Sivut

torstai 8. helmikuuta 2018

Työpöydän siirto – uhka vai mahdollisuus?

Joskus tulee näitä hetkellisiä älynväläyksiä sisustuksen ja fengshuin suhteen, joista ei tiedä, että onko kyseessä neronleimaus vai turhaa ajan tuhlausta. Tänään tuli tällainen työpöydän suunnanmuutosajatus eteen ja olihan se testattava!

Meni noin 10 vuotta sillä lailla, että istuin kotona työpöytä ikkunan ääressä, valmiina katsomaan oravien ja jänisten temmellystä metsässä. Harmi vain, etten tiennyt silloin mitään fengshuista enkä tiennyt istuvani itselleni epäsuotuisassa ilmansuunnassa ("Possible disease, misfortune & unproductive careers" – sanopa muuta!) ja vieläpä katse hyvin epäedulliseen suuntaan ("Accidents, arguments & injury"). Lainaukset ovat suoraan Idiot's Guide to Feng Shui -teoksesta. Olen ollut idiootti kun en lukenut sitä aiemmin.

Fengshuissa syntymävuoden perusteella laskettava kohtalonnumero tai toiselta nimeltään Ming Gua -numero kertoo kaikille omat suotuisat ja epäsuotuisat ilmansuunnat oleskeluun, nukkumiseen ja kasvojen suuntaamiseen esimerkiksi työskennellessä. Oma Ming Gua -numeroni on aurinkokalenterin mukaan laskettuna nro 1, rajapyykkinä päivämäärä 4.2. Jos käytetään kuukalenteria ja oikeaa syntymävuoden mukaista kiinalaista uutta vuotta (18.2.), Gua-numeroni onkin 9. Olivatpa numerot miten päin tahansa (löydän itseni molempien numeroiden kuvauksista), lounas ja länsi eivät ole kovinkaan kivoja ilmansuuntia, sillä kuulun yleisesti ottaen itäiseen ryhmään.

Jokunen vuosi sitten, kun äkkäsin tämän, siirsin työpöydän pois ikkunan äärestä lounaan alueelta ja etelän sektorille. Kuulostaa isolta muutokselta, mutta pöytähän käytännössä siirtyi vain huoneen toiselta nurkalta toiselle. Samalla kun vaihtui sektori, katse kääntyi 180 astetta lännestä itään. Nyt saatiin kasvot kohti terveyttä ja harmonisia ihmissuhteita ja koko olemus kohti pitkäikäisyyttä ja romanttisia ihmissuhteita! Tämä tuntui todella hyvältä muutokselta välittömästi. Ainoa huono puoli oli, että edelleen oli "selkä paljaana" ikkunaa kohti, kun aiemmin selkä oli ollut huoneen ovea kohti. Ming Gua -suo siellä, vetelät fengshuit täällä. Muita suuntausvaihtoehtoja ei ollut tarjolla, ellei makuuhuoneesta heivattu parisänkyä ulos. Eli ei. Jossain sitä pitää nukkuakin ja uni on työtä tärkeämpää. Ehdottomasti.

Vaikka tämä uusi työpöydän asento olikin huomattavasti entistä parempi, niin se ei silti ollut hyvän fengshuin mukainen. Aina korostetaan sitä, että työpöydän ääressä sinulla on oltava kapteeninpaikka, suorastaan pomon asento, niin ettei kukaan hypi silmille tai juoni selkäsi takana. Minulla oli edessäni seinä, toisin sanoen "seinä pystyssä". Toiko se kenties tullessaan näköalattomuutta, uran tyssäämistä esteeseen? Todella moni kuitenkin istuu tällä tavalla, naama kohti seinää, ihmisten juostessa selän takana.

Tänään aivoissani napsahti jokin palikka, joko paikoilleen tai sieltä pois, kun keksin kokeilla pöytää taas 180 astetta eri suuntaan. Sain kuin sainkin työtuolin seinää vasten liu'uttamalla pöytää eteenpäin ikkunaa kohti. Kuvista ymmärrätte paremmin.

Tästä suunnanmuutoksesta on sekä etua (jippii!) että haittaa (no voihan ***...). Etuna on, että nyt selkäni takana on tukeva seinä, eli kilpikonnan tuki. Eteen avautuu näkymä sängyn yli ikkunasta ulos, eli feeniks-lintu voi välillä lepuuttaa katsettaan maisemassa. Vasemmalla puolella on seinä, eli lohikäärme, ja oikealla puolella on matalampaa kulkuväylän kohdalla. Täydellistä työpöytä-fengshuita? (jos unohdetaan se seikka, että edelleen operoidaan makuuhuoneessa kun erillistä työhuonetta ei ole).

No ei ihan täydellistä saatu vieläkään. Ongelmana tässäkin on se, että ovi on takanani viistosti, samalla seinustalla kuin oma selkäni. Näen kuitenkin silmäkulmastani mitä siellä tapahtuu, enkä usko, että minua kovassa työntouhussa nyt kovin pahasti päästään yllättämään ovelta päin.

Toinen miinuspuoli on tuo kasvojen suuntaaminen taas länttä kohti. Siellä odottavat jälleen nuo "onnettomuudet, riidat ja loukkaantumiset". Ja unohdetaan tässä diskurssissa kokonaan se, missä ilmansuunnassa itse sänky on... Itäiselle ihmisryhmälle, eli meille, tämän kodin paraatipaikat ovat epäsuotuisia. Toivottavasti seuraavat asukkaat ovat minggualtaan läntistä ryhmää - heille tämä asunto on paljon parempi mätsi.

Käytän itseäni nyt siis elävänä koekanina. Kokeillaan miten naisen käy! Jos saan selkeästi tukea työelämälleni tästä asemoinnista, jatkan näinpäin. Jos tulee vihjettä epäonnesta, on lienee syytä heittää pöytä ympäri alkuperäiseen asentoon.

Tällaista se oman kodin fengshui on. Kompromisseja, kokeiluja, epätäydellisyyttä. Henkisessä haussa on 10-pisteen fengshui-lukaali, jossa ei tarvitse säätää, koska kaikki huonekalut loksahtelevat paikoilleen, juuri niihin oman Ming Guan mukaisiin suotuisiin ilmansuuntiin ja ikävämmät energiat napsahtavat just eikä melkein varastoalueille ja vessaan. 

Tämä koti on fengshuin kannalta harjoittelukappale - seuraavan osaan valita jo ihan eri kriteereillä.



Työpisteen tilanne ennen kuin ryhdyin hommiin. Napsahtaisiko tällä muutoksella fengshui-bonusbanaanit suuhun?

Än-yy-tee-nyt! Oletko valmis näin radikaaliin muutokseen? Pöytä siis heilahti ympäri ja istujalla on nyt näkymä huoneeseen ja kilpikonnan tuki selän takana.
Näkymä ennen ja nyt. Aiemmin tuijoteltiin seinää, nyt voi katsetta välillä käyttää kauempanakin.
Mennäänkö tällä setillä?
Hmm, käyköhän houkutus pistää pitkälleen liian suureksi kesken tietokoneilun? Se on riski, joka tässä on nyt vaan otettava!

"Sen kaiken teen mä siksi vain, että fengshui sä jaksat olla mun omanain..."

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti