Sivut

maanantai 20. elokuuta 2018

Uudet energiat

Muistat varmaan sen teorian, että ihminen uusiutuu seitsemän vuoden välein? Jokaikinen solu kuolee ja syntyy uudelleen. Meissä käy varsinainen kuhina, kun aaltoina pyyhkäisee yli tuollainen uudistuksen tuuli. Eikä se varsinaisesti tunnu missään. Et tunne, että ai kun sattui tuon solun kuoleminen ja uuden synnytystuskat. Naamakaan ei näytä yhtään nuoremmalta.

Samanlainen fakta on, että ihmisen elämä juoksee seitsemän vuoden pätkissä. Siksi varmaan parisuhteissa on se seitsemän vuoden vaikea vaihe, kun pitää päättää, että olenko enää saman tyypin kanssa kuin aiemmin ja olenko enää itsekään se sama. Toisilla sekin rajapyykki vaan vilahtaa ohi eikä aiheuta suurta tutkimusta. Toisilla murenee kaikki entinen käsiin.

Tänä kesänä vanha perintömökki, joskus 1950-luvulla rakennettu ja pahassa jamassa ollut, alkoi kokea muodonmuutoksen. Idea oli kypsynyt, muhinut ja sitten sitä jo toteutettiin. Toteuttaja oli tämä meidän isä-Koira, jonka tarmoa käy kateeksi. 

Vanha homemökki tyhjennettiin osittain ja sitten alkoi kuistin purkuoperaatio, katto revittiin autolla vetämällä alas. Helteen porottaessa pystyyn nousi uutta seinää ja uusi katto. 

Rakennus siis yhtä aikaa uudistuu, lankku lankulta, mutta samalla pysyy samana. Ihan niin kuin se meidän oman kehon sisäinen solujen uudistuminen. Emme muutu olennaisesti muuksi, vaikka vaihdummekin solutasolla. Muutos on piilossa.

Fengshuissa katsotaan, että kun talon katto avataan ja uusitaan, rakennus vaihtaa energioita. Vanhat menevät menojaan, taivaan tuuliin pujahtavat. Talo on ylöspäin sepposen selällään, valmiina uudistumaan. Ja kun uusi katto on tiltattu paikalleen, rakennukselle voidaan laskea uusi syntymäaika. Se on nyt eri aikakautta, vanha mutta uusi, sekasikiö. Lentävät tähdet on sekoitettu sisällä, liikuteltu eri huoneisiin.

Entäs se oma katto, tulee mieleen. Entäs kun oma pääkoppa avataan tuulettumaan, puretaan entinen pois ja jätetään sen sisältö vaihtumaan? Eikö silloinkin leikata lanttu auki ja aloiteta homma alusta?

Jos pikkuhiljainen ja hivuttautuva seitsemän vuoden jatkuva uudistuminen ei "tunnu missään", niin tämä pääkopan riuhtova aukaisu ja tuuletus kyllä tuntuu. Se voi olla edessä terapian myötä tai äkillisen kriisin ravistellessa totuttua olotilaa. Mutta sen voi taata, että energiat vaihtuvat. Alkaa oman pään uudet fengshuit. 

Näen jo tähtiä. Ja ne lentävät.


Pää ja takki auki matkalla uuteen energiaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti