Sivut

maanantai 29. helmikuuta 2016

Nollaeuron budjetti: sängynpääty

Ta-daa! Repäisin viikonloppuna sitten itselleni sängynpäädyn kaappien ja kellarin tarjoamista jämämateriaaleista. Eihän tämä nyt aivan sellainen charmantti ranskalais-buduaaripääty ole, mutta kelvannee tähän hätään. Aiemmassa blogikirjoituksessani Sängynpäätysaaga tuskailin kivan (ja edullisen) sängynpäädyn hankkimisen vaikeutta Suomessa. En halunnut maksaa mistään, mikä ei ollut juuri se mieluinen.

Sain inspiraation uusimmasta Koti ja Keittiö -lehdestä, jossa esiteltiin tällainen nikkaroi ja ompele itse -ratkaisu. Kurvit ja nappituftaukset tästä sängynpäädystä puuttuvat, mutta simppeli toteutustapa vetosi minuun. Lisäksi hupun voi irrottaa pesuun, mikä ei ole ollenkaan huono asia, ainakaan jos valitsee tämän valkoisen värin. Materiaali on ryppyisenäkin trendikästä pellavaa, joten sopii varmasti monen kodin pellavalakanahankintojen kumppaniksi.

















Minulla ei tietenkään ollut sopivaa taustalevyä eikä niittipistoolia, mutta olin juuri nähnyt kellarissa kolme laudankappaletta, jospa niistä saisi jotain värkättyä, aseina naulat ja vasara. Pellavahuppu oli helppo nakki: otin olohuoneen verhot alas ja siinä minulla oli riittävästi materiaalia sängynpäädyn huppuun. 

Tässä kuva siitä, mitä sängynpäätyni pitää sisällään:






































Eli kolmen puunkappaleen lisäksi vanha sijauspatja on taitettu kahtia pehmusteeksi ja jotta keltainen väri ei paista läpi, pinnalle on vielä naulattu yksi täkki. Tulipahan vähän kaappiinkin tyhjää tilaa. Ei aivan sitä, mitä ohjeissa sanottiin, mutta soveltaminen on sallittua, jos ei päälle päin näy.

Tältä näytti päädytön sänky aiemmin, fengshuin sääntöjä uhmaten:


Ja tässä on oma versioni lehden ohjeesta:



Jälkikäteen tarkastellen sängynpäädyn materiaali olisi ehkä saanut olla vähän tukevampaa pellavaa. Tähän voisi ommella myös vaihtopäällisiä eri kankaista, huonekalukangas olisi tietysti mukavan jämäkkä materiaali. Kiiltävän sileä satiinipuuvillakin tuntuisi kivalta koskettaa. 







Taidankin seuraavaksi vähän nojailla uuteen päätyyni, ja soljua unten maille, pehmeille yin-höyhensaarille. Gute Nacht!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti