Sivut

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Uhkarohkeat persikankukat

Olen tässä mietiskellyt useamman viikon, että uskaltaisinko ostaa kukkia. Uhkarohkeasti sijoittaa puskan tämän vuoden persikankukka-alueelle, eli olohuoneen länsiväylälle. Välillä olen kauppojen kukkaosastoilla pyörinytkin, mutta kuinka ollakaan, aina on ollut kukissa jotain vikaa, vääränvärisiä tai sitten hyllyt tyhjät. Olen ottanut sen merkkinä väärästä ajoituksesta.

Facebookin Fengshui & Chi -keskusteluryhmässä on kerätty kokemuksia mitä alkaa tapahtua kun aktivoi kukon alueen persikankukkaa. Naapurinmiehet ovat alkaneet ehdotella, ex-heilat soittelee perään ja joku on tainnut löytää ihan uuden, varteenotettavan partnerin (varmaan muunkinlaisia partnereita on ollut tarjolla). En ole vielä kuullut, että onko kukaan alkanut saada kaupan myyjämiehiltä bonusalennuksia (toimiikohan muuten nettikaupassa?). 

Tämä on toki sinkuille kutkuttavaa leikkiä, mutta vakiintuneessa suhteessa eläville silkkaa riskisijoitusta. Silti tutkimusmielessä houkuttaisi kokeilla, että toimiiko ja miten rajusti/nopeasti tämä fengshuin osa-alue aktivoituu ja kauanko vaikutus kestää. Kuinka sitä voisikaan tietää, ellei kokeile ja tutki itse. 

On eri asia laskeskella sormilla, että kuka omasta menneisyydestä voisi ottaa yhteyttä, kun ei niitä mahdollisuuksia niin montaa ole (ja naapurinmiehet on kaikki eläkeläisikäisiä). Mutta entäs se toinen osapuoli sitten? Tällä hetkellä asumme taas jokusen kuukauden eri maissa, joten täytyy luottaa sekä itseensä että kumppaniinsa (tiedän kyllä kumpaan luotan enemmän). Koska täydentävä puoliskoni elää kahden varttuneen sukulaisnaisen kanssa, joiden iät alkavat 7:llä ja 8:lla, niin riski ei ole kovin suuri. Ja ne menneisyyden naiset on jo aikoja sitten kuopattu (ei tosin fyysisesti).

Entäs jos elämään tupsahtava ihminen ei tulekaan menneisyyden potentiaalisten heilojen joukosta, vaan on joku ihan uusi, joka vie jalat alta? Tämä on se uhkakuva, joka saa kukkaostokseni jäämään toistaiseksi kauppaan. Meidän on hyvä juuri näin, enkä haluaisi vaihtaa sanan 'me' sisältöä.

Se, kenen kanssa päätämme lyödä hynttyyt yhteen, on perustavanlaatuinen valinta. Ihminen muuttuu sen mukaan millaisessa seurassa viettää aikansa. Kumppani ohjaa niin ostoskäyttäytymistä, vapaa-ajan viettoa, ura- ja perhevalintoja sekä sitä missä ja miten asutaan. Oikeastaan tarkemmin ajatellen parisuhteessahan antaa puolet elämästään toisen päätettäväksi! 

Jos satut deittailemaan ulkomaan misua tai masaa, pitää opetella uusi kieli, tutustua uusiin kulttuurikonventioihin ja käsimerkkeihin, yrittää ymmärtää mikä kyseisen maan kansalaisia erityisesti viihdyttää ja mikä on ihan pelkkää tabua. Joulut ja muut sukupyhät menevät joillakin ihan uusiksi sen mukaan millaisen miehen löytävät. Traditiot sekoittuvat ja tehdään kompromisseja. Joillakin se menee fifty-sixty, joillakin vain yksi osapuoli joutuu joustamaan, kun toinen on niin tapoihinsa piintynyt (täällä nousee käsi pystyyn).

Oletko koskaan miettinyt miten oma elämäsi voisi olla täysin erilainen jonkun muun kanssa? Eri asuinkaupunki tai maa, sitä mukaa erilaiset työnsaantimahdollisuudet. Entä jos se toinen haluaa seitsemän lasta ja sinä olet enemmän mikrotukihenkilötyyppiä - minuutti mikrossa niin alkaa olla dinneri valmis. Tai puutarhanhoito ja ison omakotitalon huoltaminen, samoilu Lapin erämetsissä, vintage-autojen keräily, kun itse on tottunut asumaan urbaanissa keskustassa, käyttämään joukkoliikennettä ja syömään lounaat trendikkäimmissä uutuusravintoloissa. Yhtälö alkaa kuulostaa todella hankalalta. Etenkin jos vastakohdat tosiaan vetävät puoleensa. Hyvä esimerkki tästä on Jukka-Poika ja hänen söpöliininsä Yökylässä-ohjelman perusteella - kun nainen päättää, että perheessä syödään perinteisesti lihaa, sisustetaan valkoisella, pyyhitään pesuallas aina käytön jälkeen ja ajetaan bemarilla (tämä nyt oli pelkkä heitto, en tiedä mikä auto heillä on), niin ei auta muu kuin hippiboheemin vegemiehen antaa periksi rakkauden edessä. Hämmentävää. Mikä meistä suomalaisista naisista tekee näin vaikutusvaltaisia, että miehen täytyy muuttaa ydinolemustaan? Ehkä miehet vaan menettävät totaalisesti tajunsa, kun pääsevät vähän kokeilemaan persikankukkaa... Sitten onkin lieka kaulassa eikä rimpuilu auta.

Näettekö nyt miten riskaabelia on heittäytyä sisustamaan kotiaan leikkokukilla? Herranjestas, voi mennä kertarykäyksellä elämä uusiksi, niin ettei hilse ehdi laskeutua lattiaan asti kun on jo joutunut luopumaan kaikista periaatteistaan.

Huomenna pitäisi käydä maitokaupassa. Luulen, että maidon valinta satojen purkkien joukosta on huomattavasti helpompaa kuin miettiä mitä elämää järkyttäviä vaikutuksia kukkakimpun ostamisella voi ollakaan. Mieti sitä, kun ostat kumppanillesi seuraavan kerran kotiin viemiseksi kukkia - lepytystä varten tai ihan muuten vaan (kun olivat kassan luona tarjouksessa). Jos maljakko eksyy länsisektorille, jossa kukko lietsoo persikankukkaenergiaa, niin saattaa kohta olla matkalaukku oven pielessä ja uusi mies muuttamassa samalla oven avauksella sisään. 


Kuva: www.uniquefengshui.com/blog/tag/2017+feng+shui+predictionsEi kommentteja:

Lähetä kommentti