Sivut

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Kaksoisliekin polttama

Yksi parhaimmista - ja samalla pahimmista - asioista, joita olen tänä vuonna kokenut, on rakastuminen uudelleen synkimmällä erotuskan hetkellä. Se kaikki kävi niin äkkiä, etten ole vieläkään oikein tajunnut mitä tapahtui.

Uusi rakkaus auttoi minut jaloilleen, mutta samalla syöksi minut uudestaan polvilleen. Kuinka monta kertaa tässä onkaan noustava pystyyn? Varmaan niin kauan, kunnes opin sen mikä tämänkertainen oppiläksy on.

Ensin nimitin miestä laastariksi, sitten Hulluksi Rakkaudeksi (sillä siltä se tuntui), mutta pohjimmiltaan kyse oli kaiketi kaksoisliekistä. Rakkaudesta joka roihahti kuin bensatankki ja juuri raapaistu tulitikku.

Kaksoisliekki voi tarkoittaa menneen elämän rakkautta, joka löytyy uudelleen tässä elämässä. Se voi tarkoittaa yhtä sielua kahdessa kehossa, mikä kuulostaa todella pelottavalta.

Tai sitten kyseessä voi olla feikki-kaksoisliekki. Luulet vain, että nyt se syttyi eikä ikinä sammu.

Oli se mikä tahansa näistä, tai jokin muu variaatio, niin silti se tuntuu. Enemmän kuin mikään muu rakkaustarina aiemmin.

Menet hetkessä ihan sekaisin. Ei kulu kauaakaan, kun olet tunnustanut rakkautesi ja vetänyt esiin "muutetaan yhteen" ja "seuraan sinua maailman ääriin" -kortit pelipakastasi. Järkesi ja logiikkasi ovat lähteneet kaukaiselle lomamatkalle ja ostaneet vain menolipun. Jäljelle jää hurjasti hakkaava sydän, joka ei saa tarpeekseen. Ja ajatukset, joihin ei muuta mahdu.

Tällainen roihu ei syty yksipuolisena. Siihen tarvitaan kaksi yhtä hullua, sillä muuten polttoainetta ei riitä pitämään tulta elossa. 

Tällainen kaksoisliekki voi palaa yhden kirkkaan hetken ja sitten sammua yhtä nopeasti kuin alkoikin. Tai se voi palaa ja palata, kyteä, savuttaa ja sitten alkaa taas alusta liekehtimään.

Tein tutkimustyötä ja sain selville, että hyvin usein käy juuri niin kuin minulle kävi. Miesosapuoli ei yksinkertaisesti kestä sisältään löytyvää syvää tunteiden paloa eikä varsinkaan tiedä miten pitäisi suhtautua sen toisen suuriin tulisiin tunteisiin, ja pistää siksi kaikki luukut yhtäkkiä kiinni, jotta tuli tukahtuisi. 

Tälle on termikin englanniksi: twin flame runner. Kaksoisliekki lähtee karkuun ja lujaa, ja se on 99,9 prosenttisesti aina mies. Emotionaalinen lasti on liian tainnuttava eikä sitä pysty käsittelemään. Siksi esirippu laskeutuu, kaikki rakkauden puolesta taistelleet sotilaat ja hevoset kutsutaan takaisin linnoitukseen ja se teljetään pamahtaen kiinni, ettei omaa mielenrauhaa vavisuttava "vihollinen" enää pääse sisään. Noin, nyt on omat tunteet taas suojassa eivätkä maailmalla irrallaan ties mitä häviötä ja tuhoa rakkauden pelikentillä tehden.

Kaksoisliekkinaisen osaksi jää jäädä hevosten jalkoihin taistelutantereelle. Tai kuten kaksoisliekkiasiantuntija Lindy Cowling sen ilmaisi, on kuin tuhat rekkaa olisi ajanut sydämesi yli. Jäljelle jää tuskin edes märkää länttiä. Ja silti se kaksoisliekin tuli palaa, vaikket sitä tahtoisikaan. Tilanne on hyvin kuluttava.

Lindy Cowlingin mukaan jos kaksoisliekin osapuolet ovat tahoillaan parisuhteessa, he joko tyytyvät entiseen 3D-suhteeseen, joka nyt tuntuu aika lattealta, tai sitten he lopulta lähtevät kaksoisliekkinsä perään, 5D-tasolle, korkeampia energioita kohden. Kaikki eivät tähän kuitenkaan pysty, vaan jäävät entiseen, helppoon, tuttuun ja turvalliseen. Ihmismieli vaan on sellainen, vanhaan takertuva. Harvalla on voimaa todella uudistua.

Mitä siis tehdä, kun toinen on pelästyneenä lyönyt luukut kiinni ja toinen on saanut näpeilleen ja silti jäänyt epätietoisena tilanteeseen roikkumaan? Kuten katsomani videot kertovat, kaksoisliekkitilanteesta voi päästä eroon (sillä oman mielenrauhan kannalta on pakko). Ei ole totta, että välillänne on side, jota ei muka voi koskaan katkaista.

Aina voi valita. Sillä kaikkihan on vain tarinaa. Päänsisäistä. Ja sitä me voimme aina muuttaa. Ja koska Venus retrograde, eli astrologinen Venuksen perääntymisjakso, tuo kaiken tunnepuolen paskan nyt esiin, minäkin tarvitsen kunnon kuurauksen. Tolua, Vimiä ja Andy räjäyttää lian pois. Minä räjäytän tämän "rakkaudettoman ja tyhjän" rakkauden nyt pois. Sillä se vain satuttaa.

Ihan samalla tavalla kuin en voi säilyttää exän kamoja ikuisuuksiin kellarissani, en myöskään voi säilyttää täysin turhaa toivoa ajatuksissani.


Tuokaa sammutuspeite. Tuplana.

Ja jos sekään ei auta, kutsukaa palokunta ja tankillinen vettä. Sillä tämä liekki on saatava sammumaan, ennen kuin kärähdän lopullisesti.

Kuva: Chris RhoadsUnsplash



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti