Sivut

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Keski-iän kupru

Kesän astrologinen sääennuste lupaa osaltani hämmentäviä ja pettymyksen sävyisiä tuntemuksia, kun Neptunus on neliössä Neptunukseen. Tälle astrologiselle kuviolle on toinenkin nimi. Sitä voidaan kutsua myös keski-iän kriisiksi.

Neptunus ottaa yhteen itsensä kanssa noin 40-42 vuoden iässä eikä kukaan siltä pakoon pääse. Neptunuksen neliö Neptunukselle kuuluu ns. suurempiin astrologisiin ikäkausikuvioihin. Tietyssä iässä on otettava askel omassa kehityksessä eteenpäin ja jos sitä itse ei osaa ottaa, kosmos näyttää mallia. Toisin sanoen pakottaa kohtaamaan tietyt paikoilleen jumittuneet asiat ja tekemään vihdoin jotain päätöksiä. Tai jättämään jotain taaksepäin, mistä ei ole enää hyötyä.

Omalla kartallani tämä alkoi jo helmikuun lopussa täytettyäni 41 vuotta, ja näyttää jatkuvan melkein vuoden ajan maaliskuun 2019 loppuun. Juuri kun luulet selättäneesi yhden noin 3-4 kuukauden mittaisen jakson, Neptunus-sumun takaa paljastuukin sitten toinen pätkä, ja kun se on ohi, heti iskee päälle kolmas Neptunus-jakso. Näissä merkeissä mennään siis suoraan sanoen koko vuosi ja vähän päälle.

Neptunus on planeetta, joka toimii ennen kaikkea alitajunnan kautta. Se lähettää meille kosmisia viestejä, jotka tuntuvat olevan salakirjoitusta täynnä. Toisin sanoen, emme ymmärrä viestiä kertalaakista, vaan se hivuttautuu tajuntaan kokemusten ja ajatusten sekä unien ja sisäisten vaistojen kuiskailujen kautta. Silmien edessä oleva sumu ei hälvennyttyään tarjoakaan kirkasta maisemaa täynnä auringonpaistetta, vaan edessä on karu totuus jostain asiasta. Luvassa on siis eri asteisten pettymysten täyteinen vuosi, jolloin asiat eivät taivu oman tahdon mukaan. Tätä kertoo ainakin oma vuositulkintani. Hyvin osuvasti kiinalainen astrologia komppaa tätä kuviota, sillä meneillään on vastakkaisen eläimen vuosi ja vieläpä vastakkaisen eläimen onnenpilari. Moni asia on siis minua vastaan!

Joko sinä olet ylittänyt 40-42 ikävuoden rajapyykin? Miten meni, selvisitkö kriisistäsi hengissä ja ehjin nahoin? Voit miettiä mitkä asiat muuttuivat noina vuosina ja kuinka oma asenteesi kääntyi toiseksi, entä mitä positiivista tuli tilalle. Jos taas olet vielä alle nelikymppinen, niin tervetuloa tänne kriisileirille! 


"Tiedän tismalleen missä olen ja mitä olen tekemässä. Ja samalla, minulla ei ole mitään hajua." Aaro Löf

Tämä Aaro Löfin sanoiksi pukema kokemus puhutteli minua suuresti. Minäkin luulen tietäväni mitä olen tekemässä, mutta yhtäaikaa minulla ei ole tulevasta suunnasta mitään havaintoa. Kuten minulle henkilökohtaisessa astrologisessa tulkinnassa sanottiin, nyt on meneillään suuren hämmennyksen vuosi. Luvassa siis suunnistusta umpimetsässä laput silmillä! Puiden väliin mahtuu jokunen suonsilmäke ja jännäksi pelin tekeekin se, että uppoaako niihin vai onnistuuko ne kiertämään.

Lisää Aaro Löfin viisaita sanoja ja kokemuksia omasta astrologisesta tutkimuspolusta voi lukea täältä:

Taivas, tähdet ja minä

Sitten takaisin Turkuun, jossa ollaan ihan romuna. Vai mitä olet tästä kuvasta mieltä?Kun kuulin, että vanha opinahjoni Juslenia, eli Turun yliopiston englannin kielen laitos on purkuvasaran alla menossa nurin, kävin katselemassa tätä täystuhoa. Kieltämättä jonkin sortin nostalgia iski päälle, sillä Juslenia on kanssani melkein saman ikäinen, se valmistui 1970-luvun puolivälissä. Jos tuo reilut nelikymppinen rakennus vedetään parhaat vuotensa taakse jätettyään nurin, niin miten käy minun? Vieläkö on maileja tankissa? Millainen täystuho täytyy omassa elämässä selättää, jotta syntyy jotain uutta ja parempaa?


"Juslenia valmistui öljykriisin jälkimainingeissa. Se johti niin tiukkaan mitoitukseen, että käytännössä toiminta ei mahtunut taloon kunnolla."  Yliopiston arkkitehti Ari Nisonen

Sinne meni sivistys. Pyöriiköhän graduni jossain tuolla täystuhon keskellä? Entä onko elämää neljänkymmenen käyttövuoden jälkeen? 

Kuten niin usein keski-iän kolkutellessa, on tullut tilinteon aika: mitä saatiin aikaan, mikä hyödytti itseä ja muita, miten tästä eteenpäin?

Toisilla keski-iän kupru johtaa täydelliseen hävitykseen, toisilla pelkkään pieneen suunnan muutokseen, jos ollaan jo suurinpiirtein oikeilla raiteilla. En tiedä vielä mitä on tulossa, mutta muutos kolkuttelee jo ovella, oli se sitten Neptunuksen neliöksi pukeutunut tai ei.


Lisää juttua kovan kohtalon Jusleniasta:

Turun yliopisto aikoo repiä Juslenian talon maan tasalle

Jäähyväiset Juslenialle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti