Sivut

torstai 21. kesäkuuta 2018

Fengshui-vinkit makuuhuoneeseen

Fengshuissa on monia asioita, joille et voi tehdä yhtikäs mitään. Kun koti sijoittuu tietynlaiseen maastoon ja naapurustoon, et voi alkaa sahaamaan naapurin viheraitaa tai puuta matalammaksi tai kääntää tien suuntaa. Ulko-oven kääntäminen suotuisaan suuntaan tai vieressä olevan kallion madaltaminen on sekin aika mahdotonta. Käännetään siis katse kodin sisäpuolelle, jossa meillä on oma lupa ja mahdollisuus tehdä fengshui-muutoksia.

Yksi tärkeimmistä asioista, mitä voit kotona fengshuin eteen tehdä, on tutkia omaa makuuhuonettasi. Eikä pelkästään tutkia, vaan myös toimia.

Käytän tässä kirjoituksessa esimerkkikuvia netistä ja kommentoin niitä fengshuin näkökulmasta. Mukaan mahtuu niin hyvää kuin huonoa fengshuita! Kotonasi voit katsella kumpaa teillä sattuu olemaan.

Aamun lehdet on kyllä mukava lukea sängyssä, mutta eikö olisi mukavampi nojailla sängynpäätyyn? Se, että sängyssä, jossa vietämme suurimman osan elämäämme, ei ole taustatukea, vaikuttaa hereilläoloaikanakin. Eikä pelkästään lehden lukemisen mukavuuteen, vaan koko elämässä saamaamme tukeen. 

Sängynpääty on siis tärkeä, vaikkei se nyt sisustusmaailmassa kuuminta muotia olisikaan. Katso täältä linkin takaa aiempi kirjoitukseni siitä, kuinka itse tein sängynpäädyn nollalla eurolla: 
Nollaeuron budjetti: sängynpääty


Asuukohan tämä mies asuntolaivassa, kun on niin merelliset näkymät? Kuuluuko laineiden liplatus yöllä myös uniin? Jos kuuluu, niin elämä voi olla liian vetistä. Onneksi nuo kasvit ovat tuossa tuota liikavettä hörppäämässä! Elementtien tasapainoon pitäisi ylipäätään kiinnittää huomiota, jottei vesi pääse liikaa dominoimaan, jos näin veden äärellä asutaan.

Toinen huomio tulee ikkunoiden välissä olevasta sängyn paikasta. Tuossapa on fengshuin kannalta tuulinen nukkumapaikka! Energiat virtaavat rauhattomasti ees taas ikkunoista ja ovista ja siksi yöunet voivat häiriintyä. Ainakin tässä kaivattaisiin nyt paksuja verhoja yön ajaksi ikkunoiden eteen, jos ei sängynpaikkaa voi muuttaa. Liian energinen, valoisa ja kuin suoraan näyteikkunassa oleva nukkumapaikka voi sekin häiritä makoisia unia. Aktivoivaa yang-energiaa on silloin liikaa, kun haluttaisiin Nukkumatin heittävän yöpuulle käyville rauhoittavaa yin-hiekkaa silmiin.Onpas tässä kolkko asuinsija. Pelkkä patja lattialla ja kiviseinät. Taas puuttuu se sängynpääty - ja oikeastaan koko sänky kehikkoineen. Jo pelkkää kuvaa katsellessa tulee vilunväreet. Tämä makuuhuone on liian pimeä, kolkko, iloton ja yinmäinen. Sellaiseksi siellä nukkuva ihminenkin voi tulla.
Jatketaan samaa pimeää teemaa. Tämän makuuhuoneen fengshui on mielestäni luotaantyöntävää. Pahinta on tuo matalan katon alla nukkuminen, katto suorastaan tippuu niskaan. Ei siinä paljoa jää nukkujalle happea ja mitä tapahtuu kun unissasi heräät käymään vessassa? Ettei vaan osu pää kipeästi kattoon? 

Fengshuissa suositellaan nukkumaan niin, että pään päällä on paljon tilaa. Ajatuksilla on siten tilaa ja ihmisen omalla energiakentällä on tilaa. Tällaisessa ullakkohuoneessa nukkuessa saattaa painajaiset olla osa elämää. Jos voi suoraan sanoa, niin en tykkää!


Tässä on pari kuhertelevaa kyyhkyläistä poseeraamassa sängyssään. Ensin pistää silmään, että siinäkö ne ikkunan alla nukkuu! Kamalan tuulinen paikka energialtaan. Onneksi näkyy olevan pimentävä rullaverho, joka vähän paikkaa asiaa.

Metallisänky ei paljon tukea anna, vaan päinvastoin saattaa voimistaa sähkömagneettista säteilyä, jota nykyisin saamme yli tarpeen kännyköistä, tietokoneista ja tukimastoista.

Teet parisuhteellesi palveluksen, kun siirrät tuon sängyn ensinnäkin ehjälle seinälle ja seuraavaa sänkyä ostaessasi valitset umpinaisen selkämyksen.

Ei noilla raukoilla ole myöskään tilaa kahdelle yöpöydälle ja mätsääville lukulampuille. Näinköhän hymy hyytyy, jos tuossa kauan asuvat noin epäfengshuimaisesti?


Kuva: fengshuiyourhomenow.com


Eräs fengshui-klassikko on tämä peiliovikaapisto makuuhuoneessa. Kätevä tapa lisätä valoa ja mahdollisuuksia peilata itseään vaatteita valitessa, mutta taas tulee kieltomerkkiä: huonoa fengshuita! Suuri peili, varsinkin tässä mittakaavassa, tuo energioiden epätasapainoa makuuhuoneeseen. Aktiivinen päiväenergia, yang, korostuu, kun passiivisen yöenergian, eli yinin, pitäisi ottaa ohjat. Öiseen aikaan unien mailla tiedostamaton puolemme saattaa myös hämmentyä, että mikä tämä peilikuva oikein on. Vaarallista tällainen ei kuitenkaan mielestäni ole, voit korkeintaan nukkua rauhattomammin. Huonouniseen talouteen kuitenkin väärä valinta.

Ohjeeksi voidaan antaa tällaisia ratkaisukeinoja: vaihda ovet umpinaisiin. Vedä yön ajaksi verho tai kangas peilin eteen. Tai liimaa maitolasikalvoa peilin pintaan.

Jätän tämän aivan sinun oman harkintasi varaan.Uu la laa, kattopalkin paluu! Se voisi olla vaikka kauhuelokuvan otsake, sillä niin karmaiseva sen merkitys ja vaikutus on fengshuissa. Se napsaisee kehon pahimmillaan poikki yön ajaksi, jolloin palkin kohdalle jäävä ruumiinosa alkaa pitemmän ajan kuluessa oireilla. Jos et usko, kokeile vaikka!

Tämä nainen nukkuu kuitenkin viisaasti palkkien välissä ja säästyy siten pahimmilta ongelmilta. Mitä korkeammalla palkit ovat, eli mitä kauempana kehosta, sen parempi.

Jos tuo palkki muuten osuisi parivuoteen keskelle, niin sanotaan, että se erottaa pariskuntaa. Paljonko pistetään vetoa, että ajan saatossa näin myös käy? Löysin tästä kauhuskenaariosta kuvankin, eli tässä alla palkista tulee kolmas osapuoli tuohon sänkyyn. Voidaan myös ajatella, että pariskunta ei enää lähenny fyysisesti toisiaan, kun sängyn keskellä on palkin myötä painostava paikka, joten he jäävät nukkumaan omille laidoilleen, erilleen toisistaan. Ajan myötä palkki siis tekee tehtävänsä, eli erottaa heidät. Tämä kuvan palkki on myös aika matalalla, eli tuntuu vielä selkeämmin painostavalta.


Kuva: Rob Melnychuk

Tässä on toinen massiivisen kattopalkkisysteemin omaava makuuhuone. Mutta enemmän katselin tuota vesiaiheista sisustusta ja seinätaulua sängyn yläpuolella. Sekin menisi nyt vähän väärin. Jos parisuhdetta symboloivassa makuuhuoneessa on tyrskyjä esittävää taidetta, myös suhde voi olla myrskyisä. Liika vetisyys taas sammuttaa sen rakkauden liekin. Ainoa sitä ylläpitävä seikka ovat nuo samanlaiset valaisimet, jotka voitaisiin katsoa tulielementiksi.

Jos unohdetaan vetisyys, palkit ja taulu, niin tasa-arvoa ja harmoniaa tässä makuuhuoneessa ainakin on. Sängynpäätykin löytyy, jee!
Tämä kuva edustaa minulle syrjäänvetäytymistä, surua ja oman rauhan tarvetta, eli yinmäisiä asioita. Elämäniloa, valoisuutta, rakkautta ja hyvää oloa se ei ilmennä. Kumpaa sinä haluat omaan kotiisi? Jyrkkä katto pään päällä viittaa taas ahdistavaan olotilaan. Ihan kuin happi loppuisi kesken ja päätä kiristäisi panta!Jaahas, siinä on tukeva sängynpääty ja trendikkään harmaat seinät. Mutta mikä on tuo valkoinen neliö tuolla sängyn takana, tauluko? Ehei, se on ikkuna! Siinä on vaan sälekaihtimet edessä.

Nyt sassiin se sänky ikkunan edestä pois, tuohan näyttääkin jo ihan tyhmältä. Eikö olisi kivempi katsella maisemia sängystä käsin? Jos on kovin säikky luonne, saattaa ajatella, että kuka siellä selän takana kurkkii ikkunasta sisään? Kun mielikuvitus alkaa lentää, ei sille loppua näy! Pääset siis rauhallisemmalla mielellä, kun pidät ikkunan (ja oven) näköpiirissäsi, et selän takana. Tätä ehdottaa fengshuikin.
Onpas hauskan näköistä tämän naisen kotona. Hatut eivät sängyn yläpuolella kovin raskaita ole, eli jos tippuvat niskaan, ei haavereita satu. Yöpöydätkin on, mutta hieman eri paria. Onkohan kyseessä sinkku, joka parhaillaan plärää Tinderiä?

Jos tässä kuvassa sen sijaan tehdään töitä, niin fengshui antaa siihen reunaehdot: makuuhuone ei ole töitä varten, vaan rentoutumista, rakastelua ja sikeiden vetämistä varten. Sanoo fengshui-konsultti, joka kirjoittaa tätä omalla työpisteellään makuuhuoneen nurkassa! Klassinen esimerkki siitä, että älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon.

Alkavatko kaikki nämä fengshui-opit jo ahdistaa? Saatat tietää ihan omasta kokemuksesta, että jos oman kodin fengshui on päin prinkkalaa, et jaksa edes nousta sängystä.


Mutta kun panostat vähän ja satsaat oman makuuhuoneesi fengshui-harmoniaan, voit keekoilla sängylläsi koivet kohti kattoa kuin tämän kuvan nainen, jolla onkin oikein kauniin näköinen ja fengshuita henkivä makkari. Sängynpääty on riittävän tukeva ja korkea, mutta vielä voisi parantaa piilottamalla ikkunasäleet peittävämmän verhon taakse, ainakin yöksi. 

Tuonne minäkin mielelläni sukeltaisin untuvatyynyjen sekaan aistimaan sisustuksen etnistä vaaleutta. Sillä kun oma sänky ja sen ympäristö on kaunis kuin karamelli ja fengshuin vinkkejä noudattava, on elämäkin ihanampaa!


Omat sikeäni vedän täällä. Unenlahjoista ei ole puutetta!


Kuvamateriaali suurimmalta osin www.unsplash.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti