen siis keskitietä, en horju enää äärilaidoilla. Keskellä on tasaista olla. Ja itselleen kannattaa olla armollinen. Jos ei jaksa eikä huvita, on turha edes tehdä. Sitten odotetaan. Ja kun oikea hetki iskee, toimitaan oman tunteen mukaan.

Älä siis turhaan hötkyä, että ovatko kotisi fengshuit oikein. Jos sinulla on elämässä kaikki hyvin, ne varmasti ovat mallillaan. Ja jos taas ei ole, niin elät parhaillaan elämän oppiläksyjä läpi. Niihin voi kuulua huono fengshuikin, eli varsinainen kodin ja elämän kaaosteoria. 

Kun käymme kääntymässä ns. huonon fengshuin asunnossa, jossa vaikkapa on sisäilmaongelma, huonoa onnea ja kaikkea raskasta, mitä aiemmassa asunnossa ei ollut, niin luota siihen, että se kaikki täytyy käydä läpi. Sillä vasta kun olet nähnyt elämän nurjat puolet, osaat todella arvostaa nousukiitoa.

Kun olet valmis, saat kaiken sinulle kuuluvan. Meistä jokaisen kohdalla se tarkoittaa vähän eri asioita. Se on joskus vaikea hyväksyä, että toisella on enemmän kuin toisella. Miksi minulla ei ole? Miksi noilla muilla menee paremmin?

On suuri houkutus sanoa, että kun vedät kotisi mullinmallin fengshuin mukaan, kaikki muuttuu. Mutta lopulta sinä olet se joka muutut. Ja sen jälkeen muuttuu kaikki muu. 

Minulla ei ole kovinkaan paljon kokemusta siitä, että muuttamalla asunnosta toiseen, elämäni olisi muuttunut sen mukana. Eniten se on muuttunut tässä yhdessä ja samassa kodissa, jossa olen asunut nyt 15 vuotta. Ja se muutos on ollut nimenomaan sisäinen, ei ulkoinen.

Asioita tapahtuu, sinussa ja sinulle. Kun saat omat energiasi tasapainoon, henkisen työstämisen kautta, alkaa fengshuin taikakin toimia.

Tämä on näkemykseni helmikuussa 2019. Voihan olla, että muutan vielä mieltäni. Se muuten on ihan sallittua. Sillä mikään ei pysy muuttumattomana. Ja se on fengshuin ydinidea. 

Muututaan siis yhdessä, päivä päivältä. Sillä tavalla koko elämämme voi muuttua. Kyllä, sinne parempaan suuntaan.


Kaikki on energiaa - niin saippuakuplat, asuinpaikkamme kuin me itsekin.

Taikaa on tarttua hetkeen, ja ottaa siitä kaikki ilo irti, vaikka se poksahtaakin pois ulottuviltamme niin nopeasti.

Sanotaan nyt vaikka, että graffiti pelasti elämäni. Yhtä hyvin se voi olla fengshui, astrologia, rakkaus tai mikä tahansa muu asia, joka saa sydämesi läpättämään. Minuun tehoavat nuo kaikki yllämainitut. Kyllä, graffititkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti